Welk jaar Silverado-wielen zijn uitwisselbaar? - Ontdek het hier! (2023)

Als u op zoek bent naar nieuwe wielen of banden voor uw Chevrolet Silverado, kan het moeilijk zijn om te weten welke op uw truck passen. Er zijn momenteel vier generaties van de Silverado, dus het is belangrijk om te wetenwelk jaar Silverado wielen zijn uitwisselbaar.

De eenvoudigste manier om erachter te komen of uw wielen op een ander model passen, is door naar het bijbehorende boutpatroon te kijken. Wielen met hetzelfde aantal noppen zijn vaak compatibel met andere voertuigen.

Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij het ene voertuig een andere vergoeding vereist dan het andere. Het is ook een goed idee om te begrijpen hoe elk onderdeel met het andere samenwerkt om de prestaties en stabiliteit te maximaliseren bij het rijden op verschillende soorten wegdek.

In deze uitgebreide gids duiken we in de wereld van de compatibiliteit van Chevy-vrachtwagenwielen en voorzien we u van de essentiële informatie die u nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, zul je het precies begrijpenwelk jaar Silverado wielen zijn uitwisselbaar.Hiermee kunt u het uiterlijk en de prestaties van uw truck verbeteren en tegelijkertijd de veiligheid op de weg waarborgen.

Inhoudsopgave

Welke wielmaat past op een Silverado? -Verwisselbare Wielen Gids

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste wielmaat voor uw Silverado. Het noppenpatroon van uw Silverado-wielen is de belangrijkste factor bij het bepalen welke wielen passen. Elk merk en model van Silverado heeft zijn eigen specifieke nokpatroon.

Als u deze informatie van tevoren kent, kunt u tijd en geld besparen bij het kopen van nieuwe winter- of terreinwielen. Over het algemeen is Silverados geschikt voor wielmaten met een diameter van 17 inch tot 22 inch.

Het is echter belangrijk op te merken dat voor grotere wielen aanpassingen aan de ophanging of het spatbord nodig kunnen zijn om goed te passen. Bekijk de wielmaten van verschillende Silverado-modellen met een 6 × 139.7 boutpatroon:

  • 1999-2013 Silverado 1500: 17-20 inch wielen
  • 2014-2023 Silverado 1500: 18-22 inch wielen

Welk jaar Silverado-wielen zijn uitwisselbaar?

Volgens experts kun je Silverado 2500-wielen uit 2014, 2017 en 2022 omwisselen met andere modellen. U moet echter de nokpatronen op de wielen van de Silverado kennen voordat u de wielen verwisselt.

Dit is een van de belangrijkste factoren die bepalen welke wielen ideaal zijn voor uw truck. Bekijk nu alle verwisselbare jaren afzonderlijk.

Silverado-wielen uit 2014

De Silverado uit 2014 wordt geleverd in twee uitvoeringen: 1500 en 2500. Beide hebben verschillende nokpatronen. Raadpleeg daarom voor het verwisselen van een wiel de Silverado wielmontagetabel.

Om uw uitwisselingsreis soepel te laten verlopen, moet u over alle benodigde items beschikken. De Chevrolet Silverado 2500 uit 2014 heeft een boutpatroon van 8x180 mm. Met andere woorden, de wielen hebben 6 nokken die een cirkel vormen met een diameter van 5,5 inch.

Suggestie: Nissan Titan Jaren om te vermijden- Beste en slechtste jaren voor Nissan Titan.

De 2014 GMC Sierra 2500 HD heeft hetzelfde boutpatroon/wielmaat. Je hebt dus de mogelijkheid om de Silverado 2500 uit 2014 in te ruilen voor de GMC Sierra 2500 HD. We raden u aan de hulp in te roepen van een expert als u twijfelt over dit proces.

Silverado-wielen uit 2017

Het boutpatroon op een Chevy 2500 uit 2017 is 8 × 6,5, of 8 bij 6,5, wat betekent dat elk wiel acht bouten heeft die een cirkel met een diameter van 6,5 inch vormen. De 2500 biedt echter een comfortabele rit op het meeste terrein en is een solide offroad-fiets.

U zult blij zijn te weten dat de GMC Sierra 3500 HD een vergelijkbaar bandenpatroon heeft. Het is belangrijk op te merken dat niet alle Chevy 2500's hetzelfde boutpatroon hebben. Controleer daarom de informatie voor het model dat u momenteel heeft.

Verwant:7Beste motorruitenreinigersvoor optimaal zicht op de weg.

Tahoe (2000-2016) en Avalanche (2000-2016) zijn ook compatibel met 2017 Chevy 2500 wielen.

2022 Silverado-wielen

Het schroefpatroon voor Silverados 2500 is 6×139,7 mm. Sommige modellen kunnen echter een boutpatroon met 8 gaten hebben om een ​​hoger draagvermogen mogelijk te maken. Dit boutpatroon is de exacte maat van de Suburban 1500, Colorado (2006-2010) en GMC Sierra 1500 wielen.

Eventuele spoorverbreders of adapters moeten ook compatibel zijn. Het is belangrijk omcompatibiliteit controlerenvoordat u een wiel op het voertuig monteert, aangezien het gebruik van incompatibele wielen het voertuig of de wielen kan beschadigen.

Toppunten om in gedachten te houden bij het verwisselen van wielen - Chevy Truck Wheel Interchange

Om een ​​goede pasvorm en compatibiliteit te garanderen, is het van cruciaal belang om de factoren te begrijpen die van invloed zijn op de uitwisselbaarheid van wielen. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke elementen die een belangrijke rol spelen bij de beslissing of een wiel geschikt is voor uw Silverado:

– Maat van de band

De maat van uw band is een belangrijke factor bij het verwisselen van uw voertuigwielen. Meet dus bij het verwisselen van je velg eerst de maat van de band op.

Soortgelijk bericht:Ervaar smetteloze en glanzende auto's hiermee7 beste drooghanddoeken voor auto's.

De breedte en diameter van de nieuwe band moeten overeenkomen met die van de oude. Als u de verkeerde diameter en breedte kiest, krijgt u impact na het verwisselen van wielen.

- Boutpatroon

Dit is een belangrijke factor om te overwegen. Negeer bij het vervangen het wielboutenpatroon niet. Een verkeerd schroefpatroon leidt niet tot de gewenste facelift. Daarom moet je dit in gedachten houden om een ​​geweldige look te krijgen.

- Wiel diameter

DeWiel diameteris de afstand van de ene wielrand tot de andere, gemeten door het midden. Het is belangrijk om een ​​wieldiameter te kiezen die compatibel is met de specificaties van uw Silverado, omdat dit van invloed is op factoren als rijkwaliteit, handling en brandstofverbruik.

- Offset van het wiel

Zorg ervoor dat de wielen niet te ver uit de carrosserie van het voertuig steken. Ook mogen ze niet in de buurt van de remmen en ophanging blijven.

Mis het niet om af te rekenen:Top 9Auto's die op Lamborghini's lijken- Meest iconische superauto's.

Niet iedereen voelt zich op zijn gemak bij het opmeten van de velg of het controleren van de sticker. Als u een van hen bent, kunt u ook contact opnemen met de bandendealer bij u in de buurt.

Zijn alle Silverado-wielen uitwisselbaar? - Compatibiliteit met vrachtwagenwielen

Niet alle Silverado-wielen zijn uitwisselbaar. De wielen van de Silverado-modellen van de eerste generatie (1999-2007) zijn echter over het algemeen uitwisselbaar binnen deze generatie, zolang het boutpatroon, de wielmaat en de offset compatibel zijn.

Daarnaast zullen ook de wielen van de tweede generatie (2007–2014) en latere generaties worden ingeruild voor dezelfde generatie Silverado wielen.

Lees ook:Power on a Budget: de ultieme gids voorEen auto van 500 pk kopen voor minder dan $ 20.000.

Het is soms mogelijk om wielen van oudere generaties uit te wisselen, maar het is belangrijk om de wieldiameter, breedte, offset/setback en compatibiliteit van het boutpatroon te controleren.

Belangrijkste veelgestelde vragen over welk jaar Silverado 2500-wielen uitwisselbaar zijn

Passen Silverado-wielen uit 2017 op een Silverado uit 2000?

Ja, want het boutpatroon voor een Chevrolet Silverado 1500 uit 2000 is 6×5,5, wat betekent dat er zes bouten zijn geplaatst rond een denkbeeldige cirkel met een diameter van 5,5 inch. Het boutpatroon van de Chevrolet Silverado uit 2017 is ook 6 × 5,5.

Daarom hebben beide modeljaren dezelfde boutpatronen en is er geen conflict tussen beide. We kunnen dus gemakkelijk zeggen dat het boutpatroon op de Chevrolet Silverado 2017 6 × 5,5 is.

Zijn alle Silverado-nokpatronen hetzelfde?

Ja, Chevy wordt door de jaren heen geleverd met verschillende boutpatronen en -maten, maar op Silverado met zes bouten hebben ze hetzelfde boutpatroon. Afhankelijk van uw Chevy-voertuig is het patroon hoogstwaarschijnlijk een standaard of medium offset van 6 x 139,7 mm.

Als u de eigenaar bent van een Silverado uit 1999-2022, moet u wielen kopen met patronen met acht en zes bouten.

Kan ik GMC-velgen op een Chevy plaatsen?

In sommige gevallen kunt u GMC-banden op een Chevy plaatsen. Echter alleen als beide modellen wielen van dezelfde maat en dezelfde boutcirkel gebruiken. Om deze reden is het raadzaam om dit te controleren voordat u ervan uitgaat dat de wielen compatibel zijn.

Veel GMC- en Chevrolet-wielen gebruiken echter een patroon met zes gaten, dus wat dat betreft ben je waarschijnlijk goed op weg.

Heeft het verwisselen van wielen invloed op de rijkwaliteit van Silverado?

Ja, het vervangen van de wielen van uw Silverado kan de rijkwaliteit en het rijgedrag beïnvloeden. Grotere wielen kunnen zorgen voor een betere wegligging en tractie, terwijl kleinere wielen zorgen voor een soepeler rijgedrag en een lager brandstofverbruik.

Er wordt aangeraden om de maat van de band niet te veranderen, aangezien de ophanging en veren van het voertuig zijn geconstrueerd met OEM-wiel-/bandconfiguratie.

Hoe weet je het boutpatroon van Silverado's wielen?

Een manier om uw boutpatroon te bepalen, is door fysiek de afstand tussen de wielnaafgaten op uw wiel te meten. Meet eerst de afstand tussen het midden van het lipgat en het midden van het direct tegenoverliggende lipgat.

Deze maat moet worden opgegeven in millimeters. Meet vervolgens de afstand tussen het midden van het ene lipje en het midden van het tweede lipje.

Laatste gedachte

Voor Chevrolet Silverado eigenaren en liefhebbers die de wielen van hun truck willen upgraden, is het belangrijk om te weten vanwelk jaar Silverado wielen zijn uitwisselbaar.

Met de juiste wielset kunt u het uiterlijk van uw truck veranderen, de prestaties optimaliseren en zorgen voor een veilige en plezierige rit. Als een verkeerd wiel wordt gemonteerd, kan het loskomen en een ongeval veroorzaken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 19/10/2023

Views: 5323

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.