Welk jaar Silverado-wielen uitwisselbaar zijn: een uitgebreide gids (2023)

Als u een Silverado-truck bezit, weet u hoe belangrijk de wielen zijn voor de volledige prestaties en het uiterlijk van het voertuig. Maar met zoveel verschillende modellen en jaren Silverado's op de markt, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke wielen op uw voertuig passen.

Bij de eerste Silverado's werden verschillende maten en vormen van bouten gebruikt. Dus deSilverado wielwisselmaat en boutpatroon verschillen van die van de Chevy met zes nokken. Onthoud dat elke set een ander boutpatroon en maat heeft wanneer u uw wielen wilt verwisselen. Dit kan alleen worden gedaan als de twee mensen elkaar helpen.

Dit bericht gaat doorwelke jaren Silverado-wielen uitwisselbaar zijn, zodat u de juiste set voor uw voertuig kunt kiezen.

Wat bedoel je met verwisselbare wielen?

Laten we eerst "verwisselbare wielen" definiëren, zodat we weten wanneer we moeten beginnen met vragen over specifieke Silverado-modeljaren. Verwisselbare wielen kunnen worden gebruikt op voertuigen van verschillende merken, modellen en bouwjaren.

Welk jaar Silverado-wielen zijn uitwisselbaar

De wielen voor2014, 2017 en 2022Silverado zijn compatibel met andere voertuigen. Het kennen van de wielnokpatronen voor uw Silverado is cruciaal bij het kopen van nieuwe wielen.

Wielnokken zijn slechts een van de vele overwegingen bij het bepalen of een set wielen al dan niet geschikt is voor uw auto.

Moet controleren:Beste en slechtste jaren voor de Chevy Silverado 1500

2014 Silverado-wiel uitwisselbaar met Nissan Armada & Sierra 2500HD

De Chevy Silverado uit 2014 is verkrijgbaar in twee verschillende maten: 1500 en 2500. De nokpatronen op de twee modellen zijn echter verschillend. Daarom moet u, voordat u met de vervanging begint, de Silverado-handleiding voor wielmontage raadplegen. Zorg er ook voor dat u geschikte apparatuur gebruikt. Vernietig het wiel niet, anders zal de rit niet leuk zijn.

Silverado 1500 wielen hebben een 6-on 139,5 mm nokkenpatroon.De Nissan Armada is een ander voertuig met een soortgelijk nokontwerp. Het Silverado-wiel is dus volledig compatibel met elk ander voertuig. Tijdens de installatie moeten echter verschillende afstanden worden aangepast. Onogmaals, de Silverado 2500 is 8 inch bij 180 millimeter.Met andere woorden, de Sierra 2500HD kan het gebruiken.

Sierra is de beste uitwisselbare optie omdat8180mmwordt niet vaak gebruikt. GMC Sierra is uw enige optie als u wilt dat de wielen van uw Chevrolet-vrachtwagen passen.

2017 Silverado-wiel uitwisselbaar met Toyota Tundra & Sierra 3500HD

De nokkenlay-out van de Silverado 1500-serie is standaard. Het nokkenpatroon van een2017 Silverado is 6 mm bij 139,7 mm.Het nokontwerp van de Toyota Tundra lijkt ook erg op elkaar. Daarom is het belangrijk om tijdens het ruilen de juiste aanpassing te maken. Diepe schachtnokken zijn vereist.

Daarom kunnen de fabrieksnokken van de Silverado niet op de toendra worden gebruikt. Het wiel moet correct worden gemonteerd met behulp van de schachtnokken. De Silverado 2500 daarentegen heeft eennokkenpatroon van 8 180 mm.Zoals eerder vermeld, is dit nokontwerp compatibel met deGMC Sierra-lijn.Dit betekent hetkan worden gebruikt in plaats van de Sierra 3500HD.

De afmetingen van de wielen passen goed bij de Sierra, hoewel de bouten mogelijk wat moeten worden aangepast. Als je daarnaast meer informatie nodig hebt over de wielen van je Silverado, kun je altijd de handleidingen raadplegen. De boutmaat en het patroon zijn inbegrepen.

2022 Silverado-wiel uitwisselbaar met Sierra 1500, 2500 & 3500HD

Chevy heeft zojuist de nieuwe Silverado 2022 uitgebracht. Het is stevig en heeft moderne functies. Het wiel heeft een nokontwerp meting6 x 139,5 millimeter. Sinds 2014 hebben alle Chevrolet-voertuigen in de Silverado 1500-serie hetzelfde nokontwerp. Maar als we het hebben over het ruilen van voertuigen, dan moeten we het hebben over aanpassingen.

De wielen voor de Silverado 2022 en deGMC Sierra 1500 zijn compatibel.Het nokkenpatroon op de Sierra1500 is 6 x 139,7 mm. Daarom kan het wiel met minimale inspanning worden uitgeschakeld. Als u een perfecte pasvorm wilt, moet u aftermarket-nokken aanschaffen. Het is mogelijk dat de standaard nokken niet de sterkste optie zijn.

Aan de andere kant, de 2022Silverado 2500 heeft een 8 op 180 mm nokkenindeling.Vandaar eenSierra 3500HDzal het hoogste niveau van wielcompatibiliteit bieden. Het stuur van de Silverado is ook compatibel metde Sierra 2500HD. Toch is de GMC een van de weinige voertuigen waarbij de lay-out van de nokken de uitwisselbaarheid van wielen beperkt. Bij het verwisselen van een wiel heeft u mogelijk aftermarket-bouten nodig. Mogelijk moet u er ook een paar makenSilverado wielwisselom te voorkomen dat het stuur wegglijdt.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het verwisselen van het wiel van uw voertuig

Het is gemakkelijk om de wielen van twee auto's te verwarren omdat ze allemaal zo op elkaar lijken. De voertuigen die we onderzoeken hebben veel boutontwerpen, diameters en wielmaten. Omdat elke autofabrikant aan bepaalde behoeften en onderscheidende kenmerken moet voldoen, is elk wielontwerp uniek.

Bij het vervangen van de wielen van uw auto moet u aan de volgende details denken:

Bout patroon

Het is belangrijk om deboutpatroon bij het verwisselen van de wielen.Er ontstaan ​​​​problemen bij het proberen van een facelift met het verkeerde boutpatroon. U moet nadenken over het gebruik van boutpatronen als u een geweldige uitstraling wilt.

Bandendiameter

Als je rvervang een band, neem een ​​van dezelfde maat.Aangezien de kilometerteller en snelheidsmeter mogelijk niet meer werken als de banden en wielen niet de juiste maat hebben, is dit iets om te onthouden bij het zoeken naar vervangingen.

Velg maat

Ten slotte moet u bij het kiezen van wielen voor uw auto rekening houden met de velgmaat. Vervangende banden en wielen moeten exact passen. Het is niet altijd eenvoudig om een ​​velg en band van de juiste maat te vinden.

Compatibiliteit met Chevy Truck-wielen

Het verwisselen van het wiel van een auto vereist kennis van het unieke boutpatroon van het voertuig. Het noppenpatroon van een wiel is uniek. Als je de wielen van je Silverado wilt vervangen, moet je ervoor zorgen dat ze uitwisselbaar zijn. Nogmaals, het wiel past niet in de auto als het nokpatroon niet overeenkomt. De mogelijkheid van zijn opkomst is niet ideaal. Dus voordat u met het wielwisselproces begint, is het van cruciaal belang om het geschikte nokpatroon te bepalen.

Elke nok in een nokpatroon moet goed vastzitten. Deze kunnen van het wiel loskomen als ze te los worden gelaten. Als je eraan trekt, werkt het wiel zoals het is ontworpen.

Zijn alle Silverado-wielen uitwisselbaar?

Hoewel niet allemaalSilverado wielen zijn uitwisselbaare, velen zijn. De uitwisselbaarheid van Silverado-wielen wordt bepaald door het bouwjaar en het model van de truck. De wielen op een Silverado 2014 uit 1500 zijn bijvoorbeeld uitwisselbaar, wat betekent dat je wielen uit elk jaar binnen die reeks kunt gebruiken.

Wielen van eenSilverado 1500 daarentegen is mogelijk niet compatibel met die van een Silverado 2500 of 3500.Het is van cruciaal belang om te onderzoeken en ervoor te zorgen dat de wielen die u selecteert, passen bij uw exacte Silverado-model en -jaar.

Welk jaar Silverado 2500 wielen zijn uitwisselbaar

De wielen van een Silverado 2500 zijn uitwisselbaar binnen hetzelfde modeljaarbereik. Dit betekent dat je wielen vanaf elk jaar kunt plaatsen2000 tot 2018 op uw Silverado 2500.

Om prestatie- of veiligheidsproblemen tot een minimum te beperken, moet u ervoor zorgen dat de wielen die u koopt dezelfde maat, offset en hetzelfde laadvermogen hebben als de wielen van uw truck.

Bovendien is het altijd een goed idee om contact op te nemen met een specialist of om uw onderzoek uit te voeren om er zeker van te zijn dat u de juiste wielen krijgt voor uw exacte Silverado 2500-model en -jaar.

Welk jaar Silverado 8 Lug-wielen zijn uitwisselbaar

Het Chevy 8-lug boutpatroon is de norm voor86,5 inch wielS. Dit ontwerp heeft 8 nokken aan de voorkant en6 achterin.

De meeste Amerikaanse pickups hebben dit boutpatroon, maar nieuwere importproducten zoals deToyota TacomaEnNissan Titaanhebben hun eigen opties.

Een gebruikelijke optie voor pick-ups en SUV's is die van FordOntwerp met 8 bouten.de Ford F-150, Ford Expedition en Ford Bronco hebben allemaal dit ontwerp uit 1710.Deze stijl is een gebruikelijke maat die te zien is op veel verschillende pick-ups en SUV's.

Silverado-wielen met 8 nokken zijn uitwisselbaar binnen bepaalde jaar- en modelreeksen. Hieronder volgen de jaarbereiken voor de verschillende modellen:

  • Silverado 1500:Wielen zijn uitwisselbaar vanaf 1999 en 2018.
  • Silverado 2500:Wielen voor het voertuig van de eerste generatie zijn uitwisselbaar tussen 2000 en 2010, en wielen voor het model van de tweede generatie zijn compatibel tussen 2011 en 2019.
  • Silverado 3500:Wielen voor het voertuig van de eerste generatie zijn uitwisselbaar van 2001 tot 2010 en voor het model van de tweede generatie van 2011 tot 2019.

Hoewel wielen binnen hetzelfde jaar en dezelfde modelreeks uitwisselbaar kunnen zijn, kunnen er tussen verschillende jaren en modellen verschillen zijn in de maat, offset en gewichtscapaciteit van de wielen. Controleer vóór aankoop altijd de compatibiliteit van de wielen om te bevestigen dat ze passen bij uw exacte Silverado-model en -jaar.

Veelgestelde vragen

Welke jaren van Chevrolet Silverado-wielen zijn uitwisselbaar?

De Silverado-wielen voor 2014, 2017 en 2022 zijn uitwisselbaar met verschillende auto's. Bij het kiezen van nieuwe wielen voor uw Silverado is het van cruciaal belang om de wielnokpatronen te begrijpen.

Kunnen de Silverado-wielen uit 2017 worden geïnstalleerd op een Toyota Tundra of een GMC Sierra 3500HD?

Het nokpatroon van de Silverado 1500 uit 2017 is 6 mm bij 139,7 mm, wat vergelijkbaar is met de Toyota Tundra en Sierra 3500HD. Voor het verwisselen van wielen zijn nokken met een diepe schacht nodig en de fabrieksnokken van de Silverado kunnen niet op de toendra worden gebruikt. Het nokkenpatroon van de Silverado 2500 is 8 180 mm, wat compatibel is met de Sierra 3500HD.

Is het mogelijk om GMC- en Chevrolet-onderdelen te ruilen?

Onderdelen van Chevy en GMC zijn compatibel. De meeste herontwerpen van GMC- en Chevy-modellen vallen samen, en zolang u onderdelen van een vrachtwagen met dezelfde motor en hetzelfde uitrustingsniveau gebruikt, zouden ze moeten werken.

Is het nokpatroon hetzelfde op alle Silverado's?

Het nokpatroon op alle Silverado 1500's is inderdaad hetzelfde. Het nokkenpatroon meet 6139,7 mm.

Conclusie

Het selecteren van de juiste wielen voor uw Silverado kan grote invloed hebben op zowel de prestaties als de esthetiek. U kunt de juiste set wielen voor uw truck ontdekken door te leren van welk jaar Silverado-wielen uitwisselbaar zijn en door rekening te houden met andere aspecten zoals maat, offset en laadvermogen.

Vergeet niet de tijd te nemen en uw onderzoek te doen voordat u een Silverado koopt, om er zeker van te zijn dat u de beste potentiële conclusie krijgt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 22/11/2023

Views: 5319

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.