Maaltijden op wielen voor senioren (2023)

Geschreven doorAlex Burgessen beoordeeld/bewerkt door Katie Dodd, MS, RDN, CSG, LD, FAND

Sommige ouderen worstelen met het bereiden van maaltijden. Meals on Wheels is een geweldige organisatie die kan helpen. Dit programma houdt senioren gelukkig en gezond door middel van hun maaltijdbezorgdiensten. Blijf lezen om al uw vragen over Meals on Wheels voor senioren beantwoord te krijgen.

Wat is maaltijden op wielen?

Meals on Wheels is een landelijk programma dat voedzame maaltijden verstrekt aan senioren die niet de middelen hebben om zelf voedsel te bereiden. Elk jaar serveert Meals on Wheels bijna2,4 miljoenouderen (1).

Deze maaltijden worden elke ochtend vers bereid en vervolgens rechtstreeks bij de ontvangers afgeleverd met behulp van een groot netwerk van vrijwilligers in het hele land.

Maaltijden op wielen voor senioren

Meals on Wheels bedient voornamelijk mensen van 60 jaar en ouder, met name degenen die aan huis gebonden zijn. Het programma speelt een cruciale rol bij het behouden van de onafhankelijkheid van senioren. Zoveel als28% van de 65-plussers woont alleen, waarvan velen hulp nodig hebben bij dagelijkse taken (2).

Hierdoor kunnen senioren in hun vertrouwde omgeving blijven. En het helpt de veiligheid en gezondheid van senioren te waarborgen.

Meer dan alleen een maaltijd

Hoewel maaltijden belangrijk zijn om honger onder onze geliefde senioren in de VS te voorkomen, gaan de voordelen veel verder dan het bord. Hier is een lijst van5 manieren waarop Meals on Wheels meer biedt dan alleen een maaltijd:

1) Voedzame maaltijden houden senioren buiten het ziekenhuis.

Maaltijden op wielen voor senioren (1)

Elke maaltijd die wordt bezorgd, wordt zorgvuldig gepland om te voldoen aan de voedingsrichtlijnen van het Older Americans Act Nutrition Program (1).

Dit betekent dat de ontvangers het allemaal geweldig krijgenvoedingsstoffenze moeten gezond zijn en uit het ziekenhuis blijven.

2) Dagelijkse interacties met vrijwilligers tijdens maaltijdbezorging verminderen eenzaamheid.

Maaltijden op wielen voor senioren (2)

Vrijwilligers zijn verplicht om direct contact te maken met de ontvanger van hun maaltijd, wat de senioren de kans geeft om met iemand buiten hun huis om te gaan.

Sociaal isolement kan een serieus probleem zijn bij ouderen. Senioren die deelnemen aan het programma verheugen zich elke week op het zien van de vrijwilligers.

3) Dagelijkse bezoeken zorgen voor de veiligheid van alle klanten van Meals on Wheels.

De interactie biedt niet alleen een sociale uitlaatklep voor maaltijdontvangers, maar zorgt er ook voor dat iemand bij hen incheckt. Als een vrijwilliger geen contact kan maken met de aangewezen maaltijdontvanger, volgen ze een specifieke procedure om de cliënt te lokaliseren en indien nodig hulp te krijgen.

Het is aangetoond dat dit veiligheidscontroleaspect van elke maaltijdbezorging het risico op vallen bij oudere ontvangers effectief vermindert. Meals on Wheels meldt dat 80% van de ontvangers die eerder waren gevallen, niet meer vielen na het starten van het programma (1).

Gezinsleden kunnen een gevoel van vrede voelen, wetende dat de veiligheid van hun dierbare consequent wordt bewaakt.

4) Maaltijden op wielen zorgen ervoor dat senioren hun onafhankelijkheid behouden.

Maaltijden op wielen voor senioren (3)

Door maaltijden te verstrekken aan senioren die geen eten voor zichzelf kunnen bereiden, kunnen ze zelfstandig thuis blijven wonen in plaats van naar een bejaardentehuis te verhuizen.

Veel Meals on Wheels-programma's bevorderen verder een gevoel van onafhankelijkheid door een verscheidenheid aan menu-opties aan te bieden, zodat deelnemers kunnen kiezen welk eten het beste bij hun smaak past.

5) Meals on Wheels verbetert de mentale gezondheid van haar klanten.

Met alle andere voordelen die voortvloeien uit de service van Meals on Wheels, is het volkomen logisch dat deelnemers vaak ook een gelukkiger mentale toestand hebben. Een pilotstudie met het programma toonde aan dat maaltijdbezorging de geestelijke gezondheid van senioren verbeterde, met de grootste verbetering bij deelnemers die dagelijks hun maaltijden kregen (3).

Stel je voor dat je elke dag wordt verwelkomd door de vriendelijke glimlach van een vrijwilliger die je een heerlijke warme maaltijd komt brengen. Zou je daar ook niet gelukkiger van worden?

Hoe werkt Maaltijden op Wielen?

Meals on Wheels is een federaal ondersteund programma dat afhankelijk is van vrijwilligers om maaltijden te bezorgen aan alle ontvangers. Net als alle anderemaaltijden bezorgen,deelnemers krijgen één of twee maaltijden thuisbezorgd. Vrijwilligers van Meals on Wheels gaan nog een stap verder om de klanten ook face-to-face te zien.

Maaltijden op wielen Financiering

Maaltijden op wielen voor senioren (4)

Zoals u zich kunt voorstellen, is het bereiden en bezorgen van maaltijden aan senioren in het hele land duur.

Maar dankzij de financiering van federale, staats- en lokale organisaties, evenals tal van individuele donaties, kan Meals on Wheels nog steeds gratis maaltijden aanbieden aan de ontvangers.

Ongeveer 39% van de financiering komt van de federale overheid via de Older American Act (4). De overige 61% wordt ingezameld via andere publieke en private groepen (4).

Maaltijdontvangers krijgen ook de mogelijkheid om een ​​bedrag voor hun maaltijden bij te dragen, hoewel dit nooit een vereiste is.

Maaltijden op wielen Vrijwilligers

Vrijwilligers maken Meals on Wheels mogelijk. Elke vrijwilliger krijgt een bezorgroute toegewezen om maaltijden naar een handvol klanten te brengen.

Op een bezorgdag haalt een vrijwilliger eerst de vers bereide maaltijden op bij een aangewezen afhaalpunt in hun gemeente. Maaltijden worden bewaard in warme en koude zakken om het voedsel op een veilige en aangename temperatuur te houden.

Vervolgens gaat de vrijwilliger naar de huizen van de senioren die op hun routelijst staan ​​en bezorgt de maaltijden rechtstreeks aan de ontvangers. Vrijwilligers worden aangemoedigd om bij de klanten in te checken en te vragen hoe het met ze gaat. Als er zich een probleem voordoet, kunnen ze rapporteren aan het hoofdkantoor van hun programma en zal een medewerker ernaar kijken.

Maaltijden op wielen voor senioren (5)

Wie komt in aanmerking voor Maaltijden op Wielen?

Meals on Wheels is een brede organisatie. Thuisgebonden senioren vormen de meerderheid van de deelnemers. Lokale programma's hebben echter geïndividualiseerde vereisten om hun eigen gemeenschappen zo effectief mogelijk te dienen. Neem contact op met uw om te controleren of uwnabijgelegen Meals on Wheels-programmaom te kijken of je in aanmerking komt.

Maaltijden op wielen Kwalificaties

Maaltijden op wielen voor senioren (6)

Hieronder volgt een lijst met basiskwalificaties om maaltijden te laten bezorgen via Meals on Wheels:

 • 60 jaar of ouder
 • Thuisgebonden en/of arbeidsongeschikt
 • Geen voedzame maaltijden kunnen bereiden
 • Het ontbreken van een echtgenoot, partner, familielid of andere metgezel die voedsel kan bereiden

Veel mensen denken misschien dat Meals on Wheels alleen voor mensen met een laag inkomen is, maar dat is het ooknietde zaak. Zolang u kunt aantonen dat een senior niet in staat is om regelmatig voedzame maaltijden te bereiden of te ontvangen, is Meals on Wheels bereid te helpen.

Uitzonderingen

Hoewel Meals on Wheels een leeftijdsbeperking heeft, kunnen er uitzonderingen zijn. Sommige personen met een aantoonbare behoefte aan maaltijdbezorging (d.w.z. een aan huis gebonden cliënt zonder voldoende hulp van buitenaf) kunnen mogelijk toch de hulp krijgen die ze nodig hebben. Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw lokale Meals on Wheels-programma voor mogelijke uitzonderingen.

Als u of uw geliefde in een meer landelijke omgeving woont, is er mogelijk geen Meals on Wheels-programma dat de traditionele maaltijdbezorging van maandag tot en met vrijdag kan aanbieden. Er zijn echter tal van aanvullende bronnen waarmee elk programma u kan verbinden.

Hoeveel kost maaltijden op wielen?

Meals on Wheels heeft geen vaste kosten voor de verstrekte maaltijden. De meeste programma's gebruiken een glijdende loonschaal, waarbij elke klant betaalt wat hij kan. Sommige programma's kunnen een schatting geven van hoeveel een maaltijd kost, maar van ontvangers wordt nooit verwacht dat ze voor de maaltijden betalen als ze niet over de middelen beschikken om dat te doen.

Op donaties gebaseerd

Meals on Wheels is afhankelijk van donaties om te draaien. Hoewel er veel geld komt van particuliere donateurs, wordt de senioren die de maaltijden ontvangen ook gevraagd om een ​​kleine donatie te doen om de kosten van hun voedsel te dekken. Ze kunnen een envelop bij hun maaltijd krijgen en gevraagd worden om bij te dragen wat ze kunnen. Nogmaals, donaties zijn volledig vrijwillig.

Wat als ik het niet kan betalen?

Maaltijden op wielen voor senioren (7)

Als u uw maaltijden niet kunt betalen, krijgt u de maaltijden toch.

Meals on Wheels wil het leven van zoveel mogelijk senioren verbeteren, dus die zijn ergeen financiële belemmeringenom hun diensten te ontvangen.

Wat is er inbegrepen bij Meals on Wheels-menu's?

Elk programma is een beetje anders. De meeste bieden een keuze uit1-2 voorgerechten, bijgerechten, een dessert en een drankjevoor lunch. Als het ontbijt ook wordt geserveerd, worden een voorgerecht, bijgerechten en een drankje aangeboden.

Maaltijden op Wielen Menu's

Maaltijden op wielen voor senioren (8)

De menu's op elke locatie zijn door diëtisten samengesteld om passend te kunnen makenvoeding voor senioren.

De diëtisten proberen ook een selectie van smaakvolle en cultureel passende menukeuzes te creëren.

Menu's roteren vaak op een maandelijkse of 6-weekse cyclus om ervoor te zorgen dat er voldoende variatie is.

Speciale behoeften

Vanwege de toegenomen prevalentie van chronische ziekten en andere ziekten onder de geriatrische bevolking, wordt verwacht dat sommige Meals on Wheels-kandidaten speciale dieetwensen zullen hebben. Veel programma's kunnen aan deze behoeften voldoen door middel van functies zoals een menu-optie die gezond is voor het hart of een dessert met minder suiker.

Als u speciale wensen heeft voor uw maaltijden, neem dan contact op metuw lokale organisatieom meer te weten te komen.

Waar vind ik een maaltijd op wielen bij mij in de buurt?

Als u of iemand die u kent geïnteresseerd is in deelname aan de maaltijdbezorgservice, zijn er tal van bronnen om u te helpen bij het vinden van een lokaal Meals on Wheels-programma.

Maaltijden op wielen Locaties

Met meer dan 5.000 programma's in de VS vindt u er waarschijnlijk een bij u in de buurt. Meals on Wheels America heeft een gebruiksvriendelijke programmazoeker op hun website. Het enige dat u hoeft te doen, is uw postcode of uw stad en staat in te voeren om een ​​lijst met resultaten te krijgen. Deze locator is geweldig omdat hij ook informatie geeft over andere organisaties in de buurt, zoals voedselbanken, hulpdiensten voor ouderen en meer.

Vind een Meals on Wheels-programma bij u in de buurt

Zoeker voor ouderenzorg

De Eldercare Locator van de U.S. Administration on Aging is een andere geweldige bron voor het vinden van een Meals on Wheels-programma bij u in de buurt. Klikdeze linkof bel 1-800-677-1116 om aan de slag te gaan. Deze service biedt ook andere relevante bronnen voor senioren in uw gemeenschap.

Hoe kan ik Maaltijden op Wielen steunen?

Meals on Wheels-programma's zouden niet zo'n grote impact kunnen hebben op het leven van senioren zonder de hulp van hun gemeenschappen. Aangezien de seniorenbevolking van ons land blijft groeien, zullen deze programma's nog meer op uw steun rekenen. Of je nu bereid bent om financieel of met je tijd te geven, er zijn tal van manieren om te helpen.

Doneer aan Meals on Wheels

Donaties vormen een groot deel van de financiering die Meals on Wheels ontvangt. Het geld gaat naar het betalen van voedsel, keukenfaciliteiten en -apparatuur en vele andere componenten die het voor uw geliefde senioren mogelijk maken om de voeding te krijgen die ze nodig hebben.

Als je wilt doneren aan Meals on Wheels, heb je veel opties. Jij kandonerenaan de moederorganisatie, Meals on Wheels America. U kunt ook doneren aan een van de meer dan 5.000 onafhankelijke programma's in gemeenschappen in de VS. Elk bedrag helpt en gaat rechtstreeks naar een betere levenskwaliteit voor senioren.

Vrijwilliger bij Meals on Wheels

Vrijwilligerswerk doen met Meals on Wheels kan een buitengewoon lonende ervaring zijn. Als u essentiële maaltijden aan senioren wilt bezorgen en tegelijkertijd hun dag wilt opfleuren, is de gemakkelijkste plaats om te beginnen deMaaltijden op Wheels America-website. U kunt ook contact opnemen met uw lokale programma om erachter te komen hoe u kunt helpen.

Als je niet kunt helpen met de normale maaltijdbezorging, zijn er tal van andere vrijwilligersmogelijkheden beschikbaar. Deze verschillen per locatie.

Hier is een lijst met enkele taken waarmee u kunt helpen:

 • Maaltijden bereiden
 • Klanten bezoeken en vriendschappen sluiten
 • Het realiseren van bijzondere projecten voor opdrachtgevers
 • Werken bij speciale evenementen (zoals fondsenwervers)
 • Boodschappen doen
 • Assisteren van kantoorpersoneel

Conclusie

Meals on Wheels heeft een ongelooflijke impact op senioren in de hele VS. Deze impact zou niet mogelijk zijn zonder de donaties, vrijwilligers en andere vormen van steun van de gemeenschap. Als u of iemand die u kent maaltijdhulp nodig heeft, wacht dan niet langer om een ​​programma bij u in de buurt te vinden en zet de volgende stap in het verbeteren van het leven van uw geliefde senior.

Maaltijden op wielen voor senioren (9)

Referenties

 1. "Wat we leveren."Maaltijden op wielen Amerika.https://www.mealsonwheelsamerica.org/learn-more/what-we-deliver. Toegang tot 15 juni 2020.
 2. "2018 Profiel van oudere Amerikanen."Administratie voor gemeenschapsleven, april 2018,https://acl.gov/sites/default/files/Aging%20and%20Disability%20in%20America/2018OlderAmericansProfile.pdf.
 3. "Meer dan een proefonderzoek naar maaltijden: resultaten van een pilot-gerandomiseerde gecontroleerde proef van thuisbezorgde maaltijdprogramma's."Maaltijden op wielen Amerika, 2 maart 2015,https://www.mealsonwheelsamerica.org/docs/default-source/News-Assets/mtam-full-report—march-2-2015.pdf?sfvrsn=6.
 4. "Hoe Meals on Wheels wordt gefinancierd."Maaltijden op wielen Amerika, september 2019,https://www.mealsonwheelsamerica.org/docs/default-source/fact-sheets/2019/2019-national/mowa2019factsheets_funding_final.pdf?sfvrsn=c52bb93b_2.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 04/11/2023

Views: 6226

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.