Kan een Grand Cherokee plat worden gesleept? - Vierwieltrends (2023)

Een auto plat slepen is een behoorlijk bruikbare techniek. Het lastige is dat niet alle auto's plat kunnen worden gesleept. Dat roept de vraag op: kan een Grand Cherokee Jeep plat worden gesleept, en zo ja, zijn er bijzonderheden waarmee rekening moet worden gehouden bij het plat slepen van een Grand Cherokee Jeep?

Veel Grand Cherokee Jeeps kunnen dat zijnplat gesleeptafhankelijk van het model. Als het model de Trailhawk-trim, 9 Speed, 948TE 4 Wheel-Drive Automatic Active Drive II-transmissie, de 2-speed PTU of de Quadra-Trac II of Quadra-Drive II heeft, kan het plat worden gesleept.

Het hele proces kan behoorlijk uitgebreid zijn. Het vergt veel voorbereiding en installatie, veel onderdelen, de juiste onderdelen bij de hand hebben, enzovoort. Laten we de details bekijken om het wat, waarom en hoe beter te begrijpenplat slepende Grand Cherokee-jeep.

Ten eerste, wat is Flat Towing precies?

Plat slepen is in wezen een methode om een ​​ander voertuig te slepen waarbij alle vier de wielen van het getrokken voertuig op de grond staan. Plat slepen wordt ook wel Four-DownTowing, Natural Towing en Dinghy Towing genoemd. Meestal wordt plat slepen gebruikt om een ​​rijdend voertuig te slepenachter een camper, camper of grote vrachtwagen.

Er zijn nogal wat voordelen aan plat slepen. Vergeleken met andere soorten slepen is dit de snelste manier om los te koppelen van de trekeenheid. Wanneer het slepen klaar is en/of het getrokken voertuig moet worden gebruikt, hoeft het getrokken voertuig alleen nog maar te worden ontkoppeld. U kunt ook veel garageruimte besparen, aangezien er slechts een beperkt aantal onderdelen wordt gebruikt en alle onderdelen relatief klein zijn.

Ondanks alle voordelen kost het echter veel tijd om in eerste instantie op te zetten. Niet allesvoertuigen kunnen plat worden gesleept, en er kan een behoorlijke hoeveelheid slijtage aan het voertuig zijn. Al met al is plat slepen ongelooflijk handig en nuttig!

Bron:Laten we dat slepen

Dus, welke Grand Cherokee-modellen zijn Flat Towable?

Van de 8 beschikbare uitvoeringen met de Grand Cherokee Jeeps, is de Trailhawk, de meest populaire uitvoering, automatisch. Omdat het automatisch is, kunnen de Grand Cherokee Jeeps met de 9 Speed, 948TE 4 Wheel-Drive Automatic Active Drive II-transmissie, de 2-speed PTU of de Quadra-Trac II of Quadra-Drive II wordenplat gesleept.

Wat de Grand Cherokee betreft, de SRT-modellen en de 4×4-modellen kunnen niet worden gesleept; elk model met 4-LO kan echter plat worden gesleept. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk een specifieke sleepset of eenheid nodig is voor de specifieke 4-LO GrandCherokee jeepmodel.

Bron:RV reizen,Aanhangwagen, EnFourWheelTrends

Kan een Grand Cherokee plat worden gesleept? - Vierwieltrends (1)

Nu we de basis kennen, hoe gaat u te werk?plat slepeneen Grand Cherokee?

Stap 1: Bepaal welke onderdelen nodig zijn om een ​​Grand Cherokee plat te slepen.

Er zijn verschillende onderdelen nodig om een ​​Grand Cherokee plat te slepen. Laten we eens kijken naar de onderdelen en functies die ze essentieel maken voor het trekken van een flat!

Basis platen: De bodemplaten zijn wat aan de Grand Cherokee Jeep en de trekhaak vastgemaakt wordt. Sommige soorten basisplaten zijn alleen compatibel met bepaalde merken en modellen van de Grand Cherokee Jeep.

Trekhaak: Afhankelijk van wat nodig is, kunt u kiezen voor een trekhaak met trekhaak of een trekhaak met koppeling. De trekhaak van de koppeling moet worden gebruikt wanneer de Grand Cherokee Jeep plat wordt getrokken door een andere auto of vergelijkbaar voertuig. Dat is de goedkopere manier om te gaan, maar niet de beste voor frequent gebruik.

Als de Grand Cherokee Jeep op een camper of camper wordt gemonteerd, of als de trekhaak vaak wordt gebruikt, is de beste route de trekhaak. Een paar voordelen van de trekhaak met trekhaak is dat er geen koppeling nodig is en dat hij steviger, gemakkelijker en gebruiksvriendelijker is.

Bodemplaatadaptersysteem: Als de voetplaat en de trekhaak door verschillende personen of bedrijven zijn vervaardigd, kan hiervoor een adaptersysteem voor de voetplaat nodig zijn.

Aanvullend remsysteem: Het aanvullende remsysteem voorkomt dat de Grand Cherokee Jeep tegen de camper, camper, auto of enig ander voertuig botst.plat slepenwanneer het voertuig breekt en tot stilstand komt. Deze preventieve maatregel helpt ook bij de impact en tol die het remmen zou hebben op de Grand Jeep Cherokee. Dit wordt ook wel een trekhaakremsysteem genoemd.

Stoplichtschakelaar: een stoplichtschakelaar wordt aangesloten op uw RV-bewakingssysteem, zodat u op de hoogte wordt gesteld wanneer uw Grand remtCherokee jeepzijn gebruikt.

Trekhaakbedrading: nog te doenplat gesleept, moet de Grand Cherokee Jeep daarvoor worden bedraad. De trekhaakbedrading zorgt ervoor dat richtingaanwijzers kunnen worden gebruikt en gezien door andere voertuigen in de buurt, en het helpt de Grand Cherokee Jeep ook om tot stilstand te komen wanneer deplat slepenvoertuig stopt.

Veiligheidskabels: Veiligheidskabels zijn van cruciaal belang bij het installeren en onderhouden van alles wat de Grand Jeep Cherokee kan zijnplat gesleept. De kabels kunnen worden opgerold om te voorkomen dat de kabels de grond raken, of ze kunnen recht zijn, wat het beste is als er kanalen of kabelgeleiders in de trekhaak zitten.

Oplaadlijnkit: De oplaadkabelset zorgt ervoor dat de batterij van de Grand Cherokee Jeep opgeladen blijft.

Hoewel de hierboven genoemde tools essentieel zijn, zijn andere niet nodig, maar bieden ze een helpende hand en kunnen ze de moeite van het bekijken waard zijn. De niet-essentiële maar nuttige hulpmiddelen zijn de volgende:

 • Hoog-Laag Adapter: De hoog-laag adapter houdt de trekhaak vlak en waterpas. Terwijl het niet verplicht is om te kunnenplatte sleepeen voertuig, wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​hoog-laag adapter te hebben.
 • Sleep verdediger: De trekhaak helpt de trekhaak te beschermen tegen schade door mogelijk schadelijke voorwerpen, zoals stenen, af te weren.
 • Rotswacht:De rotsbeschermer beschermt tegen stenen, puin en andere geografische objecten die schade kunnen veroorzaken.
 • Schildwacht deflector: De schildwachtdeflector dient om de Grand Cherokee Jeep te helpen zijn waarde te behouden en te behouden, of helpt hem te beschermen tegen grotere waardevermindering.
 • Afdekking trekhaak: De trekhaakhoes is een extra beschermingsmaatregel die de trekhaak schoon en in goede staat houdt.

Bron:Aanhangwagen

Kan een Grand Cherokee plat worden gesleept? - Vierwieltrends (2)

Stap 2: Verkrijg de juiste kit met de juiste onderdelen.

Er worden een paar verschillende kits aangeboden die heel goed werkenplat slepeneen Grand Cherokee Jeep met een merk of model tussen de jaren 2014 en 2018. Er zijn meer kits dan deze, maar hier zijn drie belangrijke kits die populair zijn en het overwegen waard zijn:

 • Compleet pakket van Roadmaster:Roadmaster's pakket wordt geleverd met de basisplaat, trekhaak, bedradingskabels en een hoes, een remsysteem en een stoplichtschakelaar. Er is ook de mogelijkheid om een ​​hoog-laag adapter, een sleepbeschermer en/of een rotsbeschermer aan de kit toe te voegen.
 • Compleet pakket van Demco:Bij Demco bevat de set de basisplaten, de trekhaak, de bedrading, het remsysteem, de remlichtschakelaar en een laadkabelset. Indien gewenst kan de hoog-laag adapter en/of de schildwacht deflector worden toegevoegd aan de Demco kit.
 • eTrailer-pakket:Het eTrailer-pakket bevat de basisplaten, de trekhaak, de bedrading, het remsysteem, de remlichtschakelaar en een laadkabelset. Als optionele toevoegingen kunnen op verzoek een trekhaakhoes, een trekhaakbeschermer en/of een hoog-laag adapter worden meegeleverd.

Bron:Aanhangwagen

Stap # 3: stel de sleepset in.

Alles in elkaar zetten is een heel proces. Doorgaans ziet de volgorde van het instellen van alles ter voorbereiding op het plat slepen van een Grand Cherokee Jeep er als volgt uit:

 • Trim indien nodig delen zoals de spoiler of de grille.
 • Verwijder de trekhaken indien van toepassing en bevestig de sterling kabelankers.
 • Leg de veiligheidskabels en trekhaakbedrading vast.
 • Leg de bedrading voor het aanvullende remsysteem aan.
 • Stel de bedrading in voor de stoplichtschakelaar en laadkabelset.
 • Stel ten slotte een van de beschikbare aanvullende componenten in.

Bron:Aanhangwagen

Stap 4: Controleer op stabiliteit en functionaliteit van componenten.

Dit lijkt misschien dwaas en kan worden bestempeld als gezond en logisch verstand, maar er zijn verrassend veel mensen die niet alles controleren nadat alles is gezegd en gedaan. Het is ongelooflijk belangrijk om alles te controleren en ervoor te zorgen dat alles goed en in goede staat werkt. Dat zal u helpen veel potentiële problemen te voorkomen.

Als dat allemaal is gebeurd, ben je klaar om te doenplatte sleepen ga op weg naar je bestemming!

FAQs

Is Jeep Grand Cherokee een goede auto? ›

Autotest - De Grand Cherokee is het bestverkochte model van Jeep in Amerika. Daar scoort de auto met het imago, de ruimte, de luxe en de off-road capaciteiten. In Nederland breekt de Grand Cherokee bepaald geen verkooprecords; en dat is zacht uitgedrukt.

Wat is de duurste Jeep? ›

De goedkoopste Jeep Wagoneer kost namelijk 57.995 dollar, De duurste versie, de Grand Wagoneer Obsidian, is er vanaf 98.995 dollar. Daarmee is het de duurste Jeep allertijden. De Grand Cherokee Trackhawk was met 88.115 dollar de voormalig recordhouder.

Wat is de grootste Jeep? ›

De comeback van de mega-SUV: waarom de nieuwe Jeep Grand Cherokee tóch naar Nederland komt. De Jeep Grand Cherokee keert terug op de Nederlandse markt. Dit wordt het grootste model van het Amerikaanse merk in Europa en is de zoveelste enorme SUV die een comeback maakt.

Hoe duur is een Trackhawk? ›

De V8 levert 707 PK en 868 Nm koppel vanuit de fabriek, waarmee het de krachtigste SUV is die je maar kan kopen. In de VS kost de auto ongeveer 85.000 dollar, een goeie deal voor een praktische auto met zeer goeie prestaties. In Nederland komt de prijs door allerlei belastingen echter op 239.142 euro te liggen.

Is Jeep een betrouwbaar merk? ›

Jeep is het minst betrouwbare merk

Het Amerikaanse merk - dat deel uitmaakt van het enorme Stellantis concern - kreeg verreweg het slechtste rapport van zijn eigenaren, met Land Rover op plek twee met een score van 81,4 procent. Waar het gaat om de minst betrouwbare merken, zien we ook veel Europese namen.

Wat kost een Jeep aan wegenbelasting? ›

Het verbruik van deze personenauto is gemiddeld 11,6 liter per 100 km en hij weegt 1405 kg. De APK is geldig tot 08-05-2024 en de wegenbelasting bedraagt gemiddeld € 209,58 per kwartaal.

Welke betrouwbare goedkope 4x4? ›

De AutoWeekend Top 10: goedkoopste 4x4's
NrMerk/ModelEuro
1Fiat Panda 4x417.490
2Suzuki Jimny19.915
3Fiat Sedici/Suzuki SX422.295
4Dacia Duster23.990
6 more rows
Dec 8, 2012

Hoe zuinig is een Jeep? ›

Jeep claimt wel een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 17,5. Wij kwamen in de praktijk tot 1 op 16,3, wat helemaal niet verkeerd is voor zo'n groot bakbeest. Om het verbruik binnen de perken te houden, schakelt de vierwielaandrijving over op tweewielaandrijving als de omstandigheden dat toe laten.

Wie is de eigenaar van Jeep? ›

Jeep is eigendom van Fiat Chrysler en levert momenteel de Renegade (2014), Compass (2017) , Wrangler (2018), Cherokee (2013) en Grand Cherokee (2011).

Wat is de ruimste SUV? ›

Welke SUV heeft de grootste kofferbak? Is je budget wat ruimer, dan biedt de kofferbak van modellen als de Audi Q7 (865 l) en BMW X7 (750 l) plek voor zeven tot bijna negen flinke koffers. Maar ook meer betaalbare modellen als de Peugeot 5008 (780 l) en Skoda Kodiaq (835 l) maken indruk met hun bagageruimte.

Wat is de snelste Jeep ter wereld? ›

Jawel, je verwacht het misschien niet, maar de snelste SUV ter wereld, dat is dus gewoon een Jeep Grand Cherokee! Een in dit geval heftig getunde Grand Cherokee Trackhawk welke standaard al over een allesverslindend vermogen van 717 pk beschikt.

Wat betekent de naam Jeep? ›

Een militair voertuig dat in de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld. De naam kwam van de toepassing: General Purpose (algemeen gebruik), afgekort GP. Dit werd in het Engels uitgesproken als gjie-pie, vandaar de bijnaam Jeep.

Wat is de snelste SUV van de wereld? ›

De snelste SUV ter wereld is de Brabus 900 Rocket edition. De Brabus gaat in 0 naar 100 in 3,2 seconden. De begrenzer van de Brabus ligt op de 330 kilometer per uur.

Hoeveel pk heeft een Trackhawk? ›

De Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2018 is uitgerust met een 6,2-liter V8 met mechanische compressor (supercharger) die goed is voor een vermogen van 707 pk en een koppel van 875 Nm.

Wat kost de goedkoopste Jeep? ›

Wat kost de goedkoopste Jeep? De voordeligste nieuwe Jeep is de Renegade, met een vanafprijs van ruim 30.000 euro. Een gebruikte Jeep is er al vanaf zo'n 3.000 euro en in die prijsklasse kom je verschillende (oudere) modellen van het merk tegen.

Welk land heeft Jeep bedacht? ›

Jeep is een van oorsprong Amerikaans automerk. Daarnaast wordt de term ook vaak gebruikt om 4×4-terreinwagens te omschrijven: de zogenaamde SUV's (sports utility vehicles).

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated: 21/01/2024

Views: 6571

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.