Jeep Wrangler JL-motorkeuzes: 2.0L vs. 3.6L vs. 3.0L (2023)

"Wat is de beste motor voor een nieuwe Wrangler?" Onder mijn vriendenkring die het wetenIk ben een Jeep-man, die vraag krijg ik de hele tijd. Met de Wranglers van 2007-2017 was dat een vraag die ik nooit hoefde te beantwoorden. In dit land (VS) met de JK-serie Jeeps had je één motoroptievoor een nieuwe Wrangler. In de modellen van 2007-2011 was het de 202 pk/237-lb-ft 3.8L en voor de 2012-2017 was het de 285 pk/260-lb-ft 3.6L. Er is enig vermoeden onder JK-kopers over welke de voorkeur heeft, maar ik maak een grapje (met een kern van waarheid) dat iedereen die zegt dat 3,8 liter het mis heeft.

Maar danlangs kwam de JL Wrangleren nadat de productielijnen waren gesorteerd, zijn we nu gezegend met drie motorkeuzes en een vierde die binnenkort zal komen. Dus, terug naar die vraag, wat beter is voor een Jeep Wrangler: de 270 pk/290-lb-ft 2.0L eTorque inline viercilinder, de 285 pk/260-lb-ft 3.6L Pentastar V-6, of de 260 pk / 480-lb-ft 3.0L EcoDiesel V-6 turbodiesel? (Hé, de V-8 Hemi is nog niet op straat!)

Wrangler met 2.0L-motor: rijeigenschappen op de weg

Wat de prestaties achter het stuur betreft, is de 2.0L mijn persoonlijke motorkeuze. Het is lineair en naadloos. De turbo bijt laag in de vermogensafgifte en levert veel kleverig koppel dat je snel op en van de lijn brengt. Er is niet de opwindende top-end kick die je krijgt van de 3.6L gasser, maar vanaf de bestuurdersstoel voelt de Jeep als een spuugbal die vettig door een rietje wordt geblazen terwijl hij snelheid behoudt op hellingen zonder terug te schakelen of accelereert in het verkeer of voor passeren zonder veel trillingen en gedoe. Zet gewoon je voet neer en geniet van de rit terwijl je naar voren spuit. Voor mij combineert de 2.0L de beste balans tussen kracht en rijeigenschappen, terwijl hij de indruk wekt dat het voertuig lichter en luchtiger is, ondanks het feit dat de motor vrijwel hetzelfde gewicht heeft als de V-6 op gas.

Wrangler met 2.0L-motor: brandstofbesparing

Tijdens het rijden in de echte wereld heb ik op snelwegritten mpg-nummers van onder de 20 kunnen halen.Krijg maar liefst 23 mpg bij snelwegsnelheden van 75 mphin een Rubicon-model met softtop is niets om naar te niezen, vooral gezien het feit dat de aerodynamica een beetje vuiler was dan in een lagerhangende Sahara met hardtop. In de stad had ik gemiddeld een solide 16-18 mpg met veel stoppen en gaan. Dat is behoorlijk goed in mijn boek, aangezien de kilometerstand in de stad op de JL 2.0L Rubicon even goed of beter was dan de kilometerstand op de snelweg die ik genereerde in een 3.8L Rubicon uit 2007. Je kunt de 2.0L gebruiken op normale brandstof met een octaangetal van 87, maar meestal, hoewel ik nauwelijks enig verschil kon zien, vulde ik de tank met het aanbevolen octaangetal van 91 voor de beste prestaties en efficiëntie.

Wrangler met 2.0L motor: off-road rijeigenschappen

Iedereen lijkt te zakken op de kleine 2.0L offroad, en om de toon te zetten voor mijn mening, moet ik toegeven dat het overgrote deel van mijn zittijd voor deze motor in een Rubicon-model zit met de 4:1 T-behuizing die zal de koppelvermenigvuldiging aanzienlijk verbeteren. Ik merk dat de 2.0L bij het kruipen van rotsen op lage snelheid zeker een andere rijdynamiek biedt dan een V-6 op gas of diesel. Toch is het echt niet traag, en als je eenmaal gewend bent aan de iets andere tip-in-kenmerken, raak je snel bedreven in het moduleren van het gaspedaal voor soepel rockcrawling. Omgekeerd, wanneer u zich in het zand of de modder bevindt of ergens waar meer wielsnelheid vereist is, komt het vermogen van de 2.0L bijna direct bij inactiviteit in vergelijking met de V-6 die zijn vermogen op een iets minder lineaire manier opbouwt. De 2.0L levert veel offroad-prestaties, dus als je houdt van hoe hij op de weg rijdt, wees gerust, hij zal je perfect goede offroad-capaciteiten geven, zij het in een iets ander aanvoelend pakket dan de gas- of diesel V -6.

Wrangler met 3.6L Pentastar-motor: rijeigenschappen op de weg

Persoonlijk zou de 3.6L-benzinemotor mijn laatste keuze zijn als ik een nieuwe Wrangler zou kopen. Dat wil niet zeggen dat het voor velen een slechte keuze is of niet de perfecte keuze. Bedenk dat totdat de Hemi Wrangler werkelijkheid wordt,de 3.6L Pentastar-motor zal de titel behouden als de krachtigste fabrieksmotor die in de Wrangler wordt aangeboden. Met 285 pk en 260 lb-ft met variabele kleptiming die helpt om zowel de koppelcurve af te vlakken als naar beneden te duwen in het toerentalbereik, levert de 3.6L Pentastar V-6 acceleratieprestaties die vergelijkbaar zijn met of beter zijn dan welke V-8 dan ook aangeboden in de CJ Universal Jeeps van weleer. Vooral in combinatie met de achttrapsautomaat die altijd een perfecte versnelling lijkt te hebben voor elke gelegenheid op de weg, zal de V-6 u veel voldoening geven. Dat gezegd hebbende, voor mij kan de V-6 een beetje bruisend en piekerig aanvoelen als je echt gas geeft in vergelijking met de 2.0L of 3.0L. Passing power is echter uitzonderlijk, en off-the-line prestaties zijn verdomd goed. Maar een terugschakeling is er altijd, wachtend op je rechtervoet om een ​​beweging te maken. Het is niet echt een negatief kenmerk van het voertuig, maar voor mij geeft het wel een perceptie van logheid waardoor de Jeep minder licht en behendig aanvoelt dan zijn met 2.0L uitgeruste tegenhanger.

Wrangler met 3.6L Pentastar-motor: brandstofbesparing

Nogmaals, de 3.6L Pentastar V-6 blijkt niet traag te zijn op het gebied van economie. Real-world figuren die ik heb kunnen genereren in vierdeursRubicons met hardtops zweven precies in het bereik van 19-20 mpg op de snelweg en houden het verkeer van 75-80 mph bij. Als je maar zes motorpulsen per omwenteling hebt om een ​​niet-erodynamische steen door de atmosfeer te duwen, is dat niet zo armoedig. Wat nog beter is, is de economie in de stad die bijna overeenkomt met de 16-18 mpg van de 2.0L. De V-6 heeft de neiging om dichter bij de hoge 16s in de stad te zweven, misschien 1 mpg minder dan de 2.0L, maar er is een breed scala aan factoren die je aan het verschil kunt toeschrijven als je het hebt over een marge die zo klein is.

Wrangler met 3.6L Pentastar-motor: off-road rijeigenschappen

Er is gewoon veel meer koppel bij stationair draaien met de 3.6L Pentastar V-6 dan met de 2.0L. Als je geen Rubicon koopt met de 4.0:1 T-behuizing, wordt dat verschil nog duidelijker. Ik heb een Euro-spec tweedeurs Wrangler gereden met de 2.0L en handgeschakelde versnellingsbak voor de standaard 2.72: 1 T-case, en ik schaam me niet om toe te geven dat ik hem een ​​of twee keer heb laten afslaan om obstakels te beklimmen. De handmatige V-6 Wranglers op gas met standaard 2.72:1 T-cases waarmee ik off-road heb gereden, kunnen beter over obstakels kruipen zonder af te slaan, zelfs als je het gaspedaal niet aanraakt. En ongeacht het terrein, de V-6 zal niet teleurstellen met veel hoge toerentallen voor modder en zand. Kortom, het is moeilijk om fout te gaan met de V-6 voor elke offroad-situatie.

Wrangler met 3.0L EcoDiesel-motor: rijeigenschappen op de weg

Als de 2.0L voor mij licht en luchtig aanvoelt en de 3.6L alleen minder,de 3.0L EcoDiesel zorgt ervoor dat een Wrangler zich net zo aan de grond geworteld voelt als de Rots van Gibraltar. Voor mij persoonlijk zou het een goede nummer 2 keuze zijn direct achter de 2.0L viercilinder. Zonder enig gewichtsverschil op te zoeken en alleen op stoelgevoel af te gaan, voelt de diesel Wrangler zwaar aan. Dat gezegd hebbende, het heeft ook dagenlang vloeibare spuiten. Trap gewoon het gaspedaal in bij elke snelheid, en die 480 lb-ft plant je stevig in de stoel terwijl de Jeep naar voren schiet als water uit een brandslang. Het is verslavend, vooral als je heuvelachtige, bergachtige binnenwegen doorkruist. De 260 pk voelt alsof hij veel sneller opraakt dan de 2.0L en vooral de 3.6L, maar veel daarvan is perceptie gezien het feit dat het toerentalbereik van de diesel vóór 4.000 tpm wordt gedaan omdat - diesel. Als je denkt dat je niet zo snel beweegt als je denkt, kijk dan naar beneden en de snelheidsmeter haalt waarschijnlijk 80 mph. Het is een fluweelzachte acceleratiehelling die zeker in schoppen presteert als het gaat om het beuken van een Wrangler van 5.000 pond op de weg.

Wrangler met 3.0L EcoDiesel-motor: brandstofbesparing

Velen zullen de diesel kopen vanwege het hogere brandstofverbruik. En als u van plan bent het voertuig voor de duur te houden, verdient u uw investering in het premium dieselpakket uiteindelijk terug. Maar als je bedenkt dat ik over het algemeen ongeveer 28 mpg sla op lange snelwegritten met een 3.0L diesel in vergelijking met ongeveer 20-23 mpg in de 2.0L, zal het ontzettend veel kilometers kosten voordat dat verschil van 5-8 mpg optellen bij de toegevoegde pakketkosten van de diesel. Evenzo haal ik in de stad over het algemeen ongeveer 18-19 mpg van de EcoDiesel, wat geen drastische verbetering is ten opzichte van de gassers. Er is gewoon een bepaalde hoeveelheid brandstof nodig om een ​​bepaalde hoeveelheid voertuig door de stad te duwen, te accelereren bij stoplichten en dergelijke. Koop de EcoDiesel niet alleen voor het brandstofverbruik. U krijgt betere cijfers aan de pomp dan beide gasopties, maar wat u echt koopt met uw premium-uitgaven, is de mogelijkheid om uw Wrangler aan het rollen te houden zonder verlies van snelheid of momentum in alle omstandigheden en (meer dan waarschijnlijk) met elke aftermarket bandenmaat als u van plan bent om te upgraden. Dat en de off-road rijeigenschappen.

Wrangler met 3.0L EcoDiesel-motor: off-road rijeigenschappen

Het is een trekker. Het is gewoon een dwaze, leuke, no-brainer-tractor die je in de laagste versnelling gooit en netjes en soepel stationair draait door alle obstakels die voor je liggen. Als het gaat om het kruipen over rotsen of het navigeren van technische trailsystemen in laag bereik, is er gewoon geen vergelijking in de toepassing van trekkracht.De 3.0L V-6 EcoDiesel sleept je er soepel doorheen en laat je netjes het gaspedaal moduleren op plank en andere beklimmingen. In het zand of de modder is er genoeg sap om in het hoge bereik te werken, waarbij de acht versnellingen een grote hoeveelheid bruikbare wielsnelheid genereren. Eerlijk gezegd is de gasrespons in de duinen ook behoorlijk scherp, met een zeer minimale turbovertraging, vooral als je met hogere toeren door de duinen surft. Echt, het enige nadeel van de EcoDiesel in termen van offroad-prestaties is de prijs die u op de sticker betaalt, maar als u eenmaal achter het stuur zit, zult u er nooit meer over nadenken.

Horloge! Jeep versus Jeep offroad-races!

Elke dag vuilgastheren Fred Williams en Dave Chappelle hebben overal geracet. Ze hebben lange woestijnraces gedaan, offroad-tochten gemaakt in oude vrachtwagens en ouderwetse modderraces met jeeps. Bekijk deze compilatie van hun beste races, meld je aan voor een gratis proefversie van MotorTrend+ en begin met het bekijken van elke aflevering vanElke dag vuil! Video gemaakt door Little Dot Studios.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 10/12/2023

Views: 6507

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.