Hoeveel wielen heeft een schoolbus? | Even verkleinen (2023)

In dit artikel geven we antwoord op de volgende vraag: Hoeveel wielen heeft een schoolbus? We zullen ook uitleggen hoeveel aschoolbus bandis en geven u een paar essentiële tips over hoe u hun leven kunt behouden en verlengen.

Hoeveel wielen heeft een schoolbus?

Een schoolbus heeftzes wielen.Twee ervan zitten op de vooras en vier banden op de dubbele as. Kleinere bussen kunnen vier assen hebben (twee wielen op beide assen). Als banden een fundamenteel element zijn in veiligheidsmateriaal voor auto's en motorfietsen, in bussen, vrachtwagens en zware voertuigen, wordt deze rol nog belangrijker.

Laten we niet vergeten dat in deze gevallen de steunpunten van het voertuig met de grond gedwongen worden om onvoorstelbare hoeveelheden gewicht te dragen en een van de componenten zijn waarvan de correcte werking de meest directe invloed heeft op de algehele prestaties van het voertuig en het brandstofverbruik.

Timmerhout Gewichtscalculator

Timmerhout Gewichtscalculator

Om nog maar te zwijgen over het belang ervan op het gebied van veiligheid. In deze voertuigen die gewoonlijk worden gebruikt voor het vervoer van personen en goederen, kan een goede grip, evenals een adequate reactie op het remmen, het verschil maken tussen een reis zonder incidenten of een echte ramp. Laten we niet vergeten dat, voor de gebruiker van elk ander type voertuig, de pech hebben om een ​​ongeluk te krijgen met een bus of vergelijkbaar voertuig altijd grotere schade met zich meebrengt.

We benadrukken altijd de noodzaak om altijd met onze banden in de best mogelijke omstandigheden te rijden.

De basisprincipes van het verwisselen van banden op schoolbussen en vrachtwagens

Als het gaat om het verwisselen van banden op schoolbussen en andere zware voertuigen, zijn er een aantal richtlijnen waarmee rekening moet worden gehouden.

 1. Allereerst, in gevallen waarin de vervangende wielen nieuw zijn,ze moeten allemaal altijd van hetzelfde merk zijn,hetzelfde model en hebben dezelfde structuur. Natuurlijk moeten ze ook dezelfde afmetingen hebben en exact dezelfde snelheids- en belastingscode hebben.
 1. Als het ook om vernieuwde banden gaat, wat niet sterk wordt aanbevolen in voertuigen die meestal lange dagen op de weg doorbrengen, moeten we aan alle voorgaande voorwaarden toevoegen dat ze van dezelfde loopvlakvernieuwer komen. Verder moet worden opgemerkt datHet mengen van nieuwe en vernieuwde banden op dezelfde as is verboden.
 1. Wat betreft tde diepte van het loopvlak van het wiel, in ons land is er geen specifieke wetgeving die met name een minimummaatregel vastlegt. Het patroon moet echter altijd zichtbaar blijven, aangezien het een van de duidelijkste symptomen is om te bepalen of de banden de juiste grip op het asfalt behouden.

We raden aan dat het verschil in profieldiepte van een band ten opzichte van een band op dezelfde as niet meer dan 5 mm bedraagt.

 1. Natuurlijk mag geen van de wielen in ieder gevalduidelijke tekenen van slijtage ondanks een zichtbaar loopvlak.We spreken dan bijvoorbeeld over deuken, vervormingen, scheuren, losse kabels of tekenen van breuk in de behuizing. Het mag ook niet worden verspreid als wordt vastgesteld dat er duidelijk onregelmatige slijtage is opgetreden op de loopvlakband of als een van de lagen waaruit de structuur bestaat, is losgekomen.

Hoe lang gaan schoolbusbanden mee?

Net als bij andere voertuigen hangt de levensduur van banden op schoolbussen en andere zware voertuigen rechtstreeks af van het gebruik en de zorg die ermee wordt besteed.

In die zin zijn factoren zoals de rijkwaliteit, het gebruikelijke gewicht van de lading, de staat van de weg waarop deze wordt gecirculeerd, de bandenspanning of elk mogelijk geometrisch defect in het voertuig volledig verschillend.

We raden aan om onze banden minstens om de vijf jaar aan een gespecialiseerde controle te onderwerpen, waarbij deze periode kan worden verkort in het geval van voertuigen die gewend zijn een groot deel van het jaar op de weg door te brengen. Onthoud dat het uw veiligheid en die van de rest van de weggebruikers is die op het spel staat.

Hoeveel kost een schoolbusband?

Een setje schoolbusbanden kan je tussen de € 50,- kosten$ 2.000 en $ 3.000afhankelijk van de fabrikant en de plaats waar u ze koopt. U kunt geld besparen door gebruikte banden te kopen op eBay, Facebook Market of Craigslist, maar nieuwe banden hebben vaak een garantie en gaan waarschijnlijk veel langer mee.

Waar u op moet letten bij het kiezen van banden voor schoolbussen:

Specificaties:

 • Aanbevolen bandenmaat voor uw bus
 • Maximaal laadvermogen en gewicht vereist
 • Voertuigtype en -klasse (type A, B, C of D)
 • Noodzakelijke flankweerstand (essentieel voor rijden in de stad waar hobbels tegen stoepranden onvermijdelijk zijn).

Voorwaarden:

 • Op welk type weg reist u het meest
 • Zijn deze banden geschikt voor veeleisende gebruiksomstandigheden?
 • Weersomstandigheden.

Het is essentieel om te leren hoe u de beste banden kunt kiezen op basis van kenmerken en seizoenen. Het plaatsen van een geschikte hoes vertegenwoordigt een van de sterke punten van ons voertuig en laten we er daarom enkele bekijken:

 • Dit zijn de banden die een perfecte grip op de weg garanderen, een wisselwerking hebben en het ABS verbeteren, wat een snellere remwerking van ons voertuig garandeert.
 • De beste banden gaan langer mee en als ze lek raken, kunt u nog steeds 60 mijl rijden, zelfs als u een lekke band heeft.
 • U kunt kiezen tussen de verschillende soorten banden op basis van uw rijbehoeften, zodat u uw banden kunt kiezen op basis van uw rijstijl.
 • Er zijn ook winter- of zomerbanden, afhankelijk van het seizoen. Ze zorgen ervoor dat u onder alle weersomstandigheden veilig kunt rijden.
 • 4-seizoenenbanden – een mogelijke keuze als de juiste parameters en de beste merken worden gekozen.

5 tips voor het onderhoud van schoolbusbanden

Banden zijn zonder twijfel een van de drukste onderdelen van de schoolbus. We weten dat het onderhoud van busbanden essentieel is om een ​​goede service te verlenen en de veiligheid van het voertuig te garanderen, daarom tonen we in dit artikel een compilatie met de5 basistipsvoor het onderhoud van busbanden.

 1. Voorzichtig rijden is essentieel voor het onderhoud van schoolbusbanden.Rijgedrag is een factor die grote invloed heeft op het onderhoud van banden op een bus. Voorzichtig rijden door een ervaren bestuurder kan zich vertalen in een langere levensduur van de banden, als daarentegen agressief wordt gereden, met plotseling accelereren en remmen, omdat het loopvlak meer wrijving heeft en voortijdige slijtage vertoont.

Binnen zuinig rijden moet ook rekening worden gehouden met het laadgewicht dat de bus bevat. Een overbelasting die de aanbevolen belasting overschrijdt, vertaalt zich in een groter gewicht dat de wielen moeten dragen en een grotere wrijving tussen de band en de weg, wat ook de slijtage versnelt.

 1. Controleer of de banden de juiste spanning hebben.Controleren of de bandenspanning voldoende is, is essentieel voor goed bandenonderhoud. Het is raadzaam om maandelijks te controleren of de bandenspanning overeenkomt met de door de fabrikant aanbevolen spanning.

Een juiste bandenspanning garandeert betere prestaties en duurzaamheid van de banden. Normaal gesproken is een kleine variatie van ongeveer 10% van de totale lucht in het wiel toegestaan, wanneer deze variatie groter is, hebben de banden niet de optimale spanning en dit vertaalt zich in negatieve effecten zoals:

 • Groter brandstofverbruik.
 • Verhoogde slijtage van het loopvlak.
 • Slechte doorstroming van het voertuig.

Als de bandenspanning lager is dan de aanbeveling van de fabrikant, slijt de band ongelijkmatig en zal hij sneller opwarmen. Als de bandenspanning daarentegen hoger is dan aanbevolen door de fabrikant, slijt het loopvlak veel meer in het midden, verliest de bus grip en is hij kwetsbaarder als hij op een weg in slechte staat rijdt.

 1. Controleer regelmatig de slijtage en diepte van het loopvlak.Goed onderhoud van banden op bussen verlengt de levensduur van de banden, maar het is ook belangrijk om te weten wanneer de wielen van het voertuig moeten worden vervangen.

Een indicator van bandenslijtage is het loopvlak van de banden. Om het niveau van het loopvlak te controleren, is het raadzaam om regelmatig met uw hand over het loopvlak te gaan om de slijtage van de wielen te controleren. Versleten banden vergroten de remafstand aanzienlijk, wat leidt tot onveilig rijden door grip en tractie op de weg te verliezen.

 1. Voer een balans en uitlijning van de wielen uit voor correct onderhoud van de banden.Het uitbalanceren en uitlijnen van de buswielen maakt deel uit van het routinematige bandenonderhoud dat moet worden uitgevoerd.

Het uitbalanceren en uitlijnen van de wielen minimaliseert voortijdige slijtage van het loopvlak, elimineert trillingen en beschermt de ophanging, besturing en transmissie van het voertuig. We raden aan om naar een buswerkplaats te gaan om de balans en uitlijning van de wielen nauwkeurig af te stellen als tijdens het rijden het voertuig trilt of als de wielen ongelijkmatige slijtage vertonen. Telkens wanneer wielen worden gemonteerd of vervangen, moeten ze worden uitgebalanceerd en uitgelijnd.

 1. Zorg voor de ventielen en doppen.Tot slot dienen ook de ventielen en pluggen periodiek gecontroleerd te worden voor optimaal bandenonderhoud. De kleppen en hun doppen zijn meestal gemaakt van materialen zoals rubber en plastic, die bij blootstelling aan zon en regen verslijten en uiteindelijk verslechteren.

Het is raadzaam om de ventielen met dezelfde frequentie te vervangen als de banden, aangezien bij hoge belastingen het rubberen ventiel door de kracht buigt en uiteindelijk kan verslechteren. De dop van zijn kant houdt de afdichting in stand en beschermt het ventiel tegen stof en vuil, dus een klein onderdeel, maar tegelijkertijd belangrijk om te controleren bij het bandenonderhoud.

Veelgestelde vragen aanHoeveel wielen heeft een schoolbus?

Wat zijn de beste banden voor campers?

De beste banden voor campers zijn de Goodyear Wrangler Fortitude en Goodyear Wrangler Silent Armor Tyres. Op onze lijst staat ook de Michelin XPS RIB Truck Radial Tire,Goodyear Unisteel G614RST radiaalband en de Sailun S637 radiaalband voor aanhangwagens.

Wat voor soort banden gebruiken schoolbussen?

Schoolbussen gebruiken conventionele 10R22. 5 of 11R22. 5 maat banden. Aangenomen wordt dat dit de banden zijn met een langere levensduur en minder kilometers.

Hoe lang gaan schoolbusbanden mee?

Schoolbusbanden gaan tussen de zes en tien jaar mee, afhankelijk van het type band, het merk en ook van het aantal kilometers dat je ze hebt gebruikt. Bandenfabrikanten raden aan om de banden van je schoolbus na 10 jaar gebruik te vervangen.

Andere veelgestelde vragen overSkooliewaarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

Hoeveel kost het om in een Skoolie te wonen?

Wie maakt de beste schoolbus?

Hoeveel kost een schoolbusband?

Referenties

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 28/11/2023

Views: 5551

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.