Hoe maak je een auto / vrachtwagen Tow Dolly goedkoop (2023)

Inleiding: Hoe maak je een auto / vrachtwagen Tow Dolly goedkoop

Doorrjkorn

Meer van de auteur:

Ik verzamel al een tijdje auto's. Ik vertrouw meestal op AAA of Allstate Motor Club om naar huis te worden gesleept als er een mechanisch defect is, maar ik wilde echt mijn eigen aanhanger of sleepwagen. Vooral bij het kopen van een projectauto of donorvoertuig die niet rijdt. Ik heb niet echt de ruimte voor een grote aanhanger, dus een sleepwagen leek het perfecte antwoord.

Ik controleerde Craigslist en iedereen wilde $ 1000 plus. dat is meer dan ik aan sommige auto's heb uitgegeven...

Ik kwam erachter dat veel stacaravans Dexter-assen gebruiken in het bereik van 5.000 tot 10.000 pond. Ook al hebben ze gespleten velgen met 5 nokken, je kunt de trommels verwisselen voor een standaard Chevy-patroon met 6 nokken en zelfs de remmen werken zonder aanpassingen.

Ik had een paar mooie velgen over van een blazerproject, dus alles wat ik nodig had was staal. Ik werkte bij John Deere en zag dat veel zwaar materieel wordt geleverd op frames van zware buizen. Vraag het uw lokale distributeur en misschien krijgt u het gratis.

Er was een laswerkplaats naast de deur met veel metaal dat ook goedkoop te koop was. als u niet zeker bent van uw lasvaardigheid, kunt u het lassen ook naar de winkel brengen. Ze geven waarschijnlijk korting op het lassen op het frame als je metaal bij ze koopt.

Stap 1: Eenvoudig is beter

Ik ging niet met draaiende gewrichten of dergelijke onzin. Ik trek rechte stukken met veel snelwegkilometers.

Een eenvoudig doosframe met een lange tong en wat zijversteviging was alles wat ik nodig had.

Een goede plasmasnijder en lasser zijn een MUST. Mijn Lincoln ProCut 25 en PowerMig 180C zijn al jaren onberispelijk. Ik heb veel gas en ongeveer 50 pond draad gebruikt. Deze zijn de investering waard.

Als u twijfels heeft over uw lassen of lasvaardigheid, laat het dan over aan een professional....

Stap 2: Maak een doosframe en voeg de tong toe

Ik wilde er een zo groot mogelijk. de wettelijke limiet hier is 102 "breed, dus dat is het doel.

De totale afmetingen van de doos zijn 79 "x 23" en gemaakt van 1/4 "dikke 3" x3 "doosbuis..

Er zijn 2 - 17 "lange beugels in de doos gemaakt van dezelfde buis, één aan elke kant van de tong.

de tong was 66 "lang en de buitenste beugels zijn 34" lang en gemaakt van dikwandige 1-1 / 2 "pijp.

Stap 3: voeg driehoekige platen toe om de spindels te monteren

Sommige driehoeken van 3/8 "plaat van ongeveer 24" x 7 "houden elk de assen vast. De spatborden worden aan de bovenkant hiervan gemonteerd met een kanaal van 1" x 3 ".

Stap 4: een plek voor uw wielen

De wielbakken zijn gemaakt van een 14 "X20" stuk 1/4 plaat gebogen in het midden om te passen in de 17 "opening tussen de doosrails. Ze hadden breder moeten zijn. Bij het slepen van een Geo merkte ik dat de wielen goed waren aan de randen van de emmers. Ik wil nog eens 2 tot 4 "toevoegen aan hun breedte ....

Stap 5: Een plek voor vastbinden

Je hebt een goede set mandriemen nodig om de auto veilig vast te houden. Ik heb wat ReBar gebruikt om de lussen te maken en ze op hun plaats te lassen. Ze zijn ongeveer 2 "x12" met een paar accolades toegevoegd. Ik heb ook lussen toegevoegd, want je kunt de banden niet gemakkelijk van de voorkant van de dolly rollen als je te snel omhoog komt.

Stap 6: Spatborden

U moet de spatborden afstemmen op de banden die u kiest. De spatborden zijn gemaakt van 1/4" traanplaat van ongeveer 10"X34" voor elk. Je zult bochten moeten maken, dus hier komt een goede zaklamp of een vriend met een metaalwinkel van pas.

Ze zitten bovenop 15" stukken van 1"x3" kanaal bevestigd aan de bovenkant van de driehoekige asplaten.

Je zou gewoon spatborden kunnen kopen, maar deze zijn zo sterk dat ik er een paar honderd pond op heb gezet zonder te buigen...

Je zult zien waarom dat handig was in de laatste stap.

Stap 7: hellingen

Om het laden wat soepeler te laten verlopen, kunt u een deel van de achterbuis uitsparen zodat deze past bij de breedte van de oprit (15"). Voeg een gat toe om te passen met een bijpassende pin op de oprijplaat om te voorkomen dat ze eraf glijden.

De hellingen zijn gemaakt van stukjes 1/4 "plaat en hoekijzer. Plasma heeft een paar gaten gesneden om ze lichter te maken en een beetje grip te geven.

Zal die verstelbare breedte waarschijnlijk maken met een tweede set gaten. Ik heb zojuist een slotbout van 1/2 "in het uiteinde van de oprijplaten gelast om als pen te gebruiken.

Stap 8: Lichten, remmen en veiligheidskettingen

De originele remmen werkten goed en met de nieuwe trommels. Ze houden het echt onder controle. Zorg voor een goede remcontroller.....

Die handgreeplus van betonijzer achter de trekhaak dient vele doelen. Het houdt de kettingen en het harnas uit de weg tijdens opslag. Het is een geweldig grijppunt voor een come-a-long bij het laden van dode auto's. Het is zelfs een goed handvat bij het bevestigen en verwijderen van de truck.

Ik gebruikte een 6-pins connector die bij mijn vrachtwagen en jeep past en voegde vervolgens markeringslichten op de spatborden toe. Ik heb een 4-pins connector toegevoegd om secundaire treklichten aan te sluiten. Ik wil zakken maken om ze tegen de bovenkant van de spatborden te houden als ik geen auto sleep.

Stap 9: Auto's slepen

Ik gebruikte een oude ex-DPW-vrachtwagen om zonder problemen alles te slepen wat ik ooit nodig had. Ik laat de wagen rechtop staan ​​in de zijtuin, zodat hij altijd klaar staat als ik hem nodig heb. Ik kan een paar T-vormige voeten aan de uiteinden toevoegen, aangezien ik nu een paar ciderblokken gebruik om hem van zijn wielen te houden als hij rechtop staat.

Ik kwam heel dicht bij die limiet van 102 inch. met 60 psi in de banden zit ik op 101 inch... Hij is breed genoeg om grote pick-ups te trekken en glijdt zelfs onder de achterkant van mijn vrachtwagen als ik niet thuis ben.

Ik heb er ongeveer 1000 mijl op gereden met het slepen van een Honda Prelude, Chevy Corsica, Geo Metro, VW Bus en nog wat andere dingen...

Laat me eerst zeggen dat mijn snelheidsmeter ver weg is, maar ik reed 120 mijl door de doorgang met de snelheidslimiet (65) met een auto achter me en was verbaasd over hoe vlak en glad hij in mijn spiegels zat. Bijna alsof hij in de laadbak van de vrachtwagen zat.

Stap 10: Andere dingen verplaatsen...

Ik zag een 12' X 12' Deck te koop op Craigslist voor $25. De man maakte het om zijn tractoren en gazonuitrusting op te parkeren, dus het was allemaal 2 "x6" s. Het onder druk geïmpregneerde hout was veel meer waard dan hij vroeg.

Hij was te groot voor mijn aanhanger, maar ik reed erheen met de sleepwagen achter de vrachtwagen en reed de wagen achteruit naar zijn gazon. We hebben hem over de dolly gerold. Ik bond hem vast en reed ermee naar huis.

Toen ik thuiskwam, zette ik de dolly op mijn golfkar en reed ermee tot aan de voorruit.

We rolden hem van de Dolly en hij landde perfect op zijn plaats. Nu heeft mijn vrouw een mooie zithoek en houdt ze eigenlijk van de dolly, want die is niet alleen om auto's mee naar huis te nemen.....

Ik zag net een hot tub voor zes personen gratis op Craigslist. Het lijkt erop dat het steeds meer gebruikt wordt....

Hoe maak je een auto / vrachtwagen Tow Dolly goedkoop (5)

Deelgenomen aan de
Wielen wedstrijd

Hoe maak je een auto / vrachtwagen Tow Dolly goedkoop (6)

Deelgenomen aan de
Metalen wedstrijd

Hoe maak je een auto / vrachtwagen Tow Dolly goedkoop (7)

Deelgenomen aan de
Wedstrijd voor buitenworkshops

FAQs

How much towing capacity does a tow dolly have? ›

Most tow dollies have a weight limit between 4,000 and 5,000 pounds.

How fast can you drive with an empty tow dolly? ›

It is an ideal way to work your tow dolly at a speed you feel safe and most relaxed with. However, but avoid exceeding 55 miles per hour on usual highways. If you want to avoid accidents, protect yourself, keep your loved ones and others on the road safe, then you should follow our recommendations.

Which is better tow dolly or auto transport? ›

Your choice really comes down to cost, convenience, and distance. A tow dolly is the way to go for low costs, small vehicles, and local moves. A car trailer is the better option if you're traveling long distances, are nervous about towing a vehicle, and want to minimize the wear and tear on your vehicles.

Can you tow an automatic with a dolly? ›

If your vehicle is rear-wheel drive, and automatic:

This is the most difficult vehicle to tow properly. Whether you are using a dolly or “flat towing” with all four wheels on the ground, you must disconnect the driveshaft unless you leave the vehicle running or have a vehicle with the proper equipment installed.

How heavy of a trailer can I move with a dolly? ›

The amount of weight each trailer dolly can move will vary from one dolly to another. The weight capacity can be found on the manufacturer's print. The amount of weight usually starts from around 5,000 lbs and goes up to 12,000 lbs depending on which trailer dolly you use.

Is it easier to drive with a tow dolly or trailer? ›

While we wouldn't say either are particularly easy to use at first, tow dollies tend to be more difficult to maneuver than car trailers.

Can you go 70 mph with a tow dolly? ›

It's best to operate your tow dolly at speeds you feel most comfortable with, but do not exceed 55 miles per hour on regular highways.

What cars should you not tow with a tow dolly? ›

Four wheel drive vehicles generally must be towed four down or on a trailer. Most four wheel drive vehicles cannot be towed on a dolly. Of course, it is a good idea to rotate your vehicle tires regularly as the rear tires travel more miles than the front when using a tow dolly.

What are the cons of a tow dolly? ›

Tow dolly cons
  • More susceptible to wear and tear.
  • Loading your car on a dolly can be challenging.
  • Not safe to use when moving a car over long distances.
  • Weight capacity limitations.
Dec 28, 2022

What to look for when buying a tow dolly? ›

When you buy a tow dolly, one thing to look out for is how the car dolly is designed and how it handles turns when traveling. Car dollies with mounted front wheels that turn on kingpins are usually the most popular. These dollies help eliminate the possibility of your car hitting your trailer when turning.

Are tow dollies worth it? ›

It's hard to beat the dolly towing method in terms of versatility, but the main downside to consider is that you won't be able to pull a rear wheel drive car with a dolly. Dolly trailers can also be a more expensive investment than flat towing (we will take a look at cost concerns further down).

How safe are tow dollies? ›

A tow dolly is designed to protect your car from wear and tear on the highway, but that's not their only advantage. Additional security reinforcements like safety chains, tire straps, and our very own galvanized disc brakes make driving a tow dolly much safer and more enjoyable.

Is a tow dolly good for long distance? ›

Towing dollies are suitable for front-wheel drive vehicles. Although a towing dolly can work for long-distance moves, it's not the preferred method. The better option for long-distance towing is using an auto transport or “car hauler,” which is essentially a trailer designed specifically for carrying vehicles.

How do I protect my transmission while towing? ›

Here are a few tips on how to protect your transmission while towing:
  1. Stay in your comfort zone. Be aware of your driving skills and your vehicle's ability to handle heavy loads. ...
  2. Slow down. Give yourself plenty of time to get where you're going. ...
  3. Read the owner's manual. ...
  4. Check your hitch.
Apr 6, 2023

Do you have to lock the steering wheel when using a tow dolly? ›

The vehicle-in-tow steering wheel must be locked. If the vehicle is not equipped with locking steering column the steering wheel will have to be tied securely.

How much weight can an average dolly hold? ›

Common dollies are generally rated around 600 to 800 pounds. Heavy duty models are generally available with ratings up to 1,200 pounds. Regardless of the type of dolly used, it's important not to exceed the weight limit as this may damage the dolly and be a safety hazard for anyone operating the machine.

How much weight can a 2 wheel dolly carry? ›

The 2-wheel dolly holds up to 600 pounds on the large, 10-inch wheels, and the 4-wheel cart form holds up to 700 pounds using the additional 5-inch casters.

What can I tow with a tow dolly? ›

You can tow almost any car with a Tow Dolly or Trailer, as long as the combined weight of the vehicle and trailer don't exceed your RV's towing capacity. However, this method of towing is generally less popular with most RVers because there's extra hassle involved.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 16/10/2023

Views: 6501

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.