Hoe een OneWheel te rijden - een beginnershandleiding [Stap voor stap] (2023)

Alleen al door ernaar te kijken, kunnen de meeste mensen zien dat het rijden op een Onewheel anders is dan elk ander board of PEV (persoonlijk elektrisch voertuig). Dit vertaalt zich enigszins naar de aanpak die nodig is om jezelf aan te passen aan het bord en de eigenaardigheden van zijn gedrag echt te absorberen. De Onewheel is in rudimentaire zin een elektrisch skateboard. De manier waarop het wordt bereden wijkt echter nogal af van de meeste eskate-ervaringen. Functioneel is het dichter bij een elektrische eenwieler, hoewel de verandering in oriëntatie ook een beetje een kloof creëert in de rijaanpak tussen die twee.

Wat betekent dit in de praktijk voor een rijder? Nou, het betekent dat de altijd gebruikelijke bevestiging van "Ik ben al meer dan 20 jaar skater en weet al hoe ik moet vallen" hier niet van toepassing is, en in veel gevallen werkt het tegen je vermogen om de weinige belangrijke waarheden van rijden en beheersen van een Onewheel. Op het eerste gezicht is het vrij eenvoudig. Het balanceert voor jou, en je leunt om te gaan of om te stoppen. Het is echter die eenvoud die een succesvolle rijervaring volledig afhankelijk maakt van het begrip van de rijder van de functie van het board en de limieten van het board. En vergis je niet, het heeft zeer reële (soms helaas lage) limieten.

Maar vrees niet. Een gezonde dosis nederigheid en de veiligheid van lage verwachtingen zijn twee zeer lonende mentaliteiten om te hebben als je begint. Ze helpen je om de enigszins onjuiste ideeën los te laten dat je skate-ervaring je zou kunnen redden van blessures en dat het board magisch is en je nooit in de steek zal laten.

Volg deze eenvoudige stappen:

  1. Je voorste en achterste voet vinden
  2. Een stevige houding hebben
  3. Hoe verder te gaan
  4. Hoe krijg je Off
  5. Versnellen en remmen
  6. Bochten maken
  7. Leren over de terugval
  8. Het is een kwestie van oefenen

Inhoud show

Beschermende uitrusting

Het is belangrijk om dit in te leiden door op te merken dat de Onewheel geen snelheidsgericht board is. Het is niet ontworpen om erg snel te gaan, en hoe sneller een nieuwe rijder dat echt accepteert, hoe kleiner de kans dat hun eerste val catastrofaal zal zijn. Duikvluchten en crashes zijn gemakkelijk te zien en te lezen op respectievelijk YouTube en Reddit/Facebook, en daarnaast zijn er foto's van ziekenhuisbezoeken en verhalen van meerdere weken herstel van gebroken botten en gescheurde ligamenten. Zijn dit allemaal te voorkomen? Niet 100% nee. De meeste catastrofale verwondingen kunnen echter worden verminderd en soms worden vermeden met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Het is niet verstandig om zonder helm op een Onewheel te rijden. Punt.

Veel skaters dragen geen helm en sommige skaters ook niet. Het is een vreselijk idee om een ​​helm te dragen als je met meer dan 20 km/u reist, maar sommigen hebben het gevoel dat hun ervaring met longboarden hen vaardigheden geeft die anderen niet hebben. De waarheid is echter dat de meeste slechte valpartijen niet het gevolg zijn van de vaardigheid van de berijder. Ze gebeuren meestal door situaties waar je geen controle over hebt, en dat zijn degenen die tot problemen leiden.

Bovendien gedraagt ​​de Onewheel zich niet als een skateboard als er iets mis gaat. Duikvluchten zijn het meest voorkomende type storing en zijn vaak het gevolg van het uitvallen van de motor of het begeven door een gebrek aan vermogen (koppel of snelheid, afhankelijk van de situatie). Het bord blijft waterpas dankzij de balanceerfunctie die door de motor wordt gecreëerd. Het reageert op de positie van het deck en houdt je plat. Zonder dit zal de staart of de neus de grond raken. Dat leidt in de meeste gevallen tot een val. Dit komt omdat in de meeste van die gevallen het bord stopt met bewegen en jij blijft bewegen.

Dit is niet om je af te schrikken om op een Onewheel te rijden. Het is om u eraan te herinneren dat de waarschuwingen op de doos geen leugens zijn. Skateboarden van welke aard dan ook is een inherent gevaarlijke activiteit en de juiste veiligheidsuitrusting moet worden gebruikt.

Absoluut minimum? Een helm.

Werkelijk minimaal? Een helm en polsbeschermers. Bij de meeste valpartijen van een Onewheel komt u op uw voorste zijde terecht, waarbij u zich vaak schrap zet met uw handen. Daarom rijd ik met deze twee items elke keer als ik op een van mijn boards stap.

Praktisch midden? Een helm, een set polsbeschermers of rijhandschoenen (zie mijn recensie en video's hieronder over wat ik meestal draag), een elleboogbeschermer aan mijn voorkant en indien mogelijk kniebeschermers. Ik draag momenteel alleen een elleboogbeschermer aan mijn leidende zijde (later meer over houding), omdat ik in de twee jaar dat ik rijd alleen mijn leidende elleboog heb geblesseerd. Ik beschouw het als een beetje een middenweg in voorzichtigheid. Bekijk mijn beoordelingen op deFlatland3D-handschoenenen deLazyrolling gewatteerde Hoddie.

Overigens ben ik in het verleden gevallen zonder helm. Het is ongeveer net zo gewoon als elk ander verhaal, dat de enige keer dat ik zonder helm naar buiten ging, de keer was dat mijn hoofd de grond raakte. Het was een vrij onaangename ervaring, maar gelukkig om te leren heb ik het op camera vastgelegd. Als je de tijd en zin hebt om dat te doen, bekijk dan hieronder mijn video erover.

Je voorste voet vinden

Dit is een vrij eenvoudig voorstel. Je voorste (leidende) en achterste (trailing) zijkanten zijn hetzelfde als op een skateboard, elektrisch of akoestisch. Als je met je linkervoet leidt, wordt dat als "normaal" beschouwd, en als je met je rechtervoet leidt, wordt dat als "gek" beschouwd.

Ik rijd goofy (en duw mongo op een longboard, alsof het leven niet moeilijker kan worden).

Het vinden van de beste voet om mee te leiden is bijna hetzelfde als het vinden op een skateboard, met nog een extra laag om ervoor te zorgen dat dit de meest comfortabele manier is om te gaan. De standaardmethoden voor het vinden van uw voorste voetis hier te vinden (link naar een andere van mijn gids)

*Als je eenmaal een idee hebt van welke voet aan de voorkant moet komen, kun je dit bevestigen zodra je de Onewheel hebt gemonteerd. Omdat de Onewheel in beide richtingen bijna hetzelfde werkt, kun je de tijd nemen om te proberen vooruit en achteruit te bewegen en te voelen dat de richting stabieler aanvoelt. Het is meerdere keren voorgekomen dat een nieuwe rijder voetdominantie liet zien tijdens enkele van de traditionele tests, maar zich dan meer op zijn gemak voelde bij het leiden met de andere voet op de Onewheel. Dus als het je eenmaal lukt om verder te komen, zou het een goed idee zijn om zo gelijkmatig mogelijk te gaan staan ​​en je lichaam een ​​kleine beweging van links naar rechts te geven, om te zien in welke richting je het beste voelt om mee te leiden.

Houd er rekening mee dat alles onstabiel en onhandig aanvoelt op een Onewheel als je er voor het eerst op gaat staan. Waar je naar op zoek bent, is een bewegingsrichting die het MINSTE onhandig en onstabiel aanvoelt.

Leer de juiste houding

Houding op een Onewheel is iets statischer dan op skateboards, en dat komt omdat je voorste voet (voorkant) een sensor activeert die de motor ingeschakeld houdt. Het komt ook omdat je voeten neerwaartse druk rond het wiel houden, zodat het kan balanceren.

De keuzes van houding op een Onewheel bestaan ​​in een spectrum van afstand van de band zelf.

Als u uw voeten dichter bij het stuur houdt, voelt dit in het begin minder zeker en stabiel aan. Dit komt simpelweg omdat de meeste mensen zich stabieler voelen met een brede houding om het evenwicht te bevorderen. Vreemd genoeg is dit bij de Onewheel eigenlijk de tegenovergestelde situatie. Omdat de motor je in evenwicht houdt, zal een smallere houding met je voeten iets dichter bij het stuur het board in staat stellen je gemakkelijker in balans te houden. Dit komt doordat er minder hefboomwerking op het bord is wanneer je versnelt of vertraagt. Het zorgt ervoor dat hobbels en ongelijke kriebels in je houding gemakkelijker worden gecorrigeerd, en over het algemeen geeft het board meer kracht om je waterpas te houden.

Door je voeten verder van het stuur te houden, verandert het gevoel van de rit en verandert de reactie van de acceleratie en vertraging van het board. De reactie vertraagt ​​eigenlijk een beetje en vereist iets meer lichaamsbeweging. Sommige renners geven de voorkeur aan een brede houding, ik persoonlijk niet.

De beste plek om te beginnen is in het midden. Plaats uw voeten precies in het midden van een van beide voetzolen en kantel uw voorste voet een beetje naar voren. Geef het een paar graden punt, niets wezenlijks zoals 30+ graden. Begin er recht tegenover en duw dan je teen een beetje naar voren. Dit geeft je een goede middenweg om mee te beginnen, en je kunt je aanpassen aan je voorkeur terwijl je comfort opbouwt met de Onewheel.

Voor een beeld van enkele van uw opties kunt u hieronder wat aanvullende weergaven doen, en ik zal proberen deze gids bij te werken naarmate ik meer gerichte video-inhoud maak over de gedetailleerde aspecten van stand en voetplaatsing.

Hoe u op het Onewheel stapt

Installeer eerst de Onewheel-app op je telefoon en verbind deze met je board. Schuif vervolgens naar de rijmodus "Mission" op de Plus/XR en de rijmodus "Pacific" op de Pint. Dit is de beste modus om in te leren en legt geen beperkingen op waar je niet klaar voor bent. De beginnersmodi zijn niet handig, dus gebruik voorlopig gewoon Mission of Pacific.

Haal diep adem. Vind nu enige aanmoediging dat er rijders zijn met honderden kilometers op hun board die nog steeds worstelen met op- en afstappen. Eerlijk gezegd hangt mijn ervaring met afstappen af ​​van het board waarop ik rijd. De Pint is een beetje een uitdaging (vooral vanwege de onredelijk smalle band die ik momenteel heb gemonteerd). De XR is vrij eenvoudig. Hoe dan ook, dit is een spectrum van vaardigheden die enige oefening vergen en soms nooit helemaal onder de knie krijgen. Maak je er niet teveel zorgen over. De waarheid is dat een val of struikelen van 1-2 mph je waarschijnlijk helemaal geen pijn zal doen als je veiligheidskleding draagt. De meest voorkomende blessure die ik heb opgelopen door te leren op en van het board te stappen, is dat de Onewheel tegen mijn enkel botst door echt onhandig struikelen.

Instappen is eenvoudig en als je nog nooit op een Onewheel hebt gestaan, raad ik je echt aan om hulp te zoeken. Ofwel een persoon, ofwel een muur of leuning op een vlakke ondergrond. Het is absoluut mogelijk om te leren en te oefenen zonder houvast, maar een ondersteunend voorwerp of persoon maakt de eerste leerervaring veel sneller. Dit komt omdat een groot deel van het leren van de Onewheel bestaat uit het krijgen van een gevoel voor zijn gedrag. Dit omvat hoe het voelt wanneer de motor wordt ingeschakeld, hoe het voelt wanneer de motor wordt uitgeschakeld en hoe het voelt wanneer u beweegt.

Als je alleen bent, raad ik je aan om heel glad, gelijkmatig gras te zoeken. Gras is in veel gevallen moeilijker om over te rijden, maar als je begint, zul je niet veel lange afstanden rijden. Het gras maakt vallen in wezen vrij van letsel, en aangezien de band een beetje wegzakt, voelt hij wat stabieler aan om gewoon op en af ​​te stappen.

Als bestrating alles is wat je hebt, probeer dan de meest gladde, meest vlakke bestrating te vinden, met het gladste oppervlak. De stoep vlak voor mijn huis is onredelijk ruw en grof. Het is in wezen een scherpe hamer in cement. Oefen niet op zo'n oppervlak. Als je het bord een blok verderop moet dragen, doe het dan gewoon. Je zult blij zijn dat je het deed als je de eerste keer struikelt.

Zet nu je achterste voet aan de onderkant, je voorste voet aan de hogere kant (de staart van de Onewheel zit op de grond omdat hij zwaarder is). Centreer ze allebei en zorg ervoor dat je een gelijkmatige positie hebt met je voeten. Het is nu dat je moet proberen iets vast te houden als je inderdaad iets hebt om vast te houden. Als dat niet het geval is, houdt u uw heupen recht op de band en gaat u rechtop staan. Leun niet.

Het is ongeveer nu dat je geest worstelt met een keuze. Kijk je naar het bord terwijl je probeert op te stappen? Idealiter niet. Maar we zijn allemaal mensen en we zullen waarschijnlijk naar beneden kijken. De sleutel hier is om niet zo veel voorover te leunen om te kijken dat je meteen valt. Controleer uw voeten en zorg ervoor dat ze stevig zijn. Probeer dan zo recht mogelijk te zijn.

Dan als het ware de sprong in het diepe. Dit is wanneer je met je voorwaartse voet naar beneden duwt en je benen strekt. Dit voelt alsof je een stap opzij gaat. Dit brengt het bord waterpas en zet de motor aan.

In sommige gevallen slaat de motor niet aan en struikel je gewoon naar voren. Waarom zou dit kunnen gebeuren? Welnu, het voorste voetkussen heeft twee sensoren. Ze moeten beide ingeschakeld zijn om de motor aan te zetten. Dit wordt geholpen door schoenen met platte zolen te dragen en uw voet plat en gelijkmatig op het kussen te houden. De meeste mensen snappen het de eerste keer, maar verschuiven dan hun voet en het board wordt kort daarna uitgeschakeld. Het is belangrijk om je voet plat te houden en toch deactiveer je de sensor niet terwijl je stilstaat.

Het wordt niet gedeactiveerd terwijl je beweegt, dus maak je geen zorgen dat het je gewoon weggooit wanneer je begint te rijden. Het bord wordt uitgeschakeld wanneer het detecteert dat slechts één sensor is ingeschakeld en het bord MINDER DAN 1 mph gaat.

Dus als je jezelf waterpas brengt, voel je de motor aanslaan en zal hij je "vangen". In het begin is het behoorlijk verontrustend, omdat de kans groot is dat je druk blijft uitoefenen op je voorste voet en het board zal dat compenseren door in die richting te bewegen. Dan kun je dit compenseren door je achterste voet naar beneden te duwen en begin je aan de erg leuke activiteit van rodeoclown wiebelen.

Geen paniek. Gewoon ademen, rechtop blijven staan ​​en het board waterpas laten komen. Zolang je rechtop en gelijkmatig staat, ga je niet wegvliegen.

Op dit punt zult u waarschijnlijk wat oneffenheden voelen van uw teen tot uw hiel. Aangezien het bord dit niet in evenwicht houdt, moet je het zelf doen. Het is eerlijk gezegd een van de meer uitdagende dingen om te leren, maar het is heel snel geleerd.

Teen/hiel balans is wat je op het board houdt en rechtdoor gaat. Ook maakt de gyroscopische kracht van een ronddraaiend wiel de teen/hielbalans gemakkelijker wanneer u in beweging bent. Maak je geen zorgen als je moeite hebt om teen tot hiel te balanceren terwijl je stilstaat. Dat doet iedereen, zelfs na honderden kilometers. "Op zijn plaats zweven" vergt veel oefening en u hoeft zich er nog geen zorgen over te maken.

Gewoon oefenen met opstappen en voelen wat het bord doet. Hier is een snel voorbeeld van het in balans komen op de Onewheel:

Hoe u van het Onewheel stapt

Als je eenmaal bent ingestapt, is het tijd om van de Onewheel af te stappen. En hier raken veel mensen in paniek. Dus niet doen. Het is heel simpel.

Spring met beide voeten af. Buig gewoon je knieën een klein beetje en spring eraf. Idealiter spring je achteruit. Maar zorg ervoor dat je het met beide voeten doet. Eerlijk gezegd zou je dit een paar keer gewoon op de grond moeten oefenen. Ga staan ​​in wat je denkt dat je houding zal zijn, en spring netjes en gelijkmatig achteruit. Dit is de beweging die je tijdens het leren behoedt voor ongemakkelijke rijsituaties.

Enkels zijn moe en je kunt niet balanceren? Stap af met beide voeten. Vergeten hoe je langzaam tot stilstand moet komen? Stap af met beide voeten. Probeer je andere demontages en werken ze niet? Stap af met beide voeten.

Dit is iets om keer op keer te oefenen totdat het je reflexmatige reactie is op lastige voeten.

Ik stap nog steeds op deze manier af, zowel als afstap als als ontsnapping. Eerlijk gezegd moet ik er soms afstappen terwijl ik nog in beweging ben. Soms komen mijn voeten als een spleet aan weerszijden van het bord terecht, maar ik spring er nog steeds met beide voeten af.

Afstappen met beide voeten is de eerste en belangrijkste afstap die je kunt doen. Oefen het buiten het bord, en oefen het het vaakst.

Dus zodra je het board op en waterpas hebt gekregen, stap je met beide voeten af. Dit is je brood en boter voor de komende lange tijd.

Er zijn andere afsprongen, zoals de hiellift. Ze werken prima, maar vergen zelf oefening en bekendheid met het balanceren op de Onewheel. Soms zijn ze meer moeite dan ze waard zijn, totdat je je op je gemak voelt om echt rond te rijden.

Voor aanvullende weergave kun je de onderstaande video's bekijken totdat ik weer update met meer gerichte inhoud over de verschillende afsprongen.

Versnellen, remmen en achteruit

Zoals ik al eerder zei, is de beweging op een Onewheel eenvoudig. Je leunt in de richting die je op wilt. Voorover leunen brengt je naar voren, achterover leunen vertraagt. Hoe meer je leunt, hoe sneller je gaat. Hoe meer je achterover leunt, hoe harder je remt.

De eenvoudige aard hiervan betekent dat u verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van uw rijstijl, en er zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden. Te hard accelereren (door te ver naar voren te leunen) heeft tot gevolg dat de motor de achterstand niet kan inhalen. Dit zal in extreme gevallen meestal een duikvlucht veroorzaken. Om dit te voorkomen, maak je je acceleraties gewoon vrij rustig totdat je leert hoe het board op jou als rijder reageert. Sommige rijders kunnen de motor echt zo laten werken dat het lijkt alsof ze de zwaartekracht trotseren met gecontroleerde manipulatie. Op een dag kom je er wel, maar tot die tijd moet je je bewegingen langzaam en opzettelijk houden.

Te veel achterover leunen kan het remvermogen overbelasten en ervoor zorgen dat de staart gaat slepen. Dit is niet zo'n groot probleem, want dat zal je alleen maar sneller vertragen door met de staart wrijving aan de grond toe te voegen. In het begin is het een beetje verontrustend, maar als je een staartweerstand kunt beheersen, kun je in geval van nood sneller stoppen.

Dus als je begint te wennen aan het staan ​​op de Onewheel, houd het dan simpel. Velen zullen zeggen om je gewicht op het stuur te centreren en niet te leunen. Dit werkt technisch gezien niet, omdat je je gewicht moet verplaatsen om te bewegen. Wat ik denk dat de meeste mensen bedoelen, is om je hoofd en bovenlichaam meer gecentreerd boven het stuur te houden en je buik te gebruiken om je gewicht te verplaatsen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het komt hierop neer:

Als je je eenmaal op je gemak voelt om langzaam vooruit te gaan en te stoppen, probeer dan je heupen te gebruiken om te bewegen in plaats van je hele lichaam. Steek je heupen in de richting waarin je wilt gaan. Wil je vooruit? Leun je heupen naar voren. Wil je vertragen? Trek je heupen naar achteren in het midden en trek ze dan de andere kant op om meer te remmen. Wilt u heelside draaien (naar uw rug toe)? Richt je heupen/billen langzaam in die richting en je draait daarheen. Wissel deze beweging om voor het naar de zijkant draaien (naar je borst toe).

Deze bewegingen zullen allemaal een tijdje ongemakkelijk aanvoelen totdat je geest er gewoon aan went hoe hij zijn gewicht moet richten. Houd uw bewegingen zacht en subtiel, en u zult vallen aanzienlijk verminderen.

Bochten maken

Zoals ik hierboven al zei, kan draaien op dezelfde manier worden gedaan als accelereren en remmen. Persoonlijk raad ik aan om je heupen te gebruiken om je gewicht naar de tenen en naar de hielen te verplaatsen. Dit zorgt voor stabieler draaien en betere gewoonten dan simpelweg je enkel bewegen om druk uit te oefenen op je hielen of tenen. Dat is een manier om te beginnen met draaien, maar het is het beste om je heupen te gebruiken om een ​​beetje te leunen en het bord je verschuivende gewicht te laten volgen terwijl je je bovenlichaam stabiel houdt en het onderlichaam tegengaat.

Logistiek gezien is het vergelijkbaar met het inschakelen van een skateboard. De magere richting is wat het bord laat draaien. Maar aangezien je op een enkel wiel balanceert, moet het grootste deel van de draaireactie worden gevoeld en geoefend. Het soepele gebruik van een Onewheel hangt af van het ontwikkelen van inzicht in hoe het board onder je voeten reageert. Future Motion heeft een korte video gemaakt over draaien (zie hieronder), en ik zal updaten met een iets meer praktische benadering die me op de lange termijn heeft geholpen om comfortabeler te draaien.

Hoe zit het met de terugval?

De Onewheel heeft een functie ingebouwd in de controller genaamd "pushback". Dit is vergelijkbaar met de "tiltback" van een elektrische eenwieler. Wat het doet, is je een fysieke waarschuwing geven dat je moet vertragen omdat je de limiet van het bord nadert. Deze limiet is verschillend voor elk board en elke rijder (afhankelijk van gewicht, terrein, rijstijl, etc.), maar pushback zelf is redelijk consistent. Op de Onewheel Pint vindt pushback plaats met 24,5 km/u. Op de Plus/XR gebeurt het bij ongeveer 24-25 km/u. De pushback op de Pint is meer merkbaar en moeilijker te overwinnen dan die van de XR. Het is belangrijk om langzaam te leren, de tijd te nemen en te leren hoe pushback voelt op je board. Veel crashes gebeuren wanneer rijders, al dan niet bewust, door de pushback gaan en in een duikvlucht de snelheidslimiet van hun board tegenkomen.

Chris Richardson maakte een uitstekende video op YouTube waarin hij dit besprak:

Het is gewoon oefenen

Als dat eenmaal begrepen is (lees trouwens je handleiding), is het belangrijk om te oefenen. En om langzaam te oefenen. Het rijden wordt heel snel gemakkelijker, maar het terrein zal je dan obstakels gaan bieden waar je al dan niet klaar voor bent tegen de tijd dat ze onder je stuur zitten. Verschillende soorten wegen, trottoirs, gras, vuil, enz. hebben allemaal verschillende rijgevoelens en benaderingen die alleen door ervaring en oefening kunnen worden aangepakt.

Breng elke rit in de praktijk. Als je 50 mijl op je bord hebt en je gaat gewoon het blok op naar de bodega voor wat chips, maak daar dan een oefenrun van. Let op de grond, de manier waarop uw band erop reageert en de manier waarop uw lichaam zich aanpast wanneer u over verschillende dingen rolt. Trek je uitrusting aan en verander een potentieel gevaarlijke boodschap in een iets langere (maar veiligere) leermogelijkheid. Leer over hobbels op het zebrapad te gaan, of van de oprit, of van de stoep naar het gras en terug.

Het geweldige aan het rijden op een Onewheel is de wendbaarheid en de reisvrijheid die het biedt. Dit is een vrijheid die voortdurend wordt ontgrendeld door steeds meer oefening en comfort in verschillende scenario's. Doe geen afbreuk aan uw vaardigheidsontwikkeling door gedachteloos te cruisen. Breng in plaats daarvan elke rit in de praktijk.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 06/12/2023

Views: 6496

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.