Fixr.com | Poedercoating kosten (2023)

Bijgewerkt: 17 juni 2021

Beoordeeld doorCristina Miguelezverbouwingsexpert. Geschreven doorFixr.com.

Poedercoaten is een proces waarbij een duurzame, uniforme afwerking wordt aangebracht op verschillende alledaagse voorwerpen met behulp van poeder in plaats van natte verf. Items zoals leuningen, bedframes, hekken, terrasmeubilair en zelfs voertuigen worden gewoonlijk gepoedercoat in plaats van natte verfmethoden, omdat ze een duurzamere afwerking bieden. U geeft misschien iets meer uit aan poedercoating dan aan standaardlakken, maar als het door professionals wordt gedaan, heeft u minder onderhouds- en onderhoudskosten en hoeft u minder vaak opnieuw te schilderen.

De landelijke gemiddelde kosten van poedercoaten liggen tussen de$ 100 en $ 350. De meeste mensen betalen ongeveer$ 200voor het poedercoaten van een stuk terrasmeubilair met standaardkleur en blanke lakafwerking voor extra bescherming wanneer dit door een professional wordt gedaan. Aan de lage kant zou je kunnen uitgeven$ 50om een ​​bedframe te poedercoaten. Aan de hoge kant geven sommige mensen evenveel uit als$ 900voor zandstralen en op maat poedercoaten in kleur aangebracht op twee radiatoren.

Prijzen poedercoating

Poedercoating kosten
Nationale gemiddelde kosten$ 200
Gemiddeld bereik$ 100 - $ 350
Laag einde$ 50
Hoogwaardig$ 900

Welke materialen kunnen worden gepoedercoat?

De meeste mensen associëren poedercoating met een proces dat op metalen oppervlakken wordt gebruikt, maar het kan op verschillende materialen worden gebruikt. Poedercoating is een effectieve afwerkingsoptie voor kunststof, vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF), metalen zoals smeedijzer en aluminium en andere. Poedercoating wordt zelden gebruikt op hout, maar in sommige gevallen is het wel mogelijk. Over het algemeen worden de kosten niet beïnvloed door het materiaal in kwestie, tenzij u met smeedijzer werkt. Dit materiaal kost meer om te poedercoaten omdat het proces een langere uithardingstijd met zich meebrengt. Als u een materiaal poedercoatt dat UV-bescherming of andere speciale afwerkingen nodig heeft, verhoogt dat de kosten.

Vergelijk offertes om de beste prijs voor poedercoating te krijgen

De gemiddelde kosten per vierkante meter. voor poedercoaten is$ 1 tot $ 5, wat uitkomt op$ 0,70 tot $ 0,40per vierkante centimeter. De prijs per vierkante inch is relevant voor kleinere items die misschien minder dan 30 cm groot zijn, maar nog moeten worden gepoedercoat. De meeste professionals prijzen de klus per project in plaats van per vierkante meter, maar het is nog steeds nuttig om een ​​idee te krijgen van wat u uitgeeft als referentiepunt. In het geval van schermen, wordt u mogelijk in rekening gebracht door de lineaire of vierkante voet in plaats van door het project. De prijs is afhankelijk van de aannemer die u kiest. Omheiningen en poorten hebben iets hogere gemiddelde kosten vanwege het gedetailleerde werk dat ermee gemoeid is, wat u in het onderstaande gedeelte zult zien.

Kosten poedercoating per huisitem

De gemiddelde kosten voor poedercoaten per huisartikel zijn$ 50 tot $ 500, afhankelijk van het item in kwestie en hoeveel oppervlakte bedekt moet worden. Sommige items, zoals hekken, poorten en balustrades, worden per voet in rekening gebracht in plaats van door het item of de baan. De prijsopbouw is afhankelijk van de opdrachtnemer en de uitgevoerde werkzaamheden. In onderstaande tabel en subparagrafen ziet u een overzicht van de meest voorkomende artikelen die worden gepoedercoat, wat ze kosten en wat het allemaal inhoudt.

Fixr.com | Poedercoating kosten (2)

Fixr.com | Poedercoating kosten (3)

Huis artikelGemiddelde kosten (inclusief arbeid)
Schutting$ 6 - $ 8/m²
Poorten$ 6 - $ 8/m²
Leuningen$ 8 - $ 12/lineaire ft.
Veiligheidsdeuren$ 50 - $ 75/deur
Aluminium ramen$ 50 - $ 75/raam
Grillen$ 50 - $ 100/grill
Bed$ 50 - $ 200/bed
Huishoudelijke apparaten$ 75 - $ 275/apparaat
Terrasmeubilair$ 75 - $ 500/item
Radiatoren$ 200 - $ 300/radiator

Poedercoating hek

Hekken behoren tot de meest voorkomende items die mensen laten poedercoaten, kosten$ 6 tot $ 8per vierkante meter Hekwerk gemaakt van aluminium, metaal, composietmaterialen en zelfs wat hout kan worden gepoedercoat om het een nieuwe look te geven, duurzaamheid toe te voegen en langdurige bescherming voor het hek te bieden. Hiermee kunt u uw beteugeling verbeteren zonder de bank te verslaan of een nieuw hek te hoeven installeren. Dit is een populaire keuze voor mensen met metalen of kunststof/composiet afrasteringen, maar het werkt op verschillende ondergronden.

Poorten poedercoaten

Net als bij hekwerken variëren de gemiddelde kosten van poorten met poedercoating van$ 6 tot $ 8per vierkante meter De kosten zijn afhankelijk van het type verf dat wordt gebruikt, het betrokken proces, hoe lang en hoog de poorten zijn en meer. Smeedijzer kost meer, maar je zult het nog steeds redelijk betaalbaar vinden om de poorten in je huis te schilderen. Deze poorten kunnen samen met het hekwerk worden gemaakt, of ze kunnen afzonderlijk worden geverfd. Ze kunnen een minimumtarief in rekening brengen van sommige providers die het werk in relatief korte tijd doen.

Poedercoating balustrades

Leuningen zijn een van de meest voorkomende items die mensen laten poedercoaten. Ze kosten meestal$ 8 tot $ 12per lineaire voet. Leuningen worden op veel plaatsen gebruikt, van trappenhuizen tot gebouwen, parken, campussen en overal in huis. Metalen balustrades en duurzame kunststoffen zijn een uitstekende keuze voor betaalbare langetermijnoplossingen, maar hebben mogelijk regelmatig verf en onderhoud nodig om ze er als nieuw uit te laten zien. Poedercoaten is daar een prima manier voor. Het kan een betaalbare manier zijn om uw ruimte te upgraden zonder nieuwe rails te installeren. Wenteltrappen vallen in deze categorie, maar zullen iets hogere kosten met zich meebrengen vanwege het gedetailleerde werk en het ontwerp van de trap. De meeste wenteltrap poedercoating varieert van$ 10 tot $ 12per lineaire voet.

Poedercoat veiligheidsdeur

De gemiddelde kosten voor het poedercoaten van een veiligheidsdeur zijn$ 50 tot $ 75per deur. Beveiligingsdeuren zijn meestal gemaakt van smeedijzer. Dus ook al zijn ze kleiner en hebben ze minder oppervlakte, ze kunnen meer kosten dan sommige andere kleine klusjes in huis. Als uw deur van een ander materiaal is gemaakt, geeft u misschien minder uit. U kunt blanke lakafwerkingen, UV-beschermers en andere functies en verbeteringen overwegen die samen met die nieuwe verflaag nog meer aan uw deur kunnen toevoegen.

Gepoedercoate aluminium ramen

Aluminium ramen poedercoaten kost ongeveer$ 50 tot $ 75per raam. Aluminium raamkozijnen gaan jarenlang mee, maar slijten en zien er na verloop van tijd groezelig uit. Een frisse verflaag helpt je ramen er als nieuw uit te laten zien. Voor het poedercoaten van ramen moeten de ramen worden afgeplakt, zodat het glas niet wordt geverfd en dit kan meer voorbereidend werk met zich meebrengen dan bij andere klussen. Als de ramen moeilijker toegankelijk zijn of meer gespecialiseerde verven vereisen, stijgt de prijs.

Gepoedercoat rooster

Het kost ongeveer$ 50 tot $ 100uw grill laten poedercoaten door een professional. Deze prijs is afhankelijk van de grootte van de grill en de betreffende verf. Een grill wordt blootgesteld aan zoveel hitte en de elementen, die van invloed zijn op het uiterlijk van het apparaat en ervoor zorgen dat de verf na verloop van tijd verslijt. Met een nieuwe poedercoating krijgt u een frisse nieuwe look voor uw grill zonder dat u voor een geheel nieuw apparaat hoeft te betalen. Dit is een ander gebied waar u misschien UV-coatings en andere beschermers wilt overwegen.

Poedercoating bed

De gemiddelde kosten voor het poedercoaten van een bed variëren van$ 50 tot $ 200, afhankelijk van de grootte van het bedframe, of het moet worden gezandstraald en voorbereid, en hoeveel detail erbij komt kijken. Een standaard bedframe met een paar eenvoudige spijlen kan vrij goedkoop zijn, terwijl een groter bedframe dat ingewikkeld is met sierlijke palen en details iets meer kan kosten om gepoedercoat te worden. Babybedjes kunnen tegelijk met een bed in huis gepoedercoat worden. Een babybedje kost ongeveer$ 100 tot $ 200poedercoaten, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het stuk. U kunt geld besparen door meerdere bedframes of andere items in één keer te laten poedercoaten.

Poedercoating Apparaten

Het kost gemiddeld ƒ$ 75 tot $ 275om apparaten te poedercoaten, afhankelijk van hoeveel apparaten er worden geverfd, wat voor soort apparaten het zijn en andere factoren. Sommige mensen kiezen ervoor om apparaten opnieuw te laten poedercoaten zodra ze er oud en groezelig uitzien in plaats van het apparaat volledig te vervangen. Dit kan handig zijn als het apparaat nog in goede staat verkeert, maar alleen een oppepper nodig heeft. Het is ook een goed idee voor iedereen die aan het renoveren is en het uiterlijk van nieuwe apparaten wil creëren zonder de kosten. De prijs is afhankelijk van de grootte van het apparaat. Het poedercoaten van een magnetron kan bijvoorbeeld alleen kosten$ 75. terwijl het poedercoaten van een groot apparaat zoals een wasmachine of fornuis en oven met meer panelen om te bedekken net zoveel kan kosten als$ 250 tot $ 275. Het kost ongeveer$ 150 tot $ 200om een ​​koelkast of vriezer te poedercoaten, en een vaatwasser zal doorgaans kosten$ 100 tot $ 150.

Poedercoating terrasmeubilair

Het kost tussen$ 75 en $ 500om terrasmeubilair te poedercoaten. Dit hangt af van hoeveel stukken er worden geverfd, wat voor soort stukken het zijn, de verf die wordt gebruikt en meer. Als je smeedijzeren terrasmeubilair hebt, kost dat iets meer dan andere materialen. Informeer naar coatings met UV-bescherming en andere bescherming tegen de elementen. Terrasmeubilair bestaat uit verschillende stukken met verschillende prijzen. Een terrasglijder, loveseat, bank of chaise longue kost bijvoorbeeld$ 100 tot $ 125poedercoaten, terwijl een terrasfauteuil tussen de kosten kost$ 75 en $ 95. Terrastafels kosten ongeveer$ 170 tot $ 190, en je zult ongeveer uitgeven$ 100 tot $ 105op barkruk poedercoating. Speeltoestellen zijn veel variabeler, variërend van$ 25 tot $ 500poedercoaten, afhankelijk van hoeveel uitrusting je hebt.

Poedercoating radiatoren

De gemiddelde kosten van poedercoating radiatoren liggen tussen$ 200 en $ 300, afhankelijk van het aantal radiatoren, hun grootte en hoe gedetailleerd hun ontwerp is. Als de radiatoren van smeedijzer zijn, kosten ze meer om te schilderen dan die van staal of andere materialen. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen bepaalde radiatoren te laten schilderen, wat de kosten kan verlagen als ze niet allemaal opnieuw hoeven te worden gedaan. Dit omvat meestal zandstralen en afwerking en kan op projectbasis of per radiator in rekening worden gebracht.

Gemiddelde kosten van poedercoating

De gemiddelde kosten van poedercoaten variëren van$ 50 tot $ 150per uur voor arbeid, naast de materialen die nodig zijn om het project te voltooien. Van de gemiddelde projectkosten van$ 200, kunt u verwachten ongeveer 60% uit te geven, of$ 120, op arbeid en 40%, of$ 80, op materialen. De arbeidskosten zijn afhankelijk van het artikel/de artikelen die worden gepoedercoat en het betrokken proces. Veel bedrijven hebben minimale kosten in verband met dit proces om ervoor te zorgen dat hun tijd en inspanningen goed worden gebruikt. Daarom kost het poedercoaten van een gazonornament of een enkele bijzettafel misschien maar weinig$ 25, je zou zoveel kunnen uitgeven als$ 75 tot $ 100vanwege minimumkosten, voorbereidingskosten en andere kosten. Dit is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om meerdere items tegelijk te laten poedercoaten in plaats van afzonderlijke items te doen en de extra kosten te maken.

Poedercoaten is een relatief eenvoudige procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van een poeder van polymeerharsen vermengd met pigmenten, curatieven en vloeimiddelen. Het poeder wordt gemaakt wanneer deze materialen worden gemengd en vermalen tot het resulterende mengsel eruitziet als bakmeel. Het poeder wordt via een elektrostatisch sproeisysteem op het oppervlak aangebracht. Dit systeem laadt de poederdeeltjes op, waardoor ze worden aangetrokken door het geaarde oppervlak van het item dat u aan het spuiten bent.

Het poeder wordt op het oppervlak gespoten en vervolgens met warmte uitgehard om het poeder op zijn plaats te hechten. Dit gebeurt wanneer warmte ervoor zorgt dat de polymeren lange ketens vormen die met elkaar verknopen. Het eindproduct is zeer glad, duurzaam en gaat lang mee. In sommige gevallen moet het oppervlak eerst worden gezandstraald om eerdere bekledingen te verwijderen en de nieuwe afwerking het beste, gladste uiterlijk te geven. In andere gevallen moet de eerste coating, met name metallic coatings, worden voorzien van een blanke laag of een andere poedercoating om de beste en langdurigste resultaten te garanderen. Het hele proces duurt een paar uur van begin tot eind, hoewel zeer grote items een langere uithardingstijd hebben.

Vind poedercoatservices in mijn omgeving

Kosten zandstralen en poedercoaten

Alszandstralenniet is opgenomen in de schatting voor uw poedercoatproject, kunt u verwachten te besteden$ 25 tot $ 300per stuk of$ 2 tot $ 5per vierkante meter voor zandstralen naast de projectkosten van het poedercoaten$ 100 tot $ 350of$ 1 tot $ 5per vierkante meter Dit resulteert in een totale projectkost van$ 125 tot $ 650, of ongeveer$ 3 tot $ 10per vierkante meter voor beide behandelingen. Zandstralen is het proces waarbij verschillende soorten schurende media onder hoge druk worden gebruikt om verf van oppervlakken te verwijderen. Het wordt meestal gedaan als onderdeel van het voorbereidingsproces voor een poedercoatproject, dus het is vaak bij de prijs inbegrepen. Sommige bedrijven en gespecialiseerde diensten rekenen echter een extra vergoeding voor voorbereiding en zandstralen naast hun poedercoatingdiensten.

Poedercoating Verf Prijs

De gemiddelde prijs van poedercoating verf is$ 100 tot $ 600. De kosten zijn afhankelijk van het type verf, de benodigde hoeveelheid en of u blanke lakken of beschermmiddelen koopt. Metallics, aangepaste kleuren en speciale verven zoals glitter kosten meer. Standaard zwart, wit en andere kleuren zijn goedkoper. De kosten die u aan verf uitgeeft, zijn minimaal wanneer u een aannemer inhuurt, omdat zij de verf al bij de hand hebben, tenzij er een aangepaste kleur wordt gekozen. In dat geval worden er kosten in rekening gebracht voor de aanschaf van de materialen die ze nog niet hebben. Poedercoatverven zijn er in epoxy, polyester, epoxy-polyester hybriden, urethanen en fluorpolymeren. Elke lak heeft zijn eigen kosten, hierdoor kan de prijs van epoxy poedercoaten afwijken van de prijs van poedercoaten met urethaan.

Poedercoating Kleuren Prijs

De meeste poedercoatkleuren kosten$ 100 tot $ 600, afhankelijk van de gebruikte kleur. De meeste poedercoats zijn uitgevoerd met zwart als standaardafwerking, maar er zijn veel andere kleuren en afwerkingen beschikbaar, waaronder felle kleuren, metallics en zelfs glitter. Soms wordt een blanke lak op het eindproduct aangebracht, maar dit moet op een droog oppervlak worden gedaan en voegt 50% extra toe aan de afgewerkte kosten. Niet-standaardkleuren en metallics kosten meer dan standaardafwerkingen, soms 25% tot 50% meer. Sommige bedrijven vragen een nominale vergoeding voor premiumkleuren of aangepaste verfopdrachten. U moet altijd verwachten meer te betalen als u iets anders kiest dan een basiskleur en afwerking.

Fixr.com | Poedercoating kosten (4)

Overdrachtsefficiëntie van poedercoating

Idealiter zou er bij het aanbrengen van poedercoating geen afval moeten zijn. Als dit gebeurt, staat het bekend als 100% overdrachtsefficiëntie. Een lager percentage betekent dat er meer poeder van het oppervlak valt. In de meeste gevallen kan dit overgebleven poeder worden teruggewonnen en opnieuw worden gebruikt, dus er is geen afval met overspray zoals vloeibare verf. Hoe lager de overdrachtsefficiëntie, hoe hoger het soortelijk gewicht moet zijn om u dezelfde hoeveelheid dekking of dikte in de afgewerkte laag te geven.

Het soortelijk gewicht of het gewicht van het poeder is gelijk aan de overdrachtsdekking en heeft invloed op het resultaat en de kosten van het project. Hoe hoger het soortelijk gewicht van het poeder, hoe meer dekking het een item geeft. Bovendien, hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe dikker een laag kan zijn. Als u een dikkere kleurlaag op uw meubels of leuning wenst, moet het soortelijk gewicht van het poeder hoger zijn. Dit verhoogt de kosten van het project omdat de materialen duurder zijn.

Onderhoud poedercoating

De reden dat zoveel producten gebruik maken van poedercoating is dat het een onderhoudsarme optie is. Artikelen met een poedercoating moeten worden schoongemaakt met een milde zeep of reinigingsmiddel en water, samen met een handdoek of een zachte spons. Gebruik nooit schurende materialen om poedercoatings schoon te maken, omdat dit de blanke lakafwerking of de verf zelf kan beschadigen. Met de juiste afwerking en reiniging gaat poedercoating meerdere jaren mee met weinig tot geen onderhoud. Als een gepoedercoat item beschadigd is of als de verf bekrast is, moet het onmiddellijk worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen en de kosten van reparatie of opnieuw schilderen te verlagen.

Poedercoaten versus schilderen

Afhankelijk van het item in kwestie, kunt u overwegenschilderenin plaats van poedercoaten. Dit laatste is de duurzamere optie. Poedercoating zorgt voor een betere, gelijkmatigere, dikkere en duurzamere afwerking voor duurzamere resultaten. Het kost minder tijd om aan te brengen en te drogen, omdat het afhankelijk is van warmte om de klus te klaren. Sommige materialen, zoals hout en kunststoffen voor lage temperaturen, zijn niet hittebestendig en moeten nat worden geverfd. Dit kan resulteren in een meer ongelijke afwerking wanneer u een dikkere laag wilt, maar dunne lagen kunnen gelijkmatiger zijn. Arbeidskosten zijn over het algemeen hetzelfde, maar poedercoating biedt de beste waarde voor duurzamere resultaten.

Fixr.com | Poedercoating kosten (5)

Elektrostatisch schilderen versus poedercoaten

Plateren of elektrostatisch nat schilderen kan een alternatief zijn als u een metalen afwerking op uw stuk wilt, zoals goud. Een poedercoating gaat langer mee, maar door de beplating krijg je ondertussen een betere afwerking. U moet de kosten, het proces en de levensduur vergelijken om te bepalen welke het beste is voor uw behoeften. Elektrostatisch schilderen kan een gelijkmatige laag opleveren, maar zal in de meeste gevallen eerder opnieuw moeten worden aangebracht dan poedercoaten.

Thermoset versus thermoplast

Poedercoaten kan met twee materialen: thermohardend en thermoplastisch. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is er weinig verschil tussen de twee. Het zit vooral in de manier waarop het eindproduct wordt gevormd. Thermoplasten smelten met hitte om hun verknoopte kettingen te produceren. Ze kunnen steeds opnieuw smelten en hervormen wanneer ze worden blootgesteld aan dezelfde mate van hitte. Thermohardende kunststoffen smelten niet opnieuw. Ze gebruiken een chemisch proces om de polymeren te veranderen wanneer warmte wordt toegepast. Ze zijn dus permanent als ze eenmaal zijn gedaan. Voor sommige kleuren en afwerkingen kan het ene proces boven het andere nodig zijn voor de beste resultaten. Qua kosten en hoe goed het voor u zal presteren, is er geen verschil.

Poedercoating voor- en nadelen

Bij poedercoaten moeten verschillende voor- en nadelen worden overwogen. Deze afwerking is zeer sterk en duurzaam. U kunt gelijkmatiger en sneller een dikkere laag krijgen dan met vloeibare verf. Omdat er tijdens het aanvraagproces geen vluchtige organische chemicaliën (VOS) worden uitgestoten, is het beter voor het milieu. Er zijn geen oplosmiddelen bij betrokken. Er is weinig afval omdat het overgespoten poeder kan worden teruggewonnen en opnieuw kan worden gebruikt.

Het is echter niet eenvoudig om met een poedercoating een dunne laag materiaal op een oppervlak te krijgen, zoals bij verf. Het duurt ook langer om dikke jassen en grote objecten uit te harden en vereist speciale apparatuur, zoals een oven om uit te harden. De opstartkosten en initiële investering zijn dus hoger dan bij vloeibare verf. Dit is ook de reden waarom het beter is om een ​​professional in te huren en te betalen om poedercoating uit te voeren. Aan de andere kant kunnen meer mensen klussen met natte verfprojecten.

Ontvang gratis schattingen van vertrouwde poedercoatbedrijven bij mij in de buurt

Verbeter- en verbeteringskosten

Golfclub poedercoating

Sommige mensen kiezen ervoor om hun golfclubs te poedercoaten, wat gemiddeld € 5,- kost$ 200 tot $ 500per baan, afhankelijk van hoeveel clubs gecoat zijn, welke kleuren of afwerkingen er gebruikt zijn en andere details. Pro's en amateurs raden poedercoating-ijzers af, die kunnen beter worden gestript en opnieuw geplateerd door de fabrikant of gewoon worden vervangen. Voor het beste resultaat is het belangrijk om een ​​poedercoatbedrijf te kiezen dat ervaring heeft met dit proces of een leverancier van golfclubs die poedercoaten.

Auto poedercoaten

De gemiddelde kosten voor het poedercoaten van auto's liggen tussen$ 400 en $ 1.000, afhankelijk van de grootte en stijl van het voertuig dat wordt geverfd en het type verf, kleur en proces dat wordt gebruikt. Sommige mensen geven misschien twee keer zoveel of meer uit aan aangepaste verfkleuren en afwerkingen, maar de gemiddelde persoon kan verwachten veel minder uit te geven voor een basistaak. U kunt ook minder uitgeven als u alleen bepaalde onderdelen of accessoires op de auto laat spuiten, dus overleg met uw specialist over wat er precies wordt gedaan. De kosten voor het poedercoaten van wielen zijn bijvoorbeeld$ 400 tot $ 700, terwijl de kosten voor het poedercoaten van de bumper alleen maar zouden zijn$ 175 tot $ 250. De gemiddelde kosten voor het poedercoaten van remklauwen zijn ongeveer$ 40 tot $ 55per remklauw, terwijl u kunt verwachten dat de prijs van de poedercoating van de bullbar vergelijkbaar is met de kosten van een bumper. Deze komen allemaal bovenop de kosten voor het poedercoaten van velgen, aangezien deze als afzonderlijke taken worden aangerekend.

Poedercoating fietsframe

Mensen besteden$ 100 tot $ 200op het poedercoaten van een fietsframe, inclusief zandstralen en afwerken. De meeste fietsframes zijn gepoedercoat om ze te beschermen en zorgen voor een duurzame afwerking die bestand is tegen de elementen. Kies je voor meerdere kleuren of een afwerking op maat, dan ben je meer kwijt aan deze klus dan wanneer je voor één kleur kiest. U kunt ook meer uitgeven voor een fiets op basis van de grootte of complexiteit van het frame of voor gelaagdheid en andere speciale add-ons.

Motor poedercoating

De gemiddelde prijzen voor poedercoating van motorfietsen variëren van$ 100 tot $ 1.000, afhankelijk van wat er precies wordt gecoat en welke kleuren worden gebruikt. Een heel sportbikeframe poedercoaten kost bijvoorbeeld tussen$ 250 en $ 300. Alleen de vorken en brandstoftank laten poedercoaten kan zo goedkoop zijn als$ 100totaal. De wielen, het frame, de vorken, de brandstoftank en alle andere harde oppervlakken van een motorfiets kunnen worden gepoedercoat met verschillende kleuren of chromen afwerkingen. Meerdere lagen of andere effecten brengen extra kosten met zich mee, net als aangepaste verfkleuren.

Aanvullende overwegingen en kosten

 • doe-het-zelf. Poedercoaten wordt niet aanbevolen als doe-het-zelf-project vanwege de apparatuur die nodig is om het werk goed te doen. Het proces vereist de juiste poedercoatingspuiten en applicators, luchtslangen, compressoren, verf en meer. Het kan behoorlijk duur worden om een ​​eenmalige poedercoating uit te voeren, daarom huren de meeste mensen iemand in om het werk te doen.
 • Voorbereiding. Het oppervlak van het te poedercoaten item moet schoon, droog en vrij van eerdere afwerkingen zijn voordat een nieuwe wordt aangebracht. Zandstralen is meestal vereist en kan al dan niet zijn opgenomen in de kostenraming die u krijgt, dus neem hierover contact op met uw aannemer.
 • schattingen. Het is belangrijk om ten minste drie schattingen te krijgen voordat u een leverancier van poedercoating kiest. Hierdoor kunt u de gemiddelde tarieven in uw regio vergelijken en ervoor zorgen dat u een gekwalificeerde aannemer en een eerlijke prijs krijgt.
 • Aanwervingstips. Het kan nuttig zijn om aanbevelingen of verwijzingen te vragen bij het zoeken naar een poedercoatbedrijf of aannemer. Sommige poedercoaters werken met elk item dat gedaan moet worden, terwijl andere zich bijvoorbeeld kunnen specialiseren in het poedercoaten van voertuigen. Zorg ervoor dat u iemand kiest die het werk kan doen dat u nodig heeft.
 • Kosten poedercoating apparatuur. De kosten van poedercoatapparatuur zijn over het algemeen inbegrepen in de prijsopgave voor uw schilderklus. De contractant rekent een minimumtarief aan om ervoor te zorgen dat hun tijd en materialen gedekt zijn. Deze apparatuur kan behoorlijk duur zijn, wat een van de redenen is dat poedercoaten meestal geen doe-het-zelfklus is. U kunt een kit voor poedercoatingpistolen voor thuisgebruik kopen$ 70 tot $ 300, maar voor de meeste hebt u een luchtcompressor nodig, waarvoor extra kosten in rekening worden gebracht. Bovendien bieden de goedkopere systemen niet dezelfde hoogwaardige resultaten.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel moet poedercoaten kosten?

De gemiddelde kosten van poedercoaten zijn$ 100 tot $ 350, waarbij de meeste mensen ongeveer uitgeven$ 200om een ​​terrasmeubel te poedercoaten.

 • Is poedercoaten goedkoper dan schilderen?

De kosten van het poedercoaten van een artikel zijn vergelijkbaar met de kosten van het natlakken.

 • Is poedercoaten de moeite waard?

Poedercoating is de investering waard omdat het een duurzamere afwerking biedt die langer meegaat en minder onderhoud vereist dan natte verf en andere afwerkingen.

 • Hoeveel kost het om een ​​auto te laten poedercoaten?

Een auto laten poedercoaten kost geld$ 400 tot $ 1.000, afhankelijk van het type en de grootte van de auto, de lakkleur en eventuele blanke lakken of beschermende afwerkingen die zijn inbegrepen.

 • Is poedercoaten duur?

Poedercoaten is qua kosten over het algemeen vergelijkbaar met natlakken. Het kan in sommige gevallen iets duurder zijn, maar over het algemeen biedt het een goede investering omdat het duurzamer is.

 • Hoeveel kost het om vier velgen te poedercoaten?

De gemiddelde kosten voor het poedercoaten van vier velgen zouden zijn$ 400 tot $ 800, met een gemiddelde kostprijs van$ 100 tot $ 200per velg, afhankelijk van de complexiteit van de velg, maat en andere factoren.

 • Is poedercoaten sterker dan verf?

Ja, poedercoating is duurzamer en gaat langer mee dan natte verf

 • Hoe lang duurt het uitharden van poedercoating?

Poedercoating wordt door warmte uitgehard en kan uren tot dagen duren, afhankelijk van de dikte van de laag en de grootte van het gebied.

 • Kun je over bestaande verf heen poedercoaten?

Nee, het oppervlak moet vrij zijn van enige eerdere afwerking voordat het kan worden aangebracht. Dit wordt meestal gedaan door de oude verf eraf te zandstralen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 26/11/2023

Views: 5605

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.