Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (2023)

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (1)

Drie jaar nadat hij deze kusten verliet, komt de Toyota Land Cruiser terug op de Amerikaanse markt. Terwijl depasseren van het vorige modelin 2021 alom werd betreurd, liet de Japanse autofabrikant de deur wagenwijd openstaan ​​voor een revival en drong er bij fans op aan "op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen". De toekomst is nu, en de heel andere Toyota Land Cruiser uit 2024, die dinsdagavond werd onthuld, heeft tot doel een deel van de magie van de eerdere tijdperken van het naamplaatje te heroveren door iets kleiner en veel betaalbaarder te zijn dan zijn voorganger.

Dit wil niet zeggen dat oudLandcruiserwas niet goed. In feite was de J200-Series Cruiser uit circa 2008 net zo comfortabel tijdens de schoolvlucht als tijdens het oversteken van de Kalahari, maar het was ook een gedateerde ark van 14 mpg met een torenhoog prijskaartje van $ 86.000. Dat plaatste hem buiten het bereik van veel Toyota-loyale offroad-enthousiastelingen, en kopers van luxe SUV's gaven de afgelopen twee decennia meer dan twee keer de voorkeur aan zijn chique broer Lexus LX.

Voor zijn vervanging heeft Toyota besloten het roer om te gooien en in plaats daarvan de volgende generatie van de Land Cruiser Prado voor de internationale markt te importeren, die Amerikanen bekend hebben staan ​​als deLexus GXsinds 2005. Dat klopt, in andere landen zijn er meerdere variaties van Land Cruiser, waaronder de nog in productie zijnde J70-serie uit de jaren 80, de middelgrote Prado en de nieuwe in 2022 full-size J300-serie, die is hier nog steeds verkocht als deLexus LX. Na jarenlang alleen de Prado van Lexus te hebben kunnen krijgen, zal hij er nu in zijn puurste vorm zijn.

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (2)

Deze nieuwere, kleinere Land Cruiser is een hybride met vier cilinders en begint rond de $ 50.000, wat hem ongetwijfeld de meest zuinige en betaalbare Land Cruiser in decennia zal maken. Toyota zal in eerste instantie drie uitvoeringen aanbieden, een flauw retro "1958" basismodel, een middenklasse die net "Land Cruiser" heet en een "First Edition" topuitvoering, waarvan er slechts 5.000 zullen worden gebouwd.

De bekendheid van de naam en zijn duidelijke offroad-missie zouden hem moeten helpen om veel fans te vinden, maar hij zal een dunne lijn bewandelen tussen zijn Lexus-neef en Toyota's populairste offroad-SUV, de4loper.

Wat is een Land Cruiser Prado?

Zes decennia geleden was de Land Cruiser uit de J40-serie de eerste Toyota die populair werd in Amerika. Terwijl Amerikaanse autokopers de eerste Amerikaanse auto's van de autofabrikant afwezen, was de Land Cruiser een onmiskenbare offroad-veroveraar, fraai utilitair en feilloos betrouwbaar. Het verdiende al snel een groot en trouw publiek.

Naarmate SUV's in de jaren 70 en 80 groter werden, namen ook de daaropvolgende Land Cruisers toe, met name na de J60-serie uit de jaren 80, die de basis vormde voor steeds grotere en exclusievere versies. De toename in omvang, prijs en chic creëerde een markt voor een werkpaardversie die meer leek op de eerdere ruige Cruisers, de J70-serie uit 1984 en uiteindelijk een hybride van beide, de Prado.

Hij werd in 1990 in Japan geïntroduceerd en kwam in 2005 naar de Verenigde Staten als de originele Lexus GX. junidebuut van de eveneens nieuwe 2024 GXvoedde geruchten over een naar de VS gerichte Prado, en Toyota bevestigde de nieuw leven ingeblazen Amerikaanse Land Cruiser slechts enkele dagen later. Nu krijgen we een goed beeld van wat de Prado onderscheidt van de GX. Net als in eerdere jaren zijn ze naaste verwanten, maar niet helemaal hetzelfde, hoewel de relatie er meer toe doet nu je uit een van beide kunt kiezen.

Visueel zijn er veel overeenkomsten, en beide SUV's rijden op dezelfde wielbasis van 112 inch en hebben een vergelijkbaar groot en lang uiterlijk met vierkante kaken, maar de details zijn anders en dat geldt ook voor de beoogde klanten.

Toyota probeert de J40 hier met name niet opnieuw uit te vinden, en de ontwerpers zijn spaarzaam geweest met retro-elementen. Dit is geen herhaling van de FJ Cruiser van 2006 tot 2014 en probeert dat ook niet te zijn. Op de basisuitvoering "1958", genoemd naar het eerste jaar van invoer, en de "First Edition" zijn de koplampen rond om naar de J40 te verwijzen, maar ze geven de nieuwe SUV ook gewoon een eenvoudiger, cooler uiterlijk. Op de hogere Land Cruiser-trim zijn de lichten rechthoekig, een verwijzing naar de J-60-serie uit de jaren 80.

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (5)
Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (6)
Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (7)
Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (8)

Binnenin heeft de Land Cruiser 2024 een meer professioneel dashboard dat minder afhankelijk is van een groot touchscreen. U kunt het echter krijgen met een standaard 8,0-inch (het "1958" -model) of 12,3-inch eenheid, beide met de nieuwste draadloze update-software van de automaker. Er zijn fysieke bedieningselementen voor bijna alles, oppervlakken die ontworpen lijken om gemakkelijk schoon te maken na offroad-avonturen in plaats van Lexus' deftige high-touch materialen, verschillende kleurenschema's en stoerder ogende, vierkante vormen.

In tegenstelling tot de Lexus zal de Land Cruiser alleen verkrijgbaar zijn als tweerijige machine, waarschijnlijk vanwege de extra ruimte die nodig is voor zijn accupakket. Kortom, de GX is duidelijk een naaste neef, maar de Land Cruiser is redelijk gedifferentieerd. De mechanische verschillen zijn echter nog groter.

De hybride landcruiser

Elke Land Cruiser uit 2024 zal Toyota's 2,4-liter Hybrid Max-aandrijflijn gebruiken, die eerder te zien was in de recenteKroon sedanEnGrote Hooglander. De opstelling koppelt een viercilinder benzinemotor met turbocompressor aan een elektromotor voor een totaal van 326 systeempk en 465 pond-voet koppel, veel hoger dan 281 pk en 401 lb-ft in de oude V8. Deze cijfers liggen ook niet ver van de 2024 GX's twin-turbo V6 (349 pk en 479 lb-ft). Het vermogen wordt geleverd via een achttrapsautomaat, terwijl de GX een tienversnellingsbak gebruikt.

Ongetwijfeld zal de hybride een hoger benzineverbruik opleveren dan elke vorige Land Cruiser, en hij heeft genoeg vermogen om te bogen op eenTrekvermogen van 6.000 pond.

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (9)

Net als voorheen is deze Land Cruiser een traditionele carrosserie-op-frame SUV en hij is duidelijk gericht op offroad-avontuur. Vierwielaandrijving (4WD) is standaard, evenals een verdeelbak met twee snelheden (hoge en lage bereiken) met een sperdifferentieel in het midden en een elektronisch sperdifferentieel achter en herstelhaken voor. Elke versie maakt gebruik van offroad-vriendelijke 18-inch velgen, hoewel 20-inchers optioneel zijn op de hogere uitvoeringen.

Om de beste offroad-uitrusting te krijgen, moet je upgraden naar de hogere uitvoeringen, die een functie voor het loskoppelen van de stabilisatorstang aan de voorkant, Toyota's Multi-Terrain Select-systeem (terreinmodi) en zijn Multi-Terrain Monitor-trailcams toevoegen.

Toyota zegt dat de Land Cruiser 2024 8,7 inch bodemvrijheid zal hebben en naderings-, doorbreek- en vertrekhoeken van 31, 22 en 25 graden. Hoewel Lexus nog geen bodemvrijheidsnummer op de GX heeft vrijgegeven, zijn de hoeken 26, 21 en 23, hoewel de overstap- en vertrekhoeken oplopen tot 22 en 24 graden op de off-road Overtrail-trim GX.

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (10)

Dit zou de Land Cruiser tot een formidabele machine op het parcours moeten maken, en het doet geen pijn dat hij 1,2 inch korter en 4,4 inch smaller is dan de vorige 'Cruiser'. Het zou hopelijk ook een beetje lichter moeten zijn dan het gewicht van 5.800 pond van de oude versie.

Je kunt je echter afvragen waar het de 4Runner laat, die zelf in 2024 opnieuw zal worden ontworpen. De verouderde huidige 4WD 4Runner is ongeveer even groot, heeft een bodemvrijheid van 9,6 inch en superieure naderings- en vertrekhoeken, maar een lagere overschrijdingshoek. Als de Land Cruiser in het midden van $ 50.000 begint, zal hij zeker overlappen met de top 4Runner-trims zoals de TRD Pro, die ook gericht is op offroad-avonturiers.

De nieuwe voorwielophanging met dubbele vorkbeenderen van de Land Cruiser, schokdempers met dubbele buis en spiraalgeveerde multi-link achterwielophanging zorgen ervoor dat hij misschien beter op de weg rijdt dan de 4Runner, maar we zullen moeten afwachten om het zeker te weten .

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (11)
Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (12)
Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (13)
Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (14)

Toyota Land Cruiser 2024: hoeveel en wanneer?

Afgezien van de algemene startprijs van "midden $ 50.000", weten we niet precies hoeveel elke variant van de nieuwe Land Cruiser zal kosten. Dit is echter ongeveer een prijsverlaging van $ 30.000 ten opzichte van het oude model en ongeveer wat het model 20 jaar geleden kostte, dus een behoorlijke korting.

De hogere trims zullen waarschijnlijk meer dan $ 60.000 kosten, maar ze komen ook met meer spullen. Naast de extra offroad-uitrusting krijgt de Land Cruiser-klasse de rechthoekige koplampen, verwarmde en geventileerde stoelen, een audiosysteem met 10 luidsprekers (in plaats van zes in de "1958"-klasse) en opent hij vele opties, waaronder high- sterke skidplates en rockrails of, als je meer van uiterlijk houdt dan vies worden, 20-inch velgen. Het "First Edition" -model zal standaard met een deel van deze uitrusting worden geleverd en meer aardigheden toevoegen, zoals lederen stoelen.

Toyota is ook van plan een breed scala aan accessoires voor de Land Cruiser aan te bieden, zodat u er rechtstreeks vanuit de dealer uw eigen overlandingsplatform van kunt maken. U hoeft echter niet extra te betalen voor actieve veiligheidssystemen. Toyota's Safety Sense 3.0-systeem is standaard, inclusief adaptieve cruisecontrol, automatisch noodremmen met voetgangersdetectie en nog veel meer systemen.

Het bedrijf zegt dat de Land Cruiser uit 2024, die in Japan zal worden gebouwd in de fabrieken van Tahara en Hino (de laatste ooit de locatie van de productie van FJ Cruiser), in het voorjaar van 2024 bij de dealers zal arriveren. Verwacht meer details over prijzen en specificaties om te volgen .

Eerste blik Toyota Land Cruiser 2024: noem het geen comeback (15)

FAQs

How much will the 2024 Land Cruiser cost? ›

Prices for the new Land Cruiser will start at around $55,000, further underscoring the model's roots as a rugged off-roader rather than a comfortable errand-runner. It's expected to be available in the United States in the spring of 2024.

Where will 2024 Land Cruiser be built? ›

The 2024 Land Cruiser will be built in Toyota Motor Corporation's Tahara and Hino plants in Japan and arrive in the U.S. in the spring of 2024. Manufacturer's suggested retail pricing will start in the mid-$50,000 range and be announced closer to its on-sale date.

When can i order 2024 Land Cruiser? ›

More improvements come inside. Not only does the leather look nice, but now there's modern touch screens, and nice materials used on the dash, too. Those are about all the details Toyota is releasing right now. I expect to drive the vehicle sometime in early 2024, and sales should start next spring.

Does the 2024 Land Cruiser have a third row? ›

For 2024, the Land Cruiser will be offered in seven colors; a pair of two-tone paint options will also be available. Don't look for a third row: Every Land Cruiser seats five.

What is the base price of a Land Cruiser 2023? ›

The Toyota Landcruiser 2023 prices range from $89,181 for the basic trim level SUV Landcruiser LC300 GX (4X4) The Toyota Landcruiser 2023 comes in SUV.

What is the price of Land Cruiser Top Model 2023? ›

Latest Update: Toyota's luxury SUV, the Land Cruiser LC300, has been launched at the Auto Expo 2023. Price: The new Land Cruiser is priced at Rs 2.1 crore (ex-showroom pan India). Variant: It is offered in a single fully loaded ZX variant. Seating Capacity: It can seat up to five people.

Is Toyota going to stop making V8 Land Cruiser? ›

The 2023 Toyota LandCruiser 70 Series will be offered with the venerable turbo-diesel V8 for the foreseeable future – but it has been reclassified as a light truck with a higher gross vehicle mass (GVM) to sidestep new safety laws.

Why is there no more Land Cruiser in USA? ›

Toyota has too much brand equity in "Land Cruiser" not to use it. The J200 model had its issues — bloated body and price point — that made it not quite a fit for the American enthusiast market.

Why is Land Cruiser not sold in US? ›

The reason the Toyota Land Cruiser wasn't working sales-wise is simple. The way it was sold in the US didn't fit its purpose. For some reason, Toyota decided to market the Land Cruiser as a luxury vehicle instead of an off-roader.

How long will my Land Cruiser last? ›

Here are the models with the greatest potential lifespan: The top two are Toyota SUVs, with the Sequoia and Land Cruiser both able to last nearly 300,000 miles.

How long to wait for a new Land Cruiser? ›

The summary: top-end models such as the GR Sport and Sahara VX have wait times of two to three years, while some dealers quoted wait times of six to nine months for GX and GXL variants. Not all dealers had the same wait list for the same models, so it pays to shop around.

Can you buy a 2024 car now? ›

In other words, a 2024 model year vehicle can be released anytime on or after January 2, 2023.

What is the difference between V8 and V6 Land Cruiser? ›

Advantages of a V-8 over a V-6

V-8 cylinders tend to have more of a perpendicular angle within the engine. V-8 engines have more power, which results in a higher power ceiling than a V-6. A vehicle with a V-8 can be more beneficial for fulfilling worksite needs.

Is Land Cruiser a Lexus? ›

The Toyota Land Cruiser and the Lexus LX 570 SUV share their parent company, Toyota in common.

Is 2023 Land Cruiser available in usa? ›

Toyota stopped selling the Land Cruiser in the U.S. after 2021, when the 200-series truck ended production. The new 300-series truck exists, but not for our market. If you want it right now, you'll have to get the Lexus version, the LX600.

How much is land cruiser prado 2023 in usa? ›

Toyota Landcruiser Prado 2023 Price and Specs

The Toyota Landcruiser Prado 2023 is currently available from $62,830 for the Landcruiser Prado GX up to $87,468 for the Landcruiser Prado Kakadu.

Will the US ever get the new Land Cruiser? ›

So far, the only official news is that Toyota will bring the Land Cruiser name back to the U.S. market. It's unlikely, though, that we'll receive the 300-series LC that other markets get.

How much is a 2023 Toyota Land Cruiser 79 V8? ›

Toyota Land Cruiser 79 FAQs

The entry-level model costs R 706 200 while the top of the range model cost R941 200.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 13/01/2024

Views: 5915

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.