Een lege rolstoelbatterij opladen (3 opties om te proberen) (2023)

Het opladen van lege batterijen op een elektrische rolstoel lijkt misschien een hele klus, maar met de juiste instructies is het in een mum van tijd gedaan.

Leer hoe u een lege rolstoelbatterij kunt opladen door gebruik te maken van de beste methoden voor het gebruik van batterijladers en enkele tips om de levensduur van uw batterij te verlengen.

Lees dus verder voor een volledige uitleg om uw stoel weer aan de praat te krijgen!

Controleer deBeste rolstoelbatterijenin deze video!

Inhoudsopgave

Hoe weet ik of de accu van mijn rolstoel leeg is?

Om te weten of de batterij van uw rolstoel leeg is, heb ik enkele eenvoudige stappen uiteengezet die u kunt volgen.

Een lege rolstoelbatterij opladen (3 opties om te proberen) (1)

Dagelijks de gemiddelde rolstoelgebruikerbesteedt[1] ongeveer 10 uur in hun stoel. Onder perfecte omstandigheden kunnen de meeste elektrische rolstoelen overrijden10 kilometer[2] voordat de batterij leeg raakt.

Dus als uw rolstoel niet kan worden ingeschakeld, kan het moeilijk zijn om vast te stellen of de batterijen leeg zijn of dat er een probleem is met een ander onderdeel van de rolstoel.

PROBEER TE CONTROLEREN:Beste all-terrain elektrische rolstoel

Stapsgewijze handleiding die ik gebruik om te weten of de batterij van uw rolstoel leeg is

Stap 1: Test de prestaties van de batterij

Om de prestaties van mijn batterij te testen, controleer ik meestal hetlevensduur van de rolstoelbatterijen laad de batterij volledig op voordat u ermee gaat rijden.

Stap 2: Controleer de batterij-indicator

Als u een plotselinge daling van de batterij-indicator ziet, betekent dit dat een cel is overleden en dat de batterij moet worden vervangen.

(Video) how to charge dead wheelchair battery

Stap 3: Controleer of een van de batterijen is doorgebrand

Als de batterij niet oplaadt, is het mogelijk dat de zekering in de buurt van de oplaadpoort is doorgebrand, waardoor de batterijen geen lading meer hebben.

Stap 4: Test de effectiviteit van de batterij met een multimeter

Ten slotte kan uw oplader defect zijn; om dit te bepalen, gebruik ik een multimeter om de gelijkspanning te meten terwijl de oplader is ingeschakeld (deze zou tussen de 26 en 29 gemiddelde batterijvolt moeten zijn).

LEES VERDER:Beoordelingen van lichtgewicht opvouwbare elektrische rolstoelen

Hoe een lege rolstoelbatterij op te laden

Hoewel veel mensen verschillende methoden bedenken om een ​​lege rolstoelbatterij op te laden, heb ik gelukkig de gemakkelijkste methoden gevonden om dit te doen! Hier zijn er een aantal.

OPTIE 1: Doe het zelf

Als u ervoor kiest om zelf te proberen uw rolstoelbatterij nieuw leven in te blazen, houd er dan rekening mee dat u een experiment uitvoert en dat de resultaten mogelijk niet zijn zoals verwacht.

Het is mogelijk dat elke actie die u probeert te ondernemen om uw lege batterij nieuw leven in te blazen, in plaats daarvan de levensduur kan verkorten, ongeacht of u een slimme oplader gebruikt of welke kwaliteit batterij u gebruikt.

Snelle notitie: als je een batterij oplaadt zonder een pulslader te gebruiken, heb je nog steeds een spanningsmeter nodig om de spanning te controleren.

Het meest voorkomende probleem dat ik met deze machines zie, is dat mensen ze nooit volledig laten opladen.

Volg dus deze stappen om er zeker van te zijn dat de batterij van uw rolstoel op volle capaciteit is voordat u de stekker uit het stopcontact haalt!

Stap 1: Schakel de rolstoellader uit

Dr. R. Lee Kirby, die het Rolstoelonderzoeksteam aan de Dalhousie University leidt en auteur is van het handboek Rolstoelbeoordelingsvaardigheden en -training,suggereert[3] dat zowel de rolstoel als de oplader eerst worden uitgeschakeld.

Dit is vooral belangrijk bij het aansluiten van de rolstoel en de oplader op elkaar en de stroombron.

Stap 2: Voorzie de lege batterij

Je hebt een pulslader nodig als voeding om een ​​lege batterij op te laden. Een pulslader werkt op dezelfde manier als een batterij-defibrillator, omdat hij de batterij weer tot leven brengt.

Pulsladers (ook bekend als desulfatorladers) breken de loodsulfaatkristallen en de sulfaatlaag op lithium-ionbatterijen die zich ophoopt op de batterij-elektroden, waardoor de batterij doodgaat.

(Video) How To Charge An Electric Power Wheelchair

Vergeet niet om het niet voor een langere periode achter te laten, omdat dit extreme hitte kan veroorzaken en ervoor kan zorgen dat het een slechte batterij wordt.

Stap 3: Laad de batterij op met de batterijlader van de fabrikant

Uit een onderzoek van David Bouquain blijkt dat een originele pulslader niet mag worden gebruikt om je accu's in rolstoelen op te laden.

Dit is een veelgemaakte fout die ik mensen zie maken. Dus in plaats daarvan heb ik het gebruikt om de batterij voldoende op te laden zodat de batterijlader van de fabrikant deze kan herkennen en volledig kan opladen.

Stap 4: Zorg ervoor dat de spanning correct is

U moet het volt van de batterij controleren terwijl de pulslader uw lege batterij weer aanvult, zodat u kunt stoppen wanneer de batterij een veilig, normaal niveau bereikt (meestal 10 of 12V batterijspanning).

Ik gebruik altijd een voltmeter om de spanning te meten. Sommige pulsladers hebben een ingebouwde voltmeter, dus die hoef je niet apart te kopen.

Stap 5: Plaats de batterij terug in de doos

Plaats de accu terug in de accubak of de accupool en laad deze zoals gebruikelijk op.

U kunt de batterij van de elektrische rolstoel onmiddellijk terugplaatsen in de behuizing en zoals gebruikelijk opladen zodra uw lege batterij weer op normaal voltage is gebracht.

Om u ook een visuele tutorial te geven, heb ik hieronder een video opgenomen die laat zien hoe u uw rolstoelaccu kunt opladen met een secundaire externe oplader.

Evenzo laat deze video een man zien die een lege rolstoelbatterij oplaadt met dezelfde oplader.

Als alternatief kunt u een aparte externe lader en vervangende accu gebruiken om uw rolstoelaccu op te laden.

VERWANT:Hoeveel weegt een rolstoel?

OPTIE 2: Huur een professional in

Als u niet de tijd, het geduld of de kennis heeft om met een lege batterij om te gaan, kan het de moeite waard zijn om professionele servicecentra in te huren om dit voor u te doen.

Werken met een professional is over het algemeen de beste optie, aangezien een verkeerd geladen of ontladen rolstoelaccu kan leiden tot aanzienlijk letsel of erger.

(Video) 10 Tips om te fietsen in het donker

Zorg ervoor dat u de voor- en nadelen van het inhuren van een professional afweegt tegen het kopen van een nieuwe batterij.

Optie 3: gebruik elektrische rolstoelbatterijen

De hoeveelheid tijd [4] om de accu's in uw elektrische rolstoel op te laden, wordt bepaald door de stroomsterkte van de oplader.

Ampère-uren worden vaak gebruikt om de capaciteit van een batterij (Ah) te bepalen. Slimme opladers en accu's voor elektrische rolstoelen hebben meer versterkers die sneller kunnen opladen.

Voordat u echter uw accu aansluit op een elektrische rolstoel met iets dat er niet bij is geleverd, dient u de specificaties en oplaadvereisten nogmaals te controleren.

Dingen om te overwegen voor een lange levensduur van een rolstoelaccu

Een lege rolstoelbatterij opladen (3 opties om te proberen) (2)

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden om de levensduur van uw batterij te verlengen. Hier zijn enkele dingen die ik aanbeveel.

Laad uw batterij op een vlakke ondergrond op, zonder dat er obstakels in de weg staan

De meeste rolstoelaccu's hebben ongeveer 8 uur nodig om volledig op te laden; als je hem niet helemaal kunt opladen, probeer dan de stroomonderbrekers 5 minuten uit te schakelen voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt.

Laad op wanneer de batterijen nog in de stoel zitten

Als u van plan bent de rolstoel op te laden terwijl de accu's erin blijven, zorg er dan voor dat u de rolstoel uitschakelt.

Schakel alle onderbrekers of onderbrekers uit om energie te besparen en de veiligheid te waarborgen

Dit vermindert niet alleen het stroomverbruik, maar stelt u ook in staat de batterij op te laden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat andere onderdelen van uw stoel leeglopen.

Oorzaken die leiden tot een lege rolstoelaccu

Als je alle tips in dit artikel hebt geprobeerd en je batterij nog steeds leeg is, zijn hier een paar mogelijke redenen waarom.

  1. De meest voorkomende reden voor een lege rolstoelaccu is langdurig buiten gebruik zijn [5].
  2. Als u uw rolstoel niet gebruikt, is het raadzaam om de accu's op een koele, droge plaats te bewaren.
  3. Als u uw batterijen oplaadt en ze niet worden opgeladen, is het mogelijk dat de oplader defect is.

REKENING:Kun je rolstoelbatterijen opladen met een autolader??

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een rolstoelaccu meegaan?

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de levensduur van uw batterij, maar u kunt uitgaan van een levensduur van maximaal 3 jaar. Lees onze volledige gids ophoe lang gaat een accu van een elektrische rolstoel mee.

Kun je rolstoelaccu's reviseren?

Ja, u kunt uw rolstoelaccu reconditioneren als deze niet meer volledig is opgeladen. Om te beginnen kunt u een externe oplader gebruiken om de stoel op snelheid te brengen en hem 's nachts te laten opladen.

Waarom laadt mijn batterijlader een lege batterij niet op?

Defecte bedradingsaansluitingen of een gesprongen zekering kunnen ertoe leiden dat een oplader niet oplaadt.
Als u het probleem niet zelf kunt oplossen, overweeg dan om uw rolstoelaccu naar een erkende dealer of monteur te brengen.

Waarom houdt de accu van de rolstoel de lading niet vast?

Een rolstoelaccu kan de lading mogelijk niet vasthouden als deze oud is en moet worden vervangen. Er kan ook schade zijn, dus het is het beste om de batterij te laten testen. Een ander mogelijk, maar vaker voorkomend probleem is dat er een probleem is met de rolstoel.

Als de batterijtest in orde is, vraag dan een professionele rolstoeltechnicus om uw rolstoel te onderzoeken om te zien of deze het probleem veroorzaakt.

(Video) Dit gebeurt er als je een week geen ondergoed draagt

Conclusie

Als u deze handleiding over het opladen van uw lege accu's volgt en het nog steeds niet werkt, is er mogelijk iets anders mis met de accu's van uw elektrische rolstoel.

Neem contact op met een erkende dealer of monteur om u te helpen met eventuele problemen.

(Video) 'Vape ONTPLOFT in mijn KEEL' | De waarheid over wegwerpvapes

Een lege rolstoelbatterij opladen (3 opties om te proberen) (3)

Hoe laad je een lege rolstoelaccu op? Deel het hieronder!

Referenties

  • 1. doctoraatsopleiding PE SES; Stephen H. Sprigle, PhD, PT; James S. Martin, MS,. Alledaags zitgedrag van fulltime rolstoelgebruikers [Internet]. www.rehab.research.va.gov. 2016 [geciteerd 22 februari 2022]. Beschikbaar via: https://www.rehab.research.va.gov/jour/2016/535/jrrd-2015-07-0130.html
  • 2. Hubbard SL, Fitzgerald SG, Vogel B, Reker DM, Cooper RA, Boninger ML. Distributie en kosten van rolstoelen en scootmobielen geleverd door Veterans Health Administration. The Journal of Rehabilitation Research and Development. 2007;44:581.
  • 3. Hulpprogramma voor plattelandsdoorvoer. Nu: Rolstoel opladen [Internet]. www.nationalrtap.org. 2019 [geciteerd 22 februari 2022]. Verkrijgbaar via: https://www.nationalrtap.org/Resources/Best-Practices-Spotlight/Archive-Wheelchair-Charging
  • 4. Hoe lang duurt het opladen van een elektrische rolstoel? [Internet]. www.mkbattery.com. [geciteerd 22 februari 2022]. Verkrijgbaar via: https://www.mkbattery.com/blog/how-long-does-power-wheelchair-take-charge
  • 5. BatterijGuy. Hoe lang moet de batterij van een elektrische rolstoel/scooter meegaan? – BatteryGuy.com Kennisbank [Internet]. De batterijman. 2019 [geciteerd 22 februari 2022]. Verkrijgbaar via: https://batteryguy.com/kb/knowledge-base/how-long-should-an-electric-wheelchairscooter-battery-last/

Videos

1. Geer en Goor | Grappen | Gerard Joling | Gordon
(Tvland)
2. Ik VAL met mijn paard! 😨 MOET naar het ZIEKENHUIS! 🏥🤕
(HoefWijzer)
3. Sunday Reset Routine | Jewish Home Refresh | Getting my Life Together After Shabbat & Holidays
(frum it up)
4. Dalen's Closet | Vox Machina One-Shot
(Critical Role)
5. 50 MEEST INNOVATIEVE PERSOONLIJKE TRANSPORTEN 2021 - 2022
(MINDS EYE DESIGN)
6. Hoe je meubels er vintage uit kunt laten zien
(Made by Marley)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 09/09/2023

Views: 6110

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.