De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (2023)

Base-building en managementsimulatorspellen krabben een bepaalde kriebel. Er is die perfecte gameplay-lus die voortkomt uit het uitvoeren van ondergeschikte taken en vervolgens, later, het bouwen van systemen om die klusjes te helpen automatiseren. Maar deze spellen zijn vaak leuker met anderen, waardoor je samen gruwelen kunt creëren of meedogenloos met elkaars werk kunt rotzooien.

Daarom hebben we een lijst gemaakt met enkele van onze favorieten die coöperatief spelen ondersteunen; meestal online multiplayer met een paar items die couch co-op ondersteunen. Deze lijst omvat in grote lijnen basisbouw, automatisering, overleving en bepaalde soorten knutselspellen. Wat ze gemeen hebben, is een bepaalde gamelus, waarbij het verzamelen en vervaardigen van middelen complementair is aan andere doelen - van verkenning en vechten tot het laten groeien van een stad tot het beheren van een succesvol pretpark of boerderij.

Deze lijst richt zich op officiële, door ontwikkelaars ondersteunde multiplayer-modi. Zelfs als je favoriet niet verschijnt, zijn veel populaire sims voor koloniebeheer (zoalsRandwereld, bijvoorbeeld) hebben multiplayer-mods.

Eerst wat klassiekers

Terraria

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (1) Afbeelding: Re-logica

Terrariais het 2D-sandbox-overlevingsspel om alle 2D-sandbox-overlevingsspellen te beëindigen. Je zou gemakkelijk honderden uren kunnen verspillen aan simpelweg verkennen en bouwen, zelfs zonder expliciet te proberen de talloze vijanden van het spel te bevechten. Het heeft alles: verkenning in een absoluut enorme procedureel gegenereerde kaart, knutselen en basis bouwen, en zo,Dusveel vleermuizen. Bouw je basis, zoek upgrades en vecht tegen bazen om het verhaal van de game vooruit te helpen.

Online multiplayer ondersteunt maximaal acht spelers, met enkeleoudere console-editiesbiedt coöp voor vier spelers op gesplitst scherm. (Ontwikkelaar Re-Logic bracht het spel voor het eerst uit op pc in 2011; het is sindsdien geporteerd naar een groot aantal platforms.) De Nintendo Switch-versie ondersteunt ook co-op voor twee spelers.Terrariakan een uitdagende leercurve hebben voor beginners, dus de multiplayer-modus is een handige manier om een ​​gids te hebben.

Terrariais beschikbaar op Windows PC, Linux en Max via Steam en GOG, en op PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X, Nintendo 3DS, Wii U, Nintendo Switch, Android en iOS. Platformonafhankelijk spelen is niet beschikbaar.

Minecraft

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (2) Afbeelding: Mojang/Xbox Game Studios

Het wereldfenomeen sandbox-spel behoeft nauwelijks introductie, maar deze lijst zou niet compleet zijn zonder zijn aanwezigheid. Het is de op één na bestverkochte game aller tijden (Tetrishoudt de eerste plaats), en Polygon heeft het "een van de meest invloedrijke games van de jaren 2010.” InMinecraft, de enige bovengrens is je creativiteit, en de gemeenschap die zich in en rond de game heeft gevormd, is het middelpunt. Je kunt spelen met je vrienden of minutieuze kunstwerken maken met de kenmerkende mix van verkennen, mijnen en knutselen van de game.

Omdat de game al meer dan tien jaar uit is,multiplayer zal variërentussen spelers die de originele Java-editie van de game beschikbaar hebben voor pc, of de Bedrock-editie voor pc, consoles en mobiel. Je hebt dezelfde editie van de game nodig om online multiplayer te spelen. Raadpleeg onzegids over hoe Minecraft-multiplayer werktvoor meer details.

Minecraftis beschikbaar op Windows-pc, Linux, talloze Xbox-, PlayStation- en Nintendo-consoles, en Nintendo 3DS en Switch.Minecraftde websiteheeft een uitgebreid gedetailleerde grafiek met console-compatibiliteit voor platformonafhankelijk spelen.

Als landbouw meer jouw ding is

Stardew-vallei

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (3) Afbeelding: ConcernedApe/Chucklefish

Je grootvader schenkt je zijn oude boerderij in Pelican Town, om je te bevrijden van je zielsverpletteringJojaMart zakelijke baan. Deze landbouw- en lifestyle-sim is niet voor niets een moderne klassieker. Er is veel te doen, en je kunt het in je eigen tempo aanpakken: het land bewerken, gewassen verkopen, boerderijdieren fokken, mijnen, vissen en socializen met de stadsmensen - of leun je in een van deze activiteiten als je een van de andere vindt belastend. Het is rustgevend en lonend, en de verhalen en personages van de game zijn heerlijk gedenkwaardig.

Bouw maximaal vier hutten op je boerderij en nodig vrienden uit voor online multiplayer. U kunt ervoor kiezen om uw inkomen te bundelen of afzonderlijke saldi te beheren - handig voor playthroughs wanneer anderen in of uit een sessie kunnen vallen.

Stardew-valleiis beschikbaar op Windows-pc, Linux en Mac via Steam, GOG en Humble en op PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Android en iOS. Er is geen platformonafhankelijk spelen beschikbaar.

Landbouwsimulator 22

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (4) Afbeelding: Giants-software

Deze first-person landbouwsimulator plaatst jou en je vrienden direct op de boerderij, waardoor je de vrijheid hebt om alles te ontwerpen, van een wijngaard tot een aardappelboerderij tot een deprimerend Monsanto-achtig imperium. Deze franchise bestaat al eeuwen en deze inzending bouwt voort op zijn voorgangers met een verbluffend aantal gereedschappen en gewassen - allemaal in naam van onderdompeling. Rijd met die tractor over je areaal en oogst die glooiende tarwevelden, schat.

Online multiplayer ondersteunt tot 16 spelers op pc en tot zes op console. Veel succes met het runnen van die boerderij met slechts een handjevol mensen.

Boerderijsimulator 22is beschikbaar op Windows-pc en Mac via Steam, en op PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X met platformonafhankelijk spelen.

Als je nostalgisch bent naar RollerCoaster Tycoon

parkiet

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (5) Afbeelding: Texelse Raptor

TerwijlPlaneet achtbaanis een geweldige singleplayer-afstammeling vanRoller Coaster Tycoon 3,parkietheeft een multiplayer-modus die momenteel in bèta is. Deze simulatie van het themaparkbeheer is veel dichterbijRoller Coaster Tycoon 2, voordat de franchise zijn grafische schema veranderde van isometrische pixelkunst naar een meer vloeiende 3D-look.parkietneemt die klassieke toolkit - de tools voor pathing, coaster building en terraformingergvergelijkbaar - en breidt rittypes, decoratieve opties en ondersteunend personeelsbeheer uit. (En met zijn online functies kunnen andere spelers hun ritontwerpen uploaden en kun je ze in je eigen park bouwen.)

Maximaal acht spelers kunnen samen een park bouwen door online te spelen, maar ik speel het graag "competitief" door te zien wie de meer populaire rit kan bouwen - of door een raar decor te geven aan een rit die mijn partner heeft gemaakt.

parkietis beschikbaar op Windows-pc, Linux en Mac via Steam, Epic Games, GOG en Humble met platformonafhankelijk spelen.

Als je van automatisering houdt

factorio

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (6) Afbeelding: Wube-software

factoriois de kampioen van de simruimte voor automatiseringsbeheer - het is ook de kampioen van het zo ingewikkeld maken van een fabriek dat je niet meer begrijpt hoe het werkt. Verzamel middelen en doe hetveelbouwen om uiteindelijk een satelliet de ruimte in te lanceren. Je zou het ook kunnen spelen zoals ik, en verwikkeld raken in het maken van complexe creaties in een poging om een ​​specifiek probleem op te lossen, of om die bugs te doden, of om spoorwegen voor treinen te maken, of om meer bugs te doden, of om je elektrische apparaten aan te passen. grid naar de cascade van upgrades, of om die verdomde bugs te doden. De onderzoeksboom is ongelooflijk compact en elke nieuwe ontdekking opent werelden van mogelijkheden voor je build. Ik ben nu een ingenieur.

Spelers kunnen coöperatief spelen (of PvP, als je vijandig voelt) door lid te worden van een server. Hoewel het het beste is rond twee tot acht spelers, hebben streamers honderden mensen in die van hen geduwd voor maximale chaos.

factoriois beschikbaar op Windows-pc, Linux en Mac via Steam en GOG, met platformonafhankelijk spelen. Het zal komenNintendo Switch op 28 oktober.

Bevredigend

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (7) Afbeelding: Coffee Stain Studios

Bevredigendneemt de assemblagelijnvibes wegfactorioen plakt ze in een first-person perspectief vol met 3D-graphics. Er is een focus op verkenning en basisopbouw, maar in plaats van zuurstof als beperkende factor te hebben, word je geconfronteerd met vijandelijke bedreigingen, veel meer in lijn met zoiets alsValheim(hoewel de vijanden bij lange na niet in de buurt komen van de moeilijkheidsgraad vanValheim’s grote bazen). De game bevindt zich nog in vroege toegang, maar de multiplayer is al gepolijst genoeg om plezier te hebben. Het bouwen van een lopende band geeft enorm veel voldoening: elementen kunnen chaotisch worden ingebouwd of in een raster worden geklikt, en elke upgrade versterkt je basis. Als de dingen zijn aangesloten, kun je fysiek door je fabriek rennen en zelfs op lopende banden staan ​​​​terwijl ze je rondsjouwen.

Bevredigendondersteunt officieel vier spelers in online co-op (een hogere bovengrens is technisch mogelijk) zonder actueel plan voor PvP. Het is een chille ervaring, tenzij je het speelt zoals ik: als een eikel die rondrent en multiplayer-partners neersteekt tot ze doodgaan, zodat je al hun spullen kunt stelen.

Bevredigendis in vroege toegang op Windows-pc, Linux en Mac via Steam en Epic Games, met platformonafhankelijk spelen.

Astroneerder

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (8) Afbeelding: System Era Softworks

Astroneerderzet je op een grote planeet vol ontginbare bronnen met een speciaal "vervormend" geweer dat de low-poly omgeving opzuigt en uitspuugt. Zolang je banden aan een zuurstofleiding bouwt, kun je vrij de planeet verkennen, waarbij je dat geweer gebruikt om diep in de diepte te graven (en zelfs een tunnel door het centrum van de planeet te maken). Je kunt technologie onderzoeken en bouwen en uiteindelijk zeven planeten in het zonnestelsel verkennen. Maar het is ook een meeslepende sandbox-game waarin je gek kunt doen door gladde paden te maken die je naar beneden kunt snowboarden.

In de online multiplayer, die ondersteuning biedt voor maximaal vier spelers, werk ik graag samen om grote zuurstofnetwerken te bouwen en snowboardwedstrijden te doen tot in het hart van de basisplaneet. Pas op dat je niet recht in een grot snowboardt - tot je dood. Niet dat we dat hebben gedaan.

Astroneerderis beschikbaar op Nintendo Switch, PS4, Xbox One, Windows-pc via Steam. Er is geen platformonafhankelijk spelen beschikbaar.

Als je van basisopbouw houdt met een kant van baasgevechten

Valheim

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (9) Afbeelding: Iron Gate Studio/Coffee Stain Publishing via Polygon

Valheimbrak de overlevingssimvorm door veel van de meest grindige elementen van het genre te mijden. De game plaatst spelers in een grote open wereld geïnspireerd door de Noorse mythologie, waar ze middelen moeten verzamelen om onderdak te bouwen. Je wordt niet gedwongen om jezelf ervan te weerhouden te verhongeren of je zorgen te maken over andere traditionele overlevingssimproblemen. In plaats daarvan moet je kleinere vijanden bevechten en bouwen aan het bestrijden van angstaanjagende regionale bazen, zodat je niet wordt afgesloten van grote delen van het spel. (Het is ook heel goed mogelijk om op domme manieren te sterven, zoals vast komen te zitten in een slecht geventileerd huis vol giftige dampen.)

Onlinemultiplayerkan 10 mensen op een server ondersteunen. Hoewel je alleen kunt spelen, is het spel veel leuker met vrienden. Iemand anders in je team hebben om je te helpen je basis te behouden of te helpen bij het verslaan van bazen, voelt als een must.

Valheimis in vroege toegang op Windows-pc en Linux via Steam. Het komt eraanGame Pass op pc op 29 septemberEnop Xbox in het voorjaar van 2023en ondersteunt platformonafhankelijk spelen.

Kernbewaarder

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (10) Afbeelding: Pugstorm/Fireshine Games via Polygon

In de geest van games zoalsForager,Kernbewaarderhoudt het grind leuk en biedt uitdagingen door middel van verkenning, knutselen en vechten. Gevestigd in een procedureel gegenereerde grot met een rasterachtige lay-out, moeten spelers door de vierkanten van de muur om hen heen schieten en middelen, regio's en vijanden onthullen. Het mengt de blokkerige zandbak vanMinecraftmet het tempo en de baasgevechten vanValheim. Aangezien elke regio wordt geblokkeerd door zijn grote, slechte baas, omvat de speellus verkenning en verzamelen, basisbeheer en knutselen, en vervolgens eropuit trekken met je bemanning in een poging om tot de dood te vechten.

Maximaal acht online spelers kunnen samen avonturen belevenKernbewaarder, wat het beste is, gezien de uitdagingen op het gebied van resourcebeheer en verkenning van de game.

Kernbewaarderis in vroege toegang op Windows-pc en Linux via Steam.

Als je je liever meer specifiek richt op overleven

Roest

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (11) Afbeelding: Dubbel Elf

"Alles wil dat je doodgaat" is hoe ontwikkelaar Facepunch Studiosbeschrijft Roest- een verklaring die ongelooflijk en objectief correct is. Toegegeven, de moeilijkheidsgraad van dit spel zorgt ervoor dat ik Twitch-streamers het spel zie spelen in plaats van het persoonlijk te spelen. Het brute overlevingsspel laat je beroemd in de wereld vallen met niets, zelfs geen kleding. Het enige dat erger is dan de wrede omgeving van het spel, zijn de klootzakken die ervoor zorgen dat alles vreselijk aanvoelt. Het is komisch somber en een leuke tijd met vrienden (hoewel het een beetjemoeilijk om ze te ontmoeten.)

ARoestserver kan tot 100 spelers huisvesten, hoewel er enorme servers zijn met meer - en natuurlijk ook kleinere partijen. Tenzij je bereid bent om herhaaldelijk te sterven, wil je misschien niet meteen een enorme server binnenstappen. Maar wie ben ik om te oordelen?

Roestis beschikbaar op Windows-pc, Linux en Mac via Steam, en op PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X. Platformonafhankelijk spelen is beschikbaar op consoles, maar niet op pc.

Verhonger niet samen

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (12) Afbeelding: Klei Entertainment

Het doel vanVerhonger nietgaat natuurlijk niet dood van de honger. Als dat saai klinkt, dan zou je moeten weten dat het spel spelers op tientallen somber hilarische manieren doodt. De Edward Gorey-achtige esthetiek past goed bij de gotische elementen. Speel als een personage wiens dode tweelingzus kan worden voortgebracht als een vriendelijke geest, of iemand die in een bever verandert na het hakken van een bepaalde hoeveelheid hout, of een ander die een pyromaan is met een geliefde aansteker. Bouw basissen om voedsel te sparen voor de winter, scheer beefalo om bontvesten te maken, kijk hoe varkens in huizen vechten met hun spinnenburen. Laat je niet pakken door de Deerclops, of de kilt-dragende walrussen met pijltjes.

De game ondersteunt maximaal zes online spelers, maar een coöp van twee is net zo leuk: minder monden om te voeden, maar genoeg spelers om het bouwen van een basis grootser te maken. Er is ook iemand om je nieuw leven in te blazen als je (onvermijdelijk) tegen de emmer schopt. Ontwikkelaar Klei host ook grotere servers waar u in en uit kunt duiken - vergeet niet uw zakken leeg te maken voordat u vertrekt.

Verhonger niet samenis beschikbaar op Windows-pc, Linux en Mac via Steam en op PS4 en Xbox One. Platformonafhankelijk spelen is niet beschikbaar.

De beste van de rest

Spiritfarer

De 13 beste coöp-managementgames om uren en uren in te verzonken (13) Afbeelding: Donder Lotus

Ontwikkelaar Thunder Lotus rekeningenSpiritfarerals een 'gezellige managementsim over doodgaan', wat op gespannen voet met zichzelf klinkt. Maar in het spel bouw je een kleine basis op een boot die langs de rivier de Styx vaart terwijl je de doden helpt hun onafgemaakte zaken te vervullen om verder te gaan. Een combinatie van zeevaren over de wereldkaart van gevarieerde eilanden versmelt met zijn gezellige management-simspel, waaronder landbouw, knutselen, koken en het maken van een onzekere stapel gebouwen op je schip. Elk personage heeft een eigen verhaallijn die het moeilijk maakt om afscheid te nemen.

Dit is een zeldzame coöpvermelding op de bank. Speler één bestuurt Stella, die de beroemde verantwoordelijkheden van Charon op zich neemt (ja,DatCharon), terwijl de tweede speler speelt als haar kat, Daffodil. In tegenstelling tot andere coöpspellen op de bank waarbij één speler de tweede viool is, kan Daffodil de meeste managementsim-taken uitvoeren, zoals koken en gewassen water geven. Het enige wat de kat iskan nietdoen is praten met geesten, wat eerlijk gezegd gewoon logisch is.

Spiritfareris beschikbaar op Windows-pc, Linux en Mac via Steam, Epic Games en GOG en op PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

FAQs

What is the 60 seconds game for time management? ›

The game of 60 seconds

Ask your participants to close their eyes and cover all the clocks in the space. Then, ask them to open their eyes and stand up when they think one minute is up.

Why are time management games important? ›

Did you know that time management games are an excellent tool for training the sensory nervous system, improving concentration, and critical thinking? You can use them as: Team-building exercises.

What are some good time management skills? ›

7 time management skills
 • Prioritization. To effectively manage your time, you will need to decide in which order you should complete your tasks. ...
 • Goal setting. Goals give a measurable way to determine progress toward the end product. ...
 • Planning. ...
 • Delegation. ...
 • Setting boundaries and saying "no" ...
 • Focus. ...
 • Automation.
Jun 15, 2023

What are the benefits of management games? ›

Management games help make learning interactive, enjoyable and realistic with key learning points to take back to the workplace. Games should not be played for the sake of it, or for making the life of a facilitator easier.

What can you do in 60 Seconds game? ›

60 Seconds! is a dark comedy atomic adventure of scavenge and survival. Collect supplies and rescue your family before the nuke hits. Stay alive in your fallout shelter. Make difficult decisions, ration food and hunt mutant cockroaches.

How do you win time management? ›

Time management strategies and tips
 1. Create the right environment.
 2. Prioritize.
 3. Prioritize again.
 4. Set some goals.
 5. Build good habits.
 6. Perform a time audit.
 7. Create a stop-doing list.
 8. Stop multitasking.

Are time management games good for your brain? ›

As you can see, playing time management games has many benefits for overall skills improvement. What is more, it's a fun way to learn something more about our habits and daily routine. This kind of activity teaches us how to squeeze even more productive hours from the working day.

Are time management games good for you? ›

Time management games for productivity are frameworks you can use to better manage your time at work. These games help you become more conscious of your time and workload, they make you collaborate with your team, lower your stress and let you have a little fun on the way.

What are 4 common benefits of time management? ›

The benefits of managing time are simple. Good time management allows you to accomplish bigger results in a shorter period which leads to more time freedom, helps you focus better, allows you to be more productive, lowers your stress and gives you more time to spend with the people that matter most.

What are the 4 D's of time management? ›

The 4 Ds are: Do, Defer (Delay), Delegate, and Delete (Drop). Placing a task or project into one of these categories helps you manage your limited time more effectively and stay focused on what matters most to you.

What are the types of management games? ›

List of management games
 • The Big Picture Challenge. The Big Picture Challenge is a management and team building game. ...
 • Time Squared. Time Squared is among the best management games for employees. ...
 • What I Did Yesterday. ...
 • $86,400. ...
 • The Mayo Jar Lesson. ...
 • The Blind Polygon. ...
 • Situations. ...
 • Round Table.
May 1, 2023

Is management games on the job training? ›

Management games provide trainees with a fun and competitive way to learn. With this type of off-the-job training, trainees split up into teams of approximately five or six people. Each team then competes in a simulated marketplace.

What is management game method? ›

What are Management Games? A management game is designed to create an exercise in business management. Each game is based upon a more or less realistic model of a business situation which is used to simulate the outcomes of man- agement decisions made by the participants in the exercise.

What is the game where you have 60 Seconds to live? ›

Meteor 60 seconds! is a simple, fun, comic-like action game that simulates your life if there were a meteor heading towards Earth and you had 60 seconds to live. Do anything you want to do with your last 60 seconds, even if it's illegal! What about planting an apple tree?

What is a time management game? ›

A time management game is a video or real-life game you can play alone or in a group. These games require you to meet certain objectives, in a specific order, but with limited time and resources.

What is the purpose of the game 30 Seconds? ›

The aim is for their teammates to guess as many correct words on the card as they can within the time limit for the chance to move their team's token towards the finish line. The 2400 words across 240 cards need to be regularly updated to remove aged references.

What type of game is 60 Seconds? ›

60 Seconds! is a dark comedy atomic adventure of scavenge and survival. Collect supplies and rescue your family before the nuke hits. Stay alive in your fallout shelter. Make difficult decisions, ration food and hunt mutant cockroaches.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 05/01/2024

Views: 6146

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.