Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (2023)

 • 2022


Chevrolet Silverado 1500 LTD wielmaat

2022
Winkelen voorBanden- en wielpakkettenbij Bandenrek.Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (1)
Winkel voor nivelleringssetsWinkel voor liftkits
Aftermarket-wielen
Silverado 1500 LTD Boutpatroon (Lug-patroon)PCD 6x139.7
Zie AdaptersChevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (5)
Middenboring (naafboring)78,1 mm
Gebruik Hub Centric RingenChevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (7)
Schroefdraadmaat (wielmoermaat)M14 x 1,5
WielmoerenChevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (9)
Standaard velgmaten bereikx – x
WieldoppenChevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (11)
Banden maten
 • 255/70 R17Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (12),265/70 R17Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (13),265/65 R18Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (14),275/65 R18Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (15),275/60 ​​R20Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (16),275/50 R22Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (17)

Chevrolet Silverado 1500 LTD wielmaattabel dient als montagegids wanneer u de OEM-wielen moet vervangen of het voertuig moet upgraden met een aftermarket-optie. Het helpt bij het achterhalen van het mogelijke voorraad- en aangepaste offsetbereik, wielbreedteparameters en het Chevrolet Silverado 1500 LTD-boutpatroon dat belangrijk is voor de juiste montage.

Voor uw gemak hebben we de velgenspecificaties van de Chevrolet Silverado 1500 LTD gegroepeerd op generatie. Scroll naar beneden op de pagina om het benodigde productiejaar te vinden en de wielmaat te bekijken.


Gids voor montage van wielen

Als het gaat om het vervangen van standaardwielen of velgen van Silverado 1500 LTD, heeft elke autobezitter te maken met montageproblemen. U kunt deze vraag elke keer tegenkomen als u besluit de wielmaat te veranderen of nieuwe velgen te kopen, omdat u zich verveelde door de standaardvelgen.

Boutpatroon van uw Chevrolet Silverado 1500 LTD

Chevrolet Silverado 1500 LTD Pitch Circle Diameter (PCD) definieert de diameter van de denkbeeldige cirkel die wordt getrokken door de middelpunten van de wielnokken en beschrijft het aantal nokgaten in de velg.Hoe het boutpatroon te veranderen? Gebruik adapters


Standaard wiel offset

Wat is de offset van het standaardwiel? De ruimte tussen het montagevlak van de naaf en de wielkern van Chevrolet Silverado 1500 LTD wielen. Als u een andere offset nodig heeft, gebruik danWiel Spacers(Amazon-link)Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (18)

Over het algemeen is ruim de helft van de OEM-wielen alleen voor bepaalde auto's correct gemonteerd, dus wees voorzichtig! Als je je Chevrolet Silverado 1500 LTD offset wilt bekijken, heb je verschillende opties - kijk naar de achterkant van de wielen, op hun montageplaat of op de spaakrug van een velg. En als u de inscriptie ziet die eindigt op "ET", bent u op de juiste plek. Deze velgspecificatie voor de Chevrolet Silverado 1500 LTD kan worden afgedrukt als zowel "cijfer+letters" of vice versa.

(Video) No One Else Has the Balls to Say This About Chevy Silverados, So I Will


Middenboring (naafboring)

Het gat in het midden van een velg dat precies overeenkomt met de naafdiameter. Het bevindt zich aan de achterkant van het wiel en als de naaf van de auto in dit gat gaat, zorgt het ervoor dat het wiel correct wordt gecentreerd. Standaard Silverado 1500 LTD wielen hebben een perfecte centreboring fit met de naaf. Hoe monteer ik velgen met een grotere middenboring?Gebruik Hub Centric Ringen(Amazon-link).Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (19)


Aangepast offsetbereik

Het is berekend op basis van de gegevens van een gemodificeerde Chevrolet Silverado 1500 LTD die is overgeschakeld op aangepaste wielmaat met behoud van de juiste rijeigenschappen van het voertuig.


Draadgrootte

Wielmoeren maat(Amazon-link).Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (20)Meet de schroefdraaddiameter, de schroefdraadspoed en de schroefdraadlengte. In het metrische systeem wordt de diameter van de schroefdraad, het eerste cijfer, beschreven in millimeters.


Bereik velgmaten

Geeft een idee over de maximaal en minimaal toegestane limieten van de diameter en breedte van de wielen die passen bij het specifieke voertuig.Probeer wieldoppen(Amazon-link)Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (21)om het uiterlijk van uw wielen te veranderen.


Bereik aangepaste velgmaten

Toont de onder- en bovengrenzen van de velgen die het voertuig kan bevatten in tegenstelling tot de specificaties van de fabrikant. Het komt wel eens voor dat u niet tevreden bent met uw standaard wielen en graag iets anders wilt hebben. Het juiste kiezenaftermarket wielen(Amazon-link)Chevrolet Silverado 1500 LTD Wielmaat en specificaties (22)is niet eenvoudig om te doen, maar we zullen proberen u te helpen de zaken op een rijtje te krijgen. We hebben de gemodificeerde Ford Chevrolet Silverado 1500 LTD-auto's verzameld, waarin de eigenaren probeerden de balans te vinden tussen wielmaat, velgbreedte, backspacing, wieloffset en ophangingshoogte. Het moet ook de autobezitter aanspreken. Kijk rond en kies uw optie uit projecten met aangepaste wielen.


Banden Maten

Schaal van de minimaal tot de maximaal beschikbare opties van de wielafmetingen die passen op de Chevrolet Silverado 1500 LTD.

(Video) 2021 Chevy Silverado 1500 RST Review - V8 POWER!


Voor- en nadelen van de verschillende steeds grotere of kleinere wielen. Hopelijk helpt deze informatie u bij het kiezen van de juiste wielmaataanpassing voor de Chevrolet Silverado 1500 LTD:


Chevrolet Silverado 1500 LTD Grotere wielen

Voordelen

 • - Verbeterde handling door betere grip en tractie
 • - Verbetert de stabiliteit van de auto in bochten omdat er meer rubber op de baan ligt
 • – De eenvoudigste manier om de bodemvrijheid van uw Silverado 1500 LTD te vergroten
 • - Wordt geleverd met de toegevoegde remcapaciteit
 • - Aanzienlijk verbetert en voertuigontwerp met een agressievere houding
 • - Kan comfortabel hogere snelheden en gewichtslimieten aan.

Nadelen

 • - Grotere wielen betekenen grotere rekeningen
 • – Verhoogd brandstofverbruik
 • – Harde besturing (draaien)
 • - Iets tragere acceleratie
 • – Resultaat in een ruigere rit
 • - Verslijten sneller
 • – Mogelijke waarschuwing van het veiligheidssysteem

Chevrolet Silverado 1500 LTD Kleinere wielen

Voordelen

 • – Soepeler rijden zonder grote aanpassingen
 • – Relatief goedkoper

Nadelen

 • - Slechte hanteerbaarheid
 • – Heeft een relatief lelijk uiterlijk
 • - Zwakke prestaties vanwege hun kleine afmetingen

We raden ten zeerste aan om altijd de wielafmetingen en het boutpatroon te gebruiken die door de fabrikant zijn voorgeschreven.

Houd er rekening mee dat het gebruik van aftermarket-wielen van invloed is op het brandstofverbruik van uw Chevrolet Silverado 1500 LTD en dat de snelheidsmetermetingen mogelijk niet de werkelijke rijsnelheid weergeven. Dit kan er zelfs toe leiden dat u in sommige staten een boete krijgt.

Chevrolet Silverado 1500 LTD Veelgestelde vragen

Welk jaar Chevrolet Silverado 1500 LTD wielen zijn uitwisselbaar?

Sommige wielen kunnen worden verwisseld als ze hetzelfde boutpatroon en de grootte van de vergrendelingsnaven hebben. Anders moet u enkele wijzigingen aanbrengen. En als je graag dieper in dit onderwerp wilt duiken, blijf dan bij ons!

Welke andere velgen passen op een Chevrolet Silverado 1500 LTD?

(Video) 2022 Chevy Silverado 1500 Trail Boss: Woah! Why Did The Price Increase So Much?

Eigenlijk is het niet moeilijk om te bepalen of de banden en velgen van de Chevrolet Silverado 1500 LTD perfect bij elkaar passen. Je moet kijken naar de wieldiameter en -breedte voor de ideale montage. Om het leven gemakkelijker te maken, kunt u op deze pagina de standaardvelgmaten en wielmaten vinden, evenals de handleidingen van de fabrikant of de officiële Chevrolet Silverado 1500 LTD-website. Merk ook op dat de breedte van het wiel u enige flexibiliteit kan geven, terwijl de diameter een iets striktere wielmaat is.

Is de velgbreedte van belang voor banden?

De velgbreedte van de Chevrolet Silverado 1500 LTD heeft een aanzienlijk effect op de bandenmaat die u kunt monteren, en als de band op een smalle velg is geplaatst, zou deze ook smaller zijn. De wielmaat kan dus ook veranderen tijdens de montage. De werkelijke bandbreedte kan echter variëren. Een hoogwaardige band kan tot 5 mm worden uitgerekt.

Gaat mijn auto sneller met grotere wielen?

Nee, wielen met grotere diameters zijn zwaarder en de acceleratie-efficiëntie van uw auto kan enigszins worden aangetast. De velgen van de Chevrolet Silverado 1500 LTD kunnen ook de stabiliteit in bochten verbeteren. Hoe grotere wielen, hoe stabieler je auto is en daardoor wordt ook de remweg korter.

Hebben grotere velgen invloed op het benzineverbruik?

(Video) 2022 Chevy Silverado 1500 RST: The Time Has Come To Trade Your Ram 1500 Or Ford F-150!

Ja, wielen met een grotere breedte en grotere diameter verhogen onvermijdelijk het momentum. Uw Chevrolet Silverado 1500 LTD zal dus meer brandstof verbruiken omdat de motor meer koppel zal moeten produceren. Bovendien, tenzij de grotere wielen lichtgewicht legeringen zijn, zal het brandstofverbruik aanzienlijk dalen als gevolg van grotere afmetingen.

Wiel montage

 • The Bold and the Beautiful: een zwarte auto met gouden wielen

  Een zwarte auto met gouden wielen is een combinatie die moeilijk te negeren is. Het is een verklaring, een verklaring van macht en prestige. Zwart is een kleur die altijd geassocieerd is met kracht en...

 • Uw grijze auto personaliseren met witte velgen

  Het personaliseren van uw auto is een opwindende onderneming, en de toevoeging van witte velgen aan uw grijze auto kan een stijlvolle en gedurfde look creëren. Grijze auto's met witte velgen zijn zeker een populaire keuze onder auto...

 • De perfecte match: waarom zwarte velgen er geweldig uitzien op blauwe auto's

  Het kiezen van de juiste velgen voor uw auto kan het verschil maken in het algehele uiterlijk. Een populaire trend die aan populariteit wint onder autoliefhebbers is de combinatie van zwarte velgen op blauwe auto's. In...

 • Wat zijn de beste aftermarket-vrachtwagenwielen?

  Een truck aanpassen met aftermarket-wielen is een gemakkelijke manier om hem een ​​unieke look te geven. Er is een brede selectie stijlen en maten beschikbaar voor elke smaak, en de installatie is over het algemeen eenvoudig...

 • Hoe u aftermarket-wielen kiest

  Het kiezen van aftermarket-wielen voor uw voertuig kan een opwindend proces zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de maat, het ontwerp, de montage en de stijl van de wielen die u zoekt. Het is ook een goede...

  (Video) 2021 Chevy Silverado 1500 LT: Should You Consider The New Silverado???

FAQs

What does Ltd mean on Silverado 1500? ›

In the name 2022 Chevy Silverado 1500 LTD, the LTD part actually stands for “Limited.” What it means is that it's a limited time iteration of the model year because it works as a stop-gap between the 2021 model year Silverado and the refreshed 2022 Chevy Silverado.

What is the difference between Chevy Silverado 1500 and Chevy Silverado 1500 Ltd? ›

The “LTD” version of the Silverado 1500 is usually a refresh of the previous model year, whereas the actual 2022 Chevrolet Silverado 1500 is a completely new model. The 2022 Silverado 1500 LTD sports an updated exterior design, plus some mechanical upgrades and some additional features.

What is the weight limit for a Chevy Silverado 1500? ›

New 2021 Chevrolet Silverado 1500 Payload Capacity

Drivers near Jasper, IN, can opt for the Silverado 1500 Regular Cab Long Bed 2WD, paired with the 2.7L Turbo engine, in order to achieve a maximum payload of up to 2,280 lbs.

How much does my Chevy Silverado weigh? ›

The All-New Chevy Silverado 1500 has a curb weight ranging from 4,400 to 5,620 lbs, beginning with a curb weight of 5,000 lbs on High Country 5.8-ft 5.3L V8 4WD; while the 5.8-ft 5.3L V8 RWD setup has a curb weight of 4,860 lbs.

What is the Chevy LTD package? ›

Chevy is still selling the “old” 2021 Silverado model in 2022 right alongside the new version of the Silverado truck. On the Chevy website, it's called the LTD, for Limited trim, and though it may not have the fancy grille or huge touchscreen of the 2022, the LTD is the same truck underneath.

What does Limited LT mean? ›

The LT stands for “luxury touring” and signifies models that are above the LS entry-level trims. Some popular Chevy models with LS trims include: Chevy Trailblazer. Chevy Trax. Chevy Equinox.

What does Silverado Ltd stand for? ›

Since production of the updated 2022 models has in fact begun, that means the LTD truly is a limited model. Related: Up Close With the 2022 Chevrolet Silverado: Finally as Nice as It Should've Been. The production run may be limited, but Chevrolet chose not to limit the number of trims available.

What class truck is a Chevy Silverado 1500? ›

Class 2A trucks, such as the Silverado 1500, are categorized as light-duty, while Class 2A models like the RAM 2500 are sometimes referred to as light heavy-duty.

What does Chevy Silverado stand for? ›

The word “Silverado” is actually Spanglish. It's a combination of the word “silver” and the Spanish term, “El Dorado”, which is a mythical city that's made of gold.

How do I find the actual weight of my truck? ›

A way to determine curb weight is to calculate it. Curb weight can be calculated by taking the Gross Vehicle Weight Rating (GVWR) and subtracting the vehicle payload or passenger/cargo capacity from GVWR. The GVWR is printed on the vehicle's compliance label (door jamb label).

Is a Chevy Silverado 1500 a half-ton or 3 4 ton? ›

The Chevy Silverado 1500 falls in the half-ton truck category.

Is a Chevy Silverado 1500 a half-ton? ›

The Ram 1500, Ford F-150 and Chevrolet Silverado 1500 are an examples of half-ton trucks. Whether you're in need of a new truck for work or for recreation, half-ton pickup trucks like the Ram 1500 are great options for those in need of power, versatility, and a go anywhere attitude to get any job done with ease!

What does LD stand for in Silverado 1500 LD? ›

Chevrolet Silverado LD (Light-Duty)

What does limited LTZ mean? ›

LTZ” stands for “Luxury Touring Z”. The “Z” indicates the highest level of Luxury Touring. So, the main difference between LT and LTZ trims are features. You'll notice additional features like the ones below show up in the LTZ trim when you do a Chevy LT vs.

What does limited mean for GMC? ›

It's not a trim, so what exactly is a GMC Sierra 1500 Limited? According to Patrick Sullivan, GMC Truck Communications, it is essentially a truck badged as a 2022 model that is largely a carryover from the 2021 model year. In other words, the GMC Sierra 1500 Limited fills in a production gap between two model years.

What does HD stand for on Chevy trucks? ›

“HD” stands for heavy-duty, and that's exactly what these trucks are: Large, burly, and built with heavy hauling and towing tasks in mind.

Videos

1. Why Is Everyone Selling Or Trading In Their 2022 Chevy Silverado?
(Ben Hardy)
2. 2022 Chevy Silverado 1500 LT: Is This The Best Bang For Your Buck Silverado?
(Ben Hardy)
3. 2021 Chevy Silverado 1500 High Country: What's New For 2021???
(Ben Hardy)
4. Top High Mileage Issues 2007-2013 Chevy Silverado 1500 Truck
(1A Auto: Repair Tips & Secrets Only Mechanics Know)
5. Is a 2022 Chevy Silverado High Country a BETTER luxury truck than a Ford F-150?
(Raiti's Rides)
6. 🍒 red 🔥 Hot Chevrolet RST rally 📦 package
(CHICAGOLAND Auto & 🧬 lifestyle REVIEWS-by James )
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 07/09/2023

Views: 5337

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.