C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (2023)

Als je houdt van elke vorm van autorijden waarbij je veel bochten moet nemen, zoals autocross, dan heb je vast wel eens gelezen over de vele ophangings-, rem- en wegligging-upgrades die beschikbaar zijn voor klassieke auto's en zelfs vrachtwagens. Zelfs als u de lokale SCCA-evenementen niet bezoekt, heeft u er waarschijnlijk belang bij om uw klassieke handvat beter te maken dan toen het nieuw was. Ik begrijp het. We zijn allemaal hot rodders. Zoveel voordeel als een upgrade van de ophanging kan opleveren, meestal vereist de taak een volledige transformatie van de onderbouw van de auto. Echter,Borgeson Universal Companywil dat je in gedachten houdt dat de besturing van je voertuig ook een grote rol speelt in de rijeigenschappen van je hot rod.

Het is geen geheim dat conventionele, in de fabriek geïnstalleerde versnellingsbakken met stuurbekrachtiging met een brede overbrenging de deur uit werden gestuurd. In feite hadden de meeste, afhankelijk van de fabrikant, een verhouding die varieerde van 16:1 tot 24:1. Het kostte niet minder dan vier tot zes volledige omwentelingen van het stuur om van aanslag tot aanslag te komen (wielen vergrendeld van uiterst rechts naar uiterst links).

  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (1)
  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (2)
  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (3)

De Borgeson-doos is gemaakt van geheel nieuwe materialen, geen herbouwde onderdelen. Het is fysiek kleiner dan de fabriek, maar gebruikt nog steeds de fabrieksstuurbekrachtiging pitmanarm en heeft een 3/4-inch bij 30-spline

Er waren zelfs enkele units ontworpen om een ​​langzame stuurrespons te hebben nabij het middelpunt, met een verbeterde respons als je de uiteinden van de maximale slag naderde. Dit werden boxen met variabele verhoudingen genoemd. De langzame verhoudingen waren geweldig voor oma toen ze een driepuntsbocht maakte op de parkeerplaats van het winkelcentrum, maar niet zozeer voor ons enthousiastelingen. Door een versnellingsbak met snelle overbrengingsverhouding te installeren, kan het stuurwiel van aanslag tot aanslag worden teruggebracht tot slechts 2 1/2 omwenteling.

C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (4)

Hoewel merkbaar kleiner, schiet de Borgeson-doos rechtstreeks naar de voorraadlocatie. We gebruikten ook de inklapbare stuuras van Borgeson. Het zorgt voor een schonere uitstraling.

Toen de meeste vroege Chevrolet-vrachtwagens de fabriek verlieten, kregen de modellen met stuurbekrachtiging een stuurverhouding van 16:1. Die numerieke nomenclatuur wordt gebruikt om de relatie tussen de rotatie van het stuurwiel en de beweging van de wielen te beschrijven. Met andere woorden, als u het stuur 16 graden draait, draaien de wielen 1 graad. Een box met een snellere verhouding zorgt ervoor dat de wielen verder draaien met dezelfde hoeveelheid stuurbewegingen.

U vraagt ​​zich waarschijnlijk af waarom de verhouding van het stuurhuis van een vrachtwagen van twee ton ertoe doet? Ooit deed het dat niet - voor niet-prestatiegerichte chauffeurs. Nu bouwen enthousiastelingen deze ooit utilitaire transportmiddelen om tot echte hot rods die bijna net zo goed een bocht aankunnen als elk laat model prestatieauto. Dat is waarom, toen de mensen bij Borgeson ons vertelden over een nieuwe, prestatiegerichtestuurbekrachtigingskast voor de C10 truck, was onze interesse zeker gewekt.

De jongens die ophangingsupgrades bouwden, hadden weinig goede opties voor een prestatiebox. – Jeff Grantmeyer, Borgeson

"De belangrijkste factor voor het bouwen van deze doos door Borgeson was de bouwstijl die naar de C10's ging", zegt Jeff Grantmeyer van Borgeson. “De meeste worden gebouwd voor Pro-Touring-achtige toepassingen. De jongens die ophangingsupgrades bouwden, hadden weinig goede opties voor een prestatiebox. In feite was de beste verhouding die kon worden verkregen een gereviseerde variabele verhouding van 16:13:1 die gewoon niet in de builds paste. De bak is overontworpen om lang mee te gaan, ongeacht de bandenmaat of rijmisbruik, zoals ons aanbod voor de auto's, deze bak kan een lading aan de voorkant van 4400 pond aan.

  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (5)
  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (6)

De versnellingsbak is compatibel met de slangen met O-ringafdichting. Als uw truck flare-stijl slangen gebruikt, installeert u gewoon de meegeleverde flare-bussen.

De nieuwe box van Borgeson, is de enige quick-ratio stuurbekrachtigingsbox die de Saginaw/Delphi 800-serie rechtstreeks vervangt in de Chevrolet C10-vrachtwagens van 1968 tot en met 1986. Deze geheel nieuwe stuurbekrachtiging heeft een snelle verhouding van 12,7:1 met een stevig, modern stuurgevoel.

"Het was geen grote inspanning voor ons om de C10-doos op de markt te brengen", zei Jeff. We hebben de goede klep/inwendige delen al gebruikt in ons aanbod met onderdeelnummer 800130 voor de Chevelle uit 1965 en later, en de Camaro en dergelijke, we moesten ze gewoon verpakken in een gietstuk voor de C10-trucks.

Borgeson noemt het de Street & Performance stuurbekrachtigingskast, en hij zal rechtstreeks op de voorraadlocatie worden vastgeschroefd en passen op de originele stuurbekrachtiging pitman-armen. Ik ontdekte eigenlijk dat dit waar was, aangezien het maar een paar uur duurde voordat ik de ruil op mijn oprit deed. Houd er rekening mee dat als u overschakelt van handmatige besturing naar elektrische besturing, de omwisseling een pitmanarm met stuurbekrachtiging vereist.

Ook past het stuurhuis bij veel pomp- en slangtoepassingen, omdat het wordt geleverd met adapters om aan te sluiten op zowel een O-ring als slangaansluitingen in de vorm van een flare. Dit nieuwe stuurhuis van Borgeson maakt gebruik van een ingaande as van 3/4 bij 30 spiebanen, wat betekent dat alle vrachtwagens van vóór 1977 een nieuwe rag-joint-connector (PN 990012) nodig hebben. Voor het geval je het je niet meer herinnert, mijn '79 Cheyenne is al geüpgraded met eenFlaming River stuurkolom, dus ik wist niet zeker of de originele stuuras zou werken voor de versnellingsbakwissel.

  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (7)
  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (8)
  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (9)

Na het verwijderen van de stuurbekrachtigingsslangen en pitmanarm, en het loskoppelen van de as bij de stuurkolom, valt de bak letterlijk op de grond.

Ik ontdekte al snel dat de lengte maar een klein beetje afweek van de standaardopstelling, en dat zou iets te maken kunnen hebben met de daadwerkelijke montage van de kolom, aangezien deze verstelbaar was. Voor installatie in mijn C10 uit '79 stuurde Borgeson echter ook een nieuwe inklapbare stuuras met twee kruiskoppelingen om een ​​solide verbinding te garanderen. De stuuras ziet er ook beter uit dan de fabrieksunit.

  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (10)
  • C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (11)

Wel moest de nieuwe stuuras op de juiste lengte worden gezaagd. Ik heb de schacht volledig uitgeschoven en vervolgens 3/4-inch samengedrukt om een ​​kleine hoeveelheid beweging mogelijk te maken. na het meten van de afstand heb ik de as doorgesneden en geïnstalleerd. Praten over een eenvoudige upgrade.

Met de onderdelen bij de hand was het tijd om aan de slag te gaan. Als ik aan een project begin, verwacht ik meestal dat dingen tijdens de installatie wat "aanpassingen" of "tweaks" nodig hebben. Deze keer kan ik eerlijk zeggen dat dit een van de gemakkelijkste upgrades was die ik in een tijdje heb gedaan. De ruil duurde een paar uur en ik stopte zelfs om foto's te maken. De doos gemonteerd zoals het hoort, en de Pitman-arm gleed precies op zijn plaats. Na het doorspoelen van de stuurbekrachtigingsleidingen en pomp heb ik de slangen met behulp van de bijgeleverde flare adapters op de nieuwe bak aangesloten.

C10 Truck Stuurbekrachtiging Fix. Borgeson heeft wat je nodig hebt (12)

Met de nieuwe kast en schacht geïnstalleerd, had de klok slechts ongeveer 2-1/2 uur rondgedraaid. De onderdelen zien er niet alleen beter uit dan standaard, maar presteren zo goed dat ik niet kan wachten om in de harde bochten te gaan.

Toen de installatie voltooid was, kon ik de nieuwe doos uit de eerste hand ervaren. Ik wil niet zeggen dat het originele stuurhuis los zat, want het was in uitstekende staat voor een doos van zijn leeftijd. Het nieuwe stuurhuis voegt echter een mate van stevigheid toe die vóór de installatie niet in de truck te zien was. Het is niet zo "papperig" als met de fabrieksbox, en de besturing is veel sneller. Ik heb niet veel kilometers op de truck kunnen maken of een paar bochtige wegen kunnen rijden sinds ik de box heb geïnstalleerd, maar het onmiddellijke resultaat is uitstekend. Ik kan niet wachten om wat serieuze zittijd te krijgen om echt een idee te krijgen van hoeveel verbetering deBorgesonstuurbekrachtiging daadwerkelijk heeft afgeleverd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 06/01/2024

Views: 6015

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.